Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

Merkez Bankası Para Kuruluna Atanan Prof Dr. Fatma Özkul, bu yıl Kripto Varlıklar Muhasebesi Eseri ile Ödül Almıştı

Özkul'un ataması dün yayımlanan Resmi Gazete atama kararında duyuruldu.

23 Aralık 2023 18:16

Güncellenme: 25 Aralık 2023 14:59

Ülkemizde kripto sektörü için yeni düzenlemenin, 2024 Ocak ayı içerisinde paylaşılması bekleniyor.


Daha önce Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, FATF standartlarının sağlanılması üzerine yürüttükleri çalışmayı referans göstererek gri listeden çıkmak için "Hazırlıkları devam eden tek husus kripto varlıklar ile ilgili çalışmalardır" diyerek bu çalışmaları gündeme getirmişti. 


Düzenlemeler ile ilgili çalışmalar devam ederken ülkemizin önde gelen bankalarından Akbank ve Garanti BBVA'nın duyurduğu kripto borsa çalışmaları, geleneksel finansın kripto varlıklar üzerindeki odağına dikkatleri toplamıştı. Ülkemizin bir diğer önde gelen bankalarından Türkiye İş Bankası'nın genel müdür Hakan Aran, konuyu 23 Aralık tarihinde düzenlenen Finansın Geleceği zirvesinde dile getirerek "Türk bankaları kripto para saklayıcı olarak hizmet verebilir" diyerek konuyla ilgili görüşlerini belirtti.


Bankalar düzenleme sürecinin dışında kalmaktan rahatsız

Aran konuşmasının devamında, "Önümüzde kripto para yasasını çıkarmak için bir fırsat var ama bu kripto para yasasının bankalarla paylaşılmamış olmasını bile ben şu anda çok büyük eksiklik olarak görüyorum." diyerek düzenleyicilere çağrıda bulunmuştu. Aran'ın bu yorumu sosyal medyada da bazı tartışmalara yol açarak, sektörün önde gelen isimleri tarafından desteklendi.


Konuyla ilgili X hesabından görüşünü paylaşan Kadir Has Üniversitesi öğretim görevlisi İsmail Hakkı Polat, "Sn. Aran'ın konuşmasını dinledikten sonra merak ettiğim, kripto düzenlemesi için bankaların da görüşü alınmamışsa kimlerin görüşü alındı acaba?" dedi. 


Prof Dr. Fatma Özkul'un ataması yüreklere su serpti

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu üyeliğine, Prof Dr. Fatma Özkul getirildi. Atama, 22 Aralık 2023 tarihli Resmi Gazete ile duyuruldu.


Özkul, Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Muhasebe Finansman Ana Bilim Dalında Öğretim Üyesi olarak görev yapıyor. Ayrıca BlockchainIst Center'da danışman olarak görev alan Özkul, bu yıl Platin Dergisi tarafından üçüncüsü düzenlenen Yılın En İyi İş Kitapları Ödül Töreninde, Yılın En İyi Finans ve Ekonomi Kitabı kategorisinde Kripto Varlıklar Muhasebesi eseri ile ödül almıştı.



Düzenlemeler tarafında tartışmalar devam ederken, kripto varlıklar ve blockchain teknolojisine odaklanan bir akademisyen olarak, Prof. Dr. Fatma Özkul'un görev alması kripto ekosisteminde büyük destek aldı.


Konuyla ekosistemin fikir önderleri ve paydaşları tarafından paylaşılan bazı destek mesajları şöyle:


Dr. Caner Özdurak: "TCMB'nin dijital para projesi ve sayın Mehmet Şimşek'in son günlerdeki kripto para regülasyon açıklamalarını düşününce sayın Prof. Dr. Fatma Özkul'u ataması çok tutarlı ve doğru bir adım gibi görünüyor. Benim anlamadığım bu kadar stratejik önem atfedilen bir konunun neden İstanbul Finans Merkezi yönetmeliğinde öncelikli alanlar arasında yer almadığı. İlgili maddeye göre OVP, kalkınma planı ve yıllık programa göre önceliklerin belirleneceği söylenmiş. (1/2)"


Ekonomist Kamile Uray: "Kripto Varlıklar Muhasebesi kitap yazarı Prof. Dr. Fatma Özkul hocamTCMB Para Politikası Kurulu üyeliğine atanmış. Hayırlı olsun Hocam. Bu göreve kripto para ekosistemini bilen birinin gelmesi çok güzel."


Araştırmacı Yazar Turan Sert: "Güne güzel bir haber ile başladık. Ekosistemi tanıyan ve teknik olarak konuya en hakim insanlardan biri olan Prof. Dr. Fatma Özkul’un PPK üyeliğine atanması oldukça önemli. Tebrikler hocam."


Mindstone Blockchain Labs Kurucusu, Tansel Kaya: "Kripto varlıkları, bunun ekonomideki yerini, mevzuatımızda yapılması gereken değişiklikleri derinlemesine anlayan ve bu alanda çalışmalar yapan Prof. Dr. Fatma Özkul hocamızın bu göreve gelmiş olması çok iyi bir haber. Hocamı tebrik ediyorum. Allah utandırmasın. Başarı ancak iyi bir takım ile mümkün olur. TCMB Başkanı Sn. Hafize Gaye Erkan çok iyi bir takım oluşturuyor."


Kadir Has Üniversitesi Öğretim Görevlisi, İsmail Hakkı Polat: "Merkez Bankası tarihinde sanırım ilk defa kriptoparalar doğasını ve ekosistemini yakından tanıyan bir uzman atandı. Tebrikler Prof. Dr. Fatma Özkul' hocam!"


Altcointürk Kurucu Ortağı Volkan Korkmaz: "Daha önceki regülasyon çalışmalarında da birlikte çalıştığımız, uzmanlığı noktasında katkılarını her zaman sunan kıymetli Prof. Dr. Fatma Özkul hocamı tebrik ederim. Yine regülasyonlar konuşulurken, bu göreve kripto para ekosistemini bilen ve anlayan birinin gelmesi büyük şans 👏🏻"



Daha Fazla Oku

    Prof. Dr. Fatma ÖzkulDüzenlemelerTCMBMerkez Bankası

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Ali Yüksel

CoinDesk Türkiye'de ürün yöneticisi olarak yazılım, tasarım ve içerik ekibiyle doğrudan çalışmaktadır. Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümü mezunu olan Ali, uzun süredir ürün yönetimi alanında çalışıyor. Daha önce medya, eğitim teknolojileri, dijital tarım ve mobil uygulama zekası dikeyinde çözümler üreten teknolojilerde ürün yöneticisi olarak sorumluluk aldı. Aktif bir YGA gönüllüsü olarak insanlığa faydalı, çift kanatları gençler yetiştirme motivasyonuyla Bilim Seferberliği projesini destekliyor.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Güne Bakış: Bitcoin'in Ani Düşüşü

25 Temmuz 2024 17:48

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk