Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

İngiltere Milletvekilleri Kripto Düzenlemelerini Denetlemek için Özel Bir Hükümet Rolü Çağrısında Bulundu

Kripto ve Dijital Varlıklar Parlamento Grubu, kripto sektörünü konu alan ve uzun zamandır beklenen soruşturmasını yayımladı.

5 Haziran 2023 16:57

Güncellenme: 5 Haziran 2023 19:08

Bir grup İngiliz milletvekili, er ya da geç uygulamaya konulacak kripto düzenlemelerini denetlemesi adına hükümeti özel bir yetkili atamaya çağırdı.


Kripto ve Dijital Varlıklar Parlamento Grubu (APPG), kripto paraların varlığını devam ettireceğini ve acil bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Farklı siyasi partileri ve parlamentonun her iki kanadından da milletvekilleri içeren grup, kripto düzenlemelerine yönelik 53 öneride bulundu.


Başbakan Rishi Sunak’ın hükümeti, geçtiğimiz günlerde İngiltere’nin kriptoyu mevcut finansal hizmetler kapsamında düzenleyip düzenlememesi gerektiğine dair tartışmaları sonlandırmıştı. APPG’ye bağlı bir lobi grubu olan CryptoUK, İngiltere’nin bir yıl içerisinde belirli kripto düzenlemelerine sahip olması gerektiğini ve hükümetin bu konuda gerekli aksiyonları alacağını umduğunu belirtmişti.


Milletvekillerinin kripto sektörü üzerinde daha fazla yetkiye sahip olmaları, gerekli durumlarda kolluk kuvvetlerinin kripto aktarımlarını durdurması gibi yasa tasarıları parlamentoda tartışılmaya devam ediyor.


Şu anda ülkede faaliyet göstermek isteyen kripto şirketlerinin Mali Tutum Otoritesi’ne (FCA) kayıtlı olmaları gerekiyor.


APPG başkanı Lisa Cameron, bugün yaptığı basın açıklamasında şunları söylüyor: “Kripto para birimleri ve dijital varlıkların hızla büyümesi göz önüne alındığında, bu raporun zamanlaması, İngiltere'nin bu sektördeki liderliğini sağlarken tüketicileri korumak için hayati önem taşıyor.”


Raporda ise şu ifadeler yer alıyor: “Hükümetin, kripto para birimleri, dijital varlıklar ve blok zinciri teknolojilerinden etkilenecek olan tüm kurumlar arasında koordineli bir yaklaşım sağlaması gerekecek.”


Ayrıca raporda, birçok kripto şirketinin yaptığı başvurularda “uzun gecikmeler yaşadıkları” veya FCA tarafından reddedildikleri söyleniyor. Bu durumların nedenlerine dair net açıklamaların yapılmadığı da belirtiliyor.


Milletvekilleri, düzenleyicilerin kripto ekosistemine dair sorumluluklarını yerine getirmek amacıyla yeterli kaynaklara sahip olup olmadıkları konusunda endişelerini dile getiriyor. Aynı zamanda İngiltere düzenleyicilerinin dijital varlıklara özel birimlere sahip olmaları gerektiğini de ekliyorlar.


Rapordaki diğer öneriler arasında stabilcoin’lerin yüksek kaliteli varlıklarla desteklenmesini sağlamak, bu şekilde stabilcoin’leri bir ödeme şekli olarak kullanabilmek ve hükümetin kriptonun çevreye olan etkisini incelemesini sağlamak yer alıyor.


Tüm bunların yanı sıra APPG, hükümete ait merkez bankası dijital para biriminin “potansiyelini” araştırmaya devam ettiğini de belirtiyor.


İlginizi çekebilir:



Daha Fazla Oku

    İngilteredüzenleyicilerFCA

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Camomile Shumba

Camomile Shumba, İngiltere merkezli bir CoinDesk regülasyon muhabiridir. Shumba daha önce Business Insider ve Bloomberg'de staj yaptı. Camomile, Harpers Bazaar, Red, BBC, Black Ballad, Journalism.co.uk, Cryptopolitan.com ve South West Londoner'da yer aldı. Shumba, multimedya gazeteciliği alanında yüksek lisans derecesi yapmadan önce East Anglia Üniversitesi'nde birleşik derece olarak siyaset, felsefe ve ekonomi okudu. Lisans eğitimini yaparken, fark yaratma konusunda ödüllü bir radyo programı yaptı. Şu anda herhangi bir dijital para biriminde veya projede varlığı yok.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Güne Bakış: Tokenize Edilmiş Hazine Bonoları 1 Milyar Dolar Sınırını Aştı

28 Mart 2024 17:26

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk