Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

Fransa, ABD Düzenleyicilerinden Kaçmaya Çalışan Kripto Şirketlerini Kucaklıyor

Finansal Piyasalar Kurumu yetkilileri, MiCA mevzuatı uygulanır uygulanmaz 100’e yakın kripto şirketinin resmi olarak kaydedileceğini söyledi.

17 Mayıs 2023 12:09

Güncellenme: 17 Mayıs 2023 13:25

ABD’deki düzenleyici belirsizliklerden kaçan kripto şirketleri, göreceli öngörülebilirlik sunan düzenleyici bir framework’e sahip Fransa yetkilileri tarafından hoşgörüyle karşılanıyor.


Avrupa Birliği üyesi halihazırda resmi olarak kayıtlı 74 kripto şirketine sahip ve hatta bu sayının, AB’nin salı günü imzaya açtığı Kripto Varlık Piyasaları (MiCA) mevzuatıyla çok yakın zamanda 100’e ulaşması bekleniyor.


Fransa Finansal Piyasalar Kurumu (AMF) genel sekreteri Benoît de Juvigny, salı günü yaptığı açıklamada 2019’da yasalaştırdıkları ve PSAN olarak bilinen kripto hizmet sağlayıcı rejimini kastederek “Fransa’da öncü kurumlardan biri olmaktan gurur duyuyoruz” dedi ve ekledi:


“Amerikalı oyuncular Fransız rejiminden ve 2025’ten itibaren uygulanacak olan Avrupa kurallarından yararlanmak isterlerse her zaman kapımız açık. ABD’li mevkidaşlarımızla görüşmelerimiz olumlu yönde sürmeye devam ediyor.”


Bununla birlikte gri alanlar da varlığını sürdürüyor. Örneğin Fransız milletvekilleri, sosyal medya fenomenlerinin kripto yatırımlarında ne seviyeye kadar etkili olmaları gerektiğini tartışıyor. Avrupa Birliği de merkezi bir varlığı olmayan finansal hizmetlerin nasıl düzenleneceğini düşünüp duruyor. Juvigny, AMF’nin önümüzdeki haftalarda bu konulardaki fikrini açıklayacağı bir belge yayımlayacağını belirtiyor.


Kolay değil

Fransa nispeten daha öngörülebilir ve istikrarlı olsa da bu, operasyonların kolay bir şekilde gerçekleşeceği anlamına gelmiyor.


Şu anda Binance ve Bitstamp dahil 74 şirket temel yönetişim ve kara para aklama karşıtı kurallara uyduğunu gösteren bir kayda sahip. Hatta henüz bunu gerçekleştiren bir şirket olmasa da eğer şirketler yeterli sermayayeye sahiplerse lisans başvurusunda da bulunabilirler.


İlerleyen dönemlerde şirketler, MiCA’ya geçiş sürecinde uyumlu BT sistemlerine ve çıkar çatışması politikalarına sahip olduklarını kanıtlamak zorunda oldukları “güçlendirilmiş” bir tescil aşamasından geçecekler.


Juvigny’nin kendisi de birlikte var olmaya çalışan ve dört farklı rejimden oluşan bu uzlaşmanın hiç de kolay olmadığını kabul ediyor. Ancak yetkililer, karşılanması neredeyse imkansız olan gereksinimleri ve gereğinden fazla uzun süren prosedürleri göz ardı etmeye oldukça istekli.


Şikayetler

Endüstrideki endişelerin aksine yetkililer, kripto şirketlerinin AMF standartlarına sigortalı olmalarının mümkün olduğunu belirtiyor. AMF’de piyasa altyapısını ve aracıları denetlemekten sorumlu olan Stéphane Pontoizeau, sözleşmeleri kendi gözleriyle gördüğünü vurguluyor.


Pontoizeau, AMF’nin yönergelerini inceleyerek dersini çalışan şirketlerin yalnızca birkaç ay içerisinde statü kazanabileceklerini söylüyor ve uzun sürdüğünü düşünenlerin kendilerini düzene sokmadıklarından bu şekilde düşündüklerini ekliyor.


Aynı zamanda Fransa’nın titizliğini doğru bulanlar da var. Bunlardan biri olan stabilcoin ihraççısı Circle, AMF’ye tescil başvurusundan ve lisans alma arzusundan bahsediyor. Şirketin politika ve düzenleyici stratejilerinden sorumlu başkan yardımcısı Teana Baker Taylor, “AMF’nin ileriyi düşünen ve riskleri iyi yöneten bir piyasa düzenleyici olması güçlü bir üne sahip. Sonuçta bu hassas bir yargı süreci.” ifadelerini kullanıyor.


Daha Fazla Oku

    düzenleyicilerFransa

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Jack Schickler

Jack Schickler, Belçika'nın Brüksel kentinde kripto düzenlemelerine odaklanan bir CoinDesk muhabiri. Daha önce MLex haber sitesi için mali düzenlemeler hakkında yazıları yayımlandı. Avrupa Komisyonu ve Birleşik Krallık Hazinesi'nde konuşma yazarı ve politika analisti olarak görev yaptı. Herhangi bir kripto varlığı yok.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Aptos, Microsoft, Brevan Howard ve SK Telecom ile DeFi Ortaklığı Kuruyor

18 Nisan 2024 18:18

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk