Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

Cardano Geliştiricisi, ADA Token’ın Menkul Kıymet Olduğu İddiasını Yalanladı

IOG, “ABD menkul kıymetler yasalarına göre ADA hiçbir koşulda bir menkul kıymet değildir” dedi.

9 Haziran 2023 15:02

Güncellenme: 9 Haziran 2023 15:27

Cardano’nun geliştirici şirketi IOG, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) blok zincirin yerel token’ı olan ADA’yı menkul kıymet olarak adlandırmasını reddetti.


IOG, bu haftanın başlarında SEC tarafından açılan Binance ve Coinbase davalarının “çok sayıda olgusal yanlış” içerdiğini söyledi. Şirket bugün yaptığı açıklamada iddiaların IOG’nin operasyonları üzerinde hiçbir etkisi olmayacağını belirtti ve ekledi:


“ABD menkul kıymetler yasalarına göre ADA hiçbir koşulda bir menkul kıymet değildir. Hiçbir zaman da olmamıştır. Merkeziyetsiz blok zincirlerinin nasıl çalıştığını anlamak, güvenilir yasalar oluşturmada temel bir bileşen olmalıdır.”


Ayrıca geliştirici, yaptırımlar yoluyla gerçekleştirilmeye çalışılan düzenlemelerin hem blok zinciri endüstrisinin hem de tüketicilerin hak ettiği gerekli netliği sağlamadığını söyledi.


ADA token fiyatı, gelişmelerin ardından yatırımcıların düzenleyici risklere tepki göstermesiyle son 24 saat içerisinde yaklaşık yüzde 2 düşüş yaşadı.


SEC’in menkul kıymet olarak tanımladığı token’lar ise şu şekilde: Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Sandbox (SAND), Filecoin (FIL), Axie Infinity (AXS), Chiliz (CHZ), Flow (FLOW), Internet Computer (ICP), Near (NEAR), Voyager (VGX), Dash (DASH) ve Nexo (NEXO).


İlginizi çekebilir:



Daha Fazla Oku

    CardanoADASECIOG

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Shaurya Malwa

Shaurya, kripto, DeFi, piyasa mikro yapıları ve protokol analizi konularına odaklanan CoinDesk Asya token ve veri ekibinin ortak lideridir. Shaurya, BTC, ETH, SOL, AVAX, SUSHI, CRV, NEAR, YFI, YFII, SHIB, DOGE, USDT, USDC, BNB, MANA, MLN, LINK, XMR, ALGO, VET, CAKE, AAVE, COMP, ROOK, TRX, SNX, RUNE, FTM, ZIL, KSM, ENJ, CKB, JOE, GHST, PERP, BTRFLY, OHM, BANANA, ROME, BURGER, SPIRIT ve ORCA dahil olmak üzere 1.000 doların üzerinde kripto para birimine sahiptir. Shaurya, Compound, Curve, SushiSwap, PancakeSwap, BurgerSwap, Orca, AnySwap, SpiritSwap, Rook Protocol, Yearn Finance, Synthetix, Harvest, Redacted Cartel, OlympusDAO, Rome, Trader Joe ve SUN'da likidite havuzlarına 1.000 dolardan fazla sağlamaktadır.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Halving Anatomisi: Blok Ödülü ve Ağ Güvenliği

28 Mart 2024 12:50

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk