Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

Binance Uyardı: Birçok Stabilcoin Artık Avrupa'da Listelenmeyecek

Önümüzdeki yıl yürürlüğe girecek olan MiCA’nın merkeziyetsiz platformlara nasıl uygulanacağı hâlâ belli değil.

21 Eylül 2023 17:19

Güncellenme: 21 Eylül 2023 17:35

Avukatlar, birkaç ay sonra uygulanmaya başlanacak olan Kripto Varlık Piyasaları (MiCA) düzenlemesinin olası etkilerini anlamaya çalışıyor. Binance yönetimine göre, yeni mevzuat doğrultusunda bazı stabilcoin’lerin listelenmesi durdurulabilir.


Avrupa Birliği’nin dönüm noktası niteliğindeki yasasının merkeziyetsiz ve yabancı ihraççılara nasıl uygulanacağı konusunda gri alanlar bulunmaya devam ediyor. Avrupa Bankacılık Otoritesi (EBA) yetkilileri, şu anda piyasada yer alan coin’ler için ödemesiz dönem (grace period) olmayacağını vurguluyor.


Geçtiğimiz haziran ayında tamamlanan MiCA, kapsamlı bir kripto düzenlemesiyle AB’yi dünyanın ilk büyük yargı alanı haline getirecek. Aynı zamanda, kripto borsaları ve cüzdan sağlayıcıları tek bir lisansla blok genelinde faaliyet gösterebilecek.



MiCA’nın stabilcoin’lere yönelik hükümleri ise 12 ay sonra yani Haziran 2024’te yürürlüğe girecek. Bu konuda EBA ve Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi’ne (ESMA) danışılmaya devam ediliyor.


Hukuki yorumlar

Binance Fransa’nın hukuk başkanı Marina Parthuisot, EBA’nın ev sahipliği yaptığı halka açık duruşmada, “30 Haziran itibarıyla tüm stabilcoin’leri Avrupa’da listelemeyi bırakıyoruz. Bu durumun Avrupa’daki Pazar üzerinde önemli bir etkisi olacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.



Borsanın CEO’su Changpeng “CZ” Zhao, MiCA’nın net kurallarından memnun olduğunu belirtse de borsa, düzenleyici baskılar sebebiyle birçok Avrupa bölgesinden çekildi. Bölgeler arasında Hollanda, Kıbrıs ve Almanya gibi ülkeler yer alıyor.



Latham & Watkins hukuk firmasının ortağı Thomas Vogel, “Stabilcoin ihraççılarının çoğu tamamen merkeziyetsiz veya öyle olduğunu iddia ediyor, böylece MiCA gereksinimlerini karşılayamıyorlar. Bu konu görüştüğümüz birçok kişi tarafından bir tür eşik olarak nitelendiriliyor ve baz alabilecekleri herhangi bir rehber bulunmuyor.”


Matheson hukuk firmasının ortağı Ian O’Mara’ya göre, dışarıdaki ihraççılar Avrupa bloğunda yer alan yasal bir kripto sağlayıcısı aracılığıyla kaydolabilirler. Böylece Circle’ın USDC’si gibi uluslararası girişimlerin dağılması önlenebilir.


“EBA ve ESMA’nın bu süreci kolay bir şekilde onaylayacağından şüpheliyim” diyen O’Mara, ekledi: “Ancak tartışmasız bir şekilde, yasal metin buna izin veriyor.”


Daha Fazla Oku

    BinanceMİCAAvrupa Birliğikripto piyasasıkripto varlık piyasaları

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Jack Schickler

Jack Schickler, Belçika'nın Brüksel kentinde kripto düzenlemelerine odaklanan bir CoinDesk muhabiri. Daha önce MLex haber sitesi için mali düzenlemeler hakkında yazıları yayımlandı. Avrupa Komisyonu ve Birleşik Krallık Hazinesi'nde konuşma yazarı ve politika analisti olarak görev yaptı. Herhangi bir kripto varlığı yok.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Güne Bakış: Bitcoin Son 24 Saatte Yüzde 5 Arttı

26 Temmuz 2024 17:12

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk