Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

ABD Hazinesi, DeFi Hizmetlerinin Kara Para Aklama Riski Konusunda Uyardı

Bakanlığın DeFi teknolojisinin yasa dışı finans risklerine ilişkin analizi, ABD’nin mevcut kara para aklama yöntemlerinde iyileştirmelere gitmesi gerektiğini gösteriyor.

7 Nisan 2023 09:15

Güncellenme: 7 Nisan 2023 11:27

ABD Hazine Bakanlığı’nın teknolojiden kaynaklanan tehlikeler analizine göre, merkeziyetsiz finans (DeFi) hizmetleri, finans alanındaki yasa dışı işlemler açısından risk oluşturuyor. Hizmetler, kara para aklama ve terörist finansmanı uygulamalarını kolaylaştırıyor.

Bakanlık, perşembe günü yayımladığı risk değerlendirmesinde hırsızların, dolandırıcıların, siber suçluların ve Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (DPRK) vatandaşlarının suç gelirlerini aklamak için DeFi hizmetlerinin kullanıldığını söyledi.

Bulgulara dayanılarak, ABD kara para aklamayla mücadelede (AML) gerekli iyileştirmelerin yapılmasını ve terörist finansmanı (CFT) kurallarının DeFi hizmetlerine uygulanmasını önerdi. Ayrıca, sonraki adımlara karar verebilmek için özel sektörden bilgi talep etti.

Bakanlığın terörizm ve finansal istihbarat sorumlusu Brian Nelson, mali suçları önlemeye yönelik bir kuruluş olan ACAMS’ın gerçekleştirdiği yayında şunları söyledi: “Açıkçası, bunu tek başımıza yapamayız. Özel sektörü, kendi risk azaltma stratejileriyle yardımcı olup risk değerlendirmesindeki bulguları kullanmaya çağırıyoruz.”

40 sayfalık raporda, “Şu anda DeFi hizmetleri, müşterileri tanımlamak için AML / CFT kontrollerini veya diğer süreçleri uygulamıyor. Gelirlerin, anında ve anonim olarak gerçekleşmesine izin veriyor.” uyarısında bulunuldu.

Aynı zamanda rapor, DeFi projelerindeki merkeziyetsizliğin AML ve CFT kontrollerindeki eksikliği olumlu bir şekilde lanse ettiğine atıfta bulundu. Belgedeki bir dipnotta, ShapeShift borsasının 2021’de merkeziyetsiz bir borsaya dönüşümünün “AML / CFT uyumluluğu için müşteri bilgilerini toplamayı durdurmak amacıyla” olduğundan bahsediliyor.

Değerlendirmenin amacı “sorunun kapsamını belirlemek” olsa da, rapor, ABD hükümetinin denetimi güçlendirmesini ve DeFi hizmetlerindeki kontrollerin artmasını öneriyor.

Değerlendirme, Başkan Joe Biden’ın geçen yıl kripto alanında gerçekleştirdiği çalışmaları daha da ileriye götürüyor. Nelson, bunun dünyada bir ilk olduğunu söylüyor. Ayrıca, Avrupa Birliği de dahil olmak üzere diğer yargı makamları da DeFi ile ilişkili kara para aklama riskleriyle mücadele etmeye başladı.

Nelson, hizmetlerin Banka Gizlilik Yasası kapsamında olup olmadıklarını belirlerken hizmetin merkezi mi merkeziyetsiz mi gerçekleştiğinin önemsiz olduğunu belirtti.

Tamamıyla merkeziyetsizlik sunduklarını iddia eden hizmetlerin bazılarının geleneksel finanstan çok da uzak olmadıklarını da ekledi: “Bazıları yalnızca isim olarak merkeziyetsiz.”


Daha Fazla Oku

    ABD hazine bakanlığıdefimerkeziyetsiz finansKuzey Kore

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Sandali Handagama

Sandali Handagama, kripto düzenlemelerine odaklanan bir CoinDesk muhabiridir. Columbia Üniversitesi gazetecilik yüksek lisans programından mezun oldu ve 2020'de Overseas Press Club Foundation'ın iş haberciliği bursunu aldı. The Guardian, The Nation ve Popular Science dahil olmak üzere çeşitli yayınlara katkıda bulundu. Sandali'nin kripto birikimi bulunmuyor ve @iamsandali olarak tweet atıyor

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Bitcoin 64 Bin Doların Üzerinde Sabit, ETF Çıkışları 200 Milyon Dolara Ulaştı

26 Nisan 2024 11:45

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk