Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

"Piyasanın Tepki Vermesi Halinde Kripto Bankacılığı Kuralları Değiştirilebilir"

Geçen yıl açıklanan tartışmalı kurallar, bankaları, riskli olduğu düşünülen bitcoin gibi varlıkları tutmaktan vazgeçirecek.

29 Mart 2023 09:30

Güncellenme: 29 Mart 2023 09:58

Basel Bankacılık Denetim Komitesi Başkanlığını da yürüten İspanya Merkez Bankası Başkanı Pablo Hernández de Cos, bankalarda tutulan kripto varlıkları sınırlamayı amaçlayan uluslararası standartların piyasa tepkisine bağlı olarak revize edilebileceğini söyledi.


Hernández de Cos, bankaların bitcoin (BTC) gibi karşılıksız kripto varlıkları en riskli varlık türü olarak değerlendirmesini şart koşan yeni sermaye kurallarının Ocak 2025'e kadar yürürlüğe girmesi gerektiğini dile getirdi. 


Basel Komitesi, bankalardaki kripto varlıkları sınırlama planlarının dağıtılmış defter teknolojisindeki yeniliği engelleyebileceğini öne süren geleneksel finans şirketlerinin itirazlarına rağmen geçen Aralık ayında kurallarını tamamıyla belirlemişti.


Pablo Hernández de Cos, Uluslararası Ödemeler Bankası'nın ev sahipliği yaptığı etkinlikte, finans sektöründe zincirleme bir etki ortaya çıkarması durumunda bu kuralların değiştirilebileceğini ifade etti. Cos, “Pazarın geliştiğini bildiğimizden dolayı, bu standartlarla, özellikle piyasada değişikliklere maruz kalabilecek belirli unsurlara odaklanacağız. Gerekirse, piyasanın muhtemel içsel tepkisini dindirmek için standartları değiştirmeye hazır olmalıyız.” dedi. Komite Başkanı, kuralların uygulanmasını takip edeceklerini de dile getirdi. 


Komite üyesi olan büyük yargı alanlarının bu kuralları iki yıldan kısa sürede yürürlüğe koyması bekleniyor. Avrupa Birliği gibi bazı yargı alanlarındaki milletvekilleri bunun için çoktan harekete geçti. ABD'de ise, kripto odaklı bankalar Silvergate ve Signature'ın her ikisi de son birkaç hafta içinde çöktü.


Hernández de Cos, “kuralların, kripto piyasalarının diğer piyasalar için yaratabileceği potansiyel riski ortadan kaldırmak amacıyla dolaylı olarak konduğunu ve kripto sektöründen bankacılık sektörüne muhtemel bir yayılma etkisi görülebileceğini de” belirtti. 


Daha Fazla Oku

    basel komitesikripto bankacılığıBitcoin

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Jack Schickler

Jack Schickler, Belçika'nın Brüksel kentinde kripto düzenlemelerine odaklanan bir CoinDesk muhabiri. Daha önce MLex haber sitesi için mali düzenlemeler hakkında yazıları yayımlandı. Avrupa Komisyonu ve Birleşik Krallık Hazinesi'nde konuşma yazarı ve politika analisti olarak görev yaptı. Herhangi bir kripto varlığı yok.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Güne Bakış: Bitcoin, ABD Enflasyon Verileri Öncesinde 62 Bin Doların Altında

14 Mayıs 2024 19:12

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk