Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

“Kripto Sektörü 2008 Finans Krizinin Risklerini Taşıyor”

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu üyesi Christy Goldsmith Romero, kripto sektöründeki risklerin 2008 global finans kriziyle benzerlikler taşıdığını belirtti.

27 Ekim 2022 11:07

Güncellenme: 27 Ekim 2022 12:26

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) üyelerinden Christy Goldsmith Romero, kripto sektörünün ABD finans sisteminin bir parçası olduğunu ancak geleneksel finans şirketlerinde bu alana yönelik gelişmeye başlayan yoğun ilgi nedeniyle ciddi riskler doğabileceğini belirtti. Romero, bu nedenle yasa düzenleyicilerin tetikte olması gerektiğini söyledi.


Romero, New York’ta düzenlene bir konferansta şöyle konuştu, “Eğer gelecekte kripto sektörü ile piyasalarda kritik rolü bulunan geleneksel finans oyuncuları arasındaki bağlantılar artarsa finansal istikrar riski yükselip sistematik risk noktasına ilerleyebilir.”


Romero bu noktada, bazı diğer ABD’li düzenleyiciler gibi kripto sektörünün 2008 yılındaki global ekonomik çöküşteki bazı kritik unsurları taşıdığını belirtti.


“Kripto paranın geleneksel finans sisteminden, bu sistemin tüm zayıf noktaları ve kırılganlıklarından farklı olması gerekiyordu” diyen Romero, “Ancak bu baharda yaşananlar yasalara bağlı olmayan kripto piyasalarının da geleneksel finans sistemiyle aynı zayıf noktaları taşıdığını gösterdi” diye devam etti.


Öte yandan Romero, ABD’nin kripto yasalarını oluşturmak için acele etmemesi gerektiğini söylerken CFTC’nin sektördeki riske cevap verebileceğini aktardı. “CFTC’nin bu konuda daha çok yetki alabileceğini belirten Romero, “Aynı risk, aynı regülasyon” diyerek kripto sektörü için de finansın diğer alanlarında uygulanan regülasyonların oluşturulabileceğine dair görüşü destekledi.

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Jesse Hamilton

Jesse Hamilton, CoinDesk'in Washington merkezli Küresel Politika ve Düzenleme ekibinde yönetici editör yardımcısı. 2022'de CoinDesk'e katılmadan önce, Bloomberg News ve Businessweek'te Wall Street düzenlemelerini de kapsayan on yıldan fazla bir süre çalıştı. Kripto hakkında ne yapılacağına karar vermeye çalışan federal kurumlardakii ilk dedikodular hakkında yazdı. Irak'ta savaş muhabirliği ve gazetelerde polis muhabirliği yaptığı zamanlar da dahil olmak üzere, muhabirlik kariyerinde birçok ulusal ödül kazandı. Jesse, gazetecilik ve tarih okuduğu Western Washington Üniversitesi'nden mezun oldu. Kripto varlığı yok.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Güne Bakış: Tokenize Edilmiş Hazine Bonoları 1 Milyar Dolar Sınırını Aştı

28 Mart 2024 17:26

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk