Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Kripto Varlıklara Yönelik Yasal Çalışmalarımız Son Aşamada

Kripto varlıklar "değer veya hak ifade edebilen gayri maddi varlıklar" şeklinde tanımlanacak.

14 Aralık 2023 15:27

Güncellenme: 14 Aralık 2023 16:00

Hürriyet'in haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin ekonomik direncini artırmaya yönelik uygulanan öngörülebilir ve kurala dayalı politikaların, küresel ekonomik dalgalanmalara karşı ülkenin direncini güçlendirdiğini belirtti. Aynı zamanda, bu politikaların Türkiye'yi diğer ülkeler arasında olumlu bir şekilde ayırt etme imkanı tanıdığını vurguladı.


Bakan Şimşek, kripto varlıklara ilişkin yasa çalışmalarının son aşamaya geldiğini ifade ederek, bu konuda önemli bilgiler paylaştı. Öncelikle tanım yapılacağını belirten Şimşek, SPK yasasında da değişikliğe gidileceğini açıkladı. 


Kripto varlıkların "değer veya hak ifade edebilen gayri maddi varlıklar" şeklinde tanımlanacağını belirten Bakan, ayrıca kripto varlık hizmet sağlayıcıları ve kripto varlık saklama hizmetlerine yönelik tanımların yapılacağını söyledi. Platformların işleyişiyle ilgili düzenlemelerin de öngörüldüğünü ekledi.


Bu açıklamalar, Türkiye'nin kripto varlıklar konusunda düzenleyici adımlar atmaya hazırlandığını ve bu alandaki belirsizlikleri ortadan kaldırmak için somut adımların atıldığını gösteriyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bu konudaki açıklamaları, finansal piyasalarda ve kripto varlıkların kullanımında yaşanacak olası değişikliklere dair önemli ipuçları sunuyor.


Dün, GateTR'nin CEO’su ve Avukat Kafkas Sönmez, şirketin birinci yılını kutlamak için düzenlenen basın toplantısında Türkiye’nin kripto varlıklar yasasına dair beklentilerini paylaşmıştı. Sönmez, Ocak 2024'ün ikinci veya üçüncü haftalarında kesinleşmesini beklediği kripto varlık yasasında verginin kaçınılmaz olduğunu ancak büyük olasılıkla ilk tasarının kimseyi mutlu etmeyeceğini söyledi. Sönmez’e göre ilk tasarı, alanda uzmanlaşan kişilerden gelen eleştiriler ve tepkilerle törpülenerek son halini alacak. 


Daha Fazla Oku

    maliye bakanıkriptoMehmet Şimşek

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Başak Çetinbülüç

İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu olan Başak, yaklaşık 3 yıldır kripto paralar, blok zinciri teknolojisi, NFT'ler ve Web3 alanlarında çeviri ve yazarlık yapıyor.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Güne Bakış: ETF Onayı Sonrası ETH'deki Değişim Oldukça Az

23 Temmuz 2024 17:11

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk