Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

“Düzenleyicilerin Binance’e Açtığı Dava Oldukça Büyük Bir Mesele”

Timothy Massad, CoinDesk TV’nin First Mover programında şunları söyledi: “CFTC’nin dava dosyasındaki ayrıntı seviyesi oldukça çarpıcı.”

29 Mart 2023 10:37

Güncellenme: 29 Mart 2023 11:51

ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun (CFTC) işlem hacmine göre en büyük kripto borsası olan Binance’e açtığı dava, eski CFTC Başkanı Timothy Massad’a göre “büyük bir olay”

Massad, şu ifadeleri kullanıyor: “Dava dosyasını okuduysanız çok fazla ayrıntı olduğunu görmüşsünüzdür. Bu, CFTC’nin içerden bilgi aldığını gösteriyor.”

ABD türev piyasalarını düzenlemekten sorumlu olan CFTC, pazartesi günü Binance ve kıurucusu Changpeng Zhao’ya, kayıt dışı türev ürünler sunduğu gerekçesiyle dava açtı. İddialara göre Binance, ABD merkezli müşterilerini VPN kullanarak kontrollerden kaçmaya teşvik ediyordu.

Aynı zamanda Dijital Varlıklar Politikası Projesi’nin yöneticisi olan Massad, “Bu şikayet temel olarak Binance ve Zhao’nun kasıtlı ve sistematik olarak düzenleyicilerden kaçındıklarını iddia ediyor. Dosya, platformun ABD’li müşterileri de bu kısıtlamalardan kurtarmak adına teşvik ettiklerini ekliyor.”

Zhao ise dava dosyasına yanıt olarak paylaştığı blog yazısında, şikayetin “gerçeklerin eksik bir şekilde okunmasından” kaynaklandığını söyledi. Şikayette iddia edilen konuların çoğunun yanlış nitelendirme olduğunu ve bu iddialara katılmadığını da belirtti.

Massad, dava sonunda kongre milletvekillerinin ABD’deki kripto endüstrisini düzenlemek adına bir mevzuat çıkarmasının pek de muhtemel olmadığını açıkladı.

Obama yönetimi sırasında yaklaşık üç yıl boyunca CFTC’ye liderlik eden Massad, “Kongrede bu konuda bir fikir birliğine varılacağını sanmıyorum” dedi ve ekledi: “Kongrede kriptoya şüpheci yaklaşanların yanı sıra yenilikçi potansiyeline inananlar da var.”

Kurumun Binance’e açacağı davanın biraz zaman alacağını belirten Massad, şimdilik yalnızca yaptırımlar uygulanabileceğini söyledi.


Daha Fazla Oku

    CFTCTimothy MassadCoinDesk TVBinance

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Fran Velasquez

Fran, sitenin dergi bölümü olan Layer 2 ekibinde bir muhabirdir. Fran aslen Atlanta, Georgia'lıdır. Wisconsin-Madison Üniversitesi'nde antropoloji ve gazetecilik okudu. Aralık 2021'de CUNY'nin Craig Newmark Gazetecilik Enstitüsü'nden mezun oldu ve burada işletme ve ekonomi alanında yüksek lisans yaptı. Kripto birikimi yoktur.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Güne Bakış: Bitcoin Layer-2 Coin'leri Öne Çıkıyor

22 Nisan 2024 18:24

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk