Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

Do Kwon Davasında ABD’nin Neden Yetkisi Var?

Lisa Braganca, kripto girişimcilerinin Amerikalıları kasten UST ve LUNA token’larına yatırım yapmaya yönlendirdiğine inanıyor.

27 Mart 2023 09:48

Güncellenme: 27 Mart 2023 11:05

ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu'nda eski bir icra şube müdürü olan Lisa Braganca’ya göre, LUNA ve terraUSD (UST) stabil coin'lerini kasten ABD'li yatırımcılara pazarlansaydı, ABD kanunları Singapur merkezli Terraform Labs ve kurucusu Do Kwon üzerinde yargı yetkisine sahip olacaktı.


Braganca CoinDesk TV’nin cuma günkü “First Mover” programına verdiği röportajda SEC’in iddiasının, Do Kwon ve bu insanların Amerika’da konumlanmasalar da ABD’li yatırımcılara ulaşmaya çalıştıkları yönünde.


"ABD'den yatırım parası alıyorlardı ve açıkçası tanıtımları da ABD'li yatırımcılara yönelikti" dedi.


Karadağ İçişleri Bakanı Filip Adzic'in tweet'ine göre Perşembe günü Kwon, ülkenin başkenti Podgorica’daki havalimanında tutuklandı. Kwon'un tutuklanmasından saatler sonra, New York federal savcıları Kwon aleyhinde dolandırıcılıktan dava açtı. Cuma günü, Kwon sahtecilikle suçlandı ve suçlu iadesi duruşması dolayısıyla hakim karşısına çıkacak.


Güney Koreli yetkililer, UST stabil coin ve kardeş stabil coin LUNA'nın değerinin çoğunu kaybetmesinden dört ay sonra, geçen Eylül ayında bir Güney Kore vatandaşı olan Kwon'u dolandırıcılık suçundan tutuklanma kararı aldı. 


CoinDesk TV'de Braganca, SEC'in Kwon'a ve onunla çalışanlara karşı suç duyurusunda bulunduğunu çünkü Kwon iddialara göre yatırımcıları UST stabil coin'in nasıl desteklendiği konusunda yanlış yönlendirdiğini söyledi.


"LUNA ve Terraform [Labs] olması gerektiği gibi stabil değillerdi" dedi. UST token’ı, ABD dolarına sabit tutmak istenirken, onun refakatçisi olan LUNA’nın da UST fiyatını dengelemesi planlanmıştı.


"Do Kwon'un çalışır durumda olduğunu söylediği algoritmanın bu iki token'ı tekrar dengelemesi ve birer stabil coin olmalarını sağlaması gerekiyordu.”


Bunun yerine Braganca, Kwon'un "[LUNA/UST]'yi desteklemek için büyük bir satın alım yapmak adına üçüncü bir tarafa başvurduğunu" ve iddiaya göre piyasa manipülasyonuna sebep olduğunu ileri sürdü. "Daha tecrübeli kurumsal yatırımcıların" da Terra'nın çökmesiyle milyarlarca dolar kaybettiğini belirtti.


Kwon’un ABD avukatı Mark Califano, gelen yorum talebine hemen yanıt vermedi.


Daha Fazla Oku

    do kwonSECUSTluna

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Fran Velasquez

Fran, sitenin dergi bölümü olan Layer 2 ekibinde bir muhabirdir. Fran aslen Atlanta, Georgia'lıdır. Wisconsin-Madison Üniversitesi'nde antropoloji ve gazetecilik okudu. Aralık 2021'de CUNY'nin Craig Newmark Gazetecilik Enstitüsü'nden mezun oldu ve burada işletme ve ekonomi alanında yüksek lisans yaptı. Kripto birikimi yoktur.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Jack Dorsey'nin Kurduğu Block, Bir Bitcoin Madencilik Sistemi İnşa Ediyor

24 Nisan 2024 18:36

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk