Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

CFTC, Yeni Kararlarında FTX Davasını Baz Alıyor

FTX’in iflasıyla birlikte müşterilere ait milyarlarca dolar çalınmıştı.

14 Aralık 2023 11:04

Güncellenme: 14 Aralık 2023 12:44

ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC), sektörde önemli bir aracı türü olan türev ticareti kuruluşlarının, müşterilerinin parasını kendi fonlarından ayrı tutmasını zorunlu kılmaya yönelik bir adım attı.


CFTC’nin bu adımı FTX’in geçen yılki çöküşünden ilham alıyor. FTX’in iflasıyla birlikte müşterilere ait milyarlarca dolar çalınmıştı.


Çarşamba günü komisyon üyelerinin katıldığı oylamaya göre, emtia düzenleyicisinin yetkileri altındaki herhangi bir şirket büyük bir likidite sorunuyla karşı karşıya kalırsa müşteri fonlarının korunması öncelenecek.


“Bu önemli bir önerge çünkü yasa hakkında akıllarda kalan birçok önemli soru olduğunu düşünüyorum" diyen Başkan Rostin Behnam, sözlerine devam etti: “İster geleneksel finansta olsun ister kripto alanında olsun, son iki üç yıldır piyasaların nasıl işlediği ve işletmelerin en verimli şekilde nasıl yürütülebilecekleri konusunda sorunlar yaşandığını gördük.


Teklif, farklı ticari şirketlerden gelen "özel fonların” DCO tarafından bir araya getirilmesini ancak özel fonların, müşteri fonlarının veya DCO’ya ait fonların karıştırılmaması gerektiğini savunuyor.


Komisyon üyesi Kristin Johnson, bir zamanlar LedgerX iştiraki olarak CFTC’de müşteri işlemlerini aracılar olmadan gerçekleştirmeye çalışan FTX’in geçtiğimiz dönemde yaşadığı sarsıcı iflasın teklif için “önemli bir motivasyon” yarattığını söylüyor.


İki “hayır” oyundan birini kullanan Komisyon üyesi Summer Mersinger, teklifte yer alan bazı konuların gözden geçirilmesi adına daha fazla zamana ihtiyaç duyduğunu belirtti. Mersinger’a göre, teklifte tüm konular kapsamlıca ele alınmış durumda değil ve teklife yönelik bir maliyet-fayda analizi gerekiyor.


“CFTC’deki görevimizin temeli müşterilerin korunması olsa da maliyet-fayda analizi yapmadan sonuca atılmak doğru olmaz, bu önemli bir sorumluluk.”


Komisyonun vadeli işlem ticaretinde müşteri fonlarını korumaya yönelik “kapsamlı kurallara halihazırda sahip olduğunu” savunan komisyon üyesi Caroline Pham ise düzenleyicinin mevcut kararları değiştirirken çok dikkatli olması gerektiğini vurguladı.


Daha Fazla Oku

    CFTCFTXkriptoticarettürev

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Nikhilesh De

Nikhilesh De, CoinDesk'in düzenleyicileri, yasa koyucuları ve kurumları kapsayan küresel politika ve düzenlemelerden sorumlu yönetici editörüdür. BTC'de 50 dolar ve ETH'de 20 dolar'dan fazla varlık sahibi. 2020'de Kriptopara Gazetecileri ve Araştırmacıları Derneği tarafından Yılın Gazetecisi seçildi.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Güne Bakış: Bitcoin Son 24 Saatte Yüzde 5 Arttı

26 Temmuz 2024 17:12

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk