Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

“CBDC’ler, Döviz İşlem Hızını 10 Saniyeye Düşürebilir”

New York Fed, sistemdeki iyileştirmeleri test etmek için dağıtılmış defter aracılığıyla döviz işlemlerini simüle etti.

7 Kasım 2022 11:46

Güncellenme: 7 Kasım 2022 11:49

New York Fed tarafından gerçekleştirilen bir deneyin sonucuna göre, merkez bankası dijital para birimleri (CBDC), döviz işlemlerinin iki günden10 saniyenin altına düşebilir.


New York Fed’e bağlı New York İnovasyon Merkezi’nin başlattığı Cedar Projesi, dağıtılmış defterler kullanarak FX işlemlerinin hızını test etti ve çoklu katılımcı ve gözlemci ile işlemlerin hızlarını azaltabileceği sonucuna ulaştı.


Cuma günü yayınlanan bir rapora göre, söz konusu proje, toptan CBDC'lerin faydalarını araştırmak amacıyla başlatılmıştı.


Raporda, teste katılanların, dağıtılmış defterde düğüm şeklinde davranmasını gerçekleştirmek yerine, her katılımcının bireysel olarak kendi defterini işlettiği vurgulandı. Aynı zamanda katılımcılar, halen kullanılan sisteme oranla büyük bir hıza ulaşarak işlemlerin her iki yönünü de eş zamanlı olarak çözebildiler.


Fed, çok uzun süredir CBDC yayınlayıp yayınlayamamak arasında gel git yaşıyor.


Biden yönetimi, ülke çıkarları söz konusu olduğu zaman Fed'in bunu yapması gerektiğinde ısrarcı olurken Boston da dahil olmak üzere bir araştırmalarını sürdüren Fed yetkilileri ise ileri doğru bir adım atmadan önce kongrenin dijital dolar yetkilendirmesi yapmasını bekleyeceklerini belirtiyorlar.


New York Fed Piyasalar Grubu Başkanı Michelle Neal, araştırmayla ilgili yaptığı konuşmada, New York Fed’in risk ve ölçeklenebilirlik ile ilgili sorulara yanıt bulabilmek için konuyu kendi açısından test etmek istediğini belirtti.







Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Nikhilesh De

Nikhilesh De, CoinDesk'in düzenleyicileri, yasa koyucuları ve kurumları kapsayan küresel politika ve düzenlemelerden sorumlu yönetici editörüdür. BTC'de 50 dolar ve ETH'de 20 dolar'dan fazla varlık sahibi. 2020'de Kriptopara Gazetecileri ve Araştırmacıları Derneği tarafından Yılın Gazetecisi seçildi.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Aptos, Microsoft, Brevan Howard ve SK Telecom ile DeFi Ortaklığı Kuruyor

18 Nisan 2024 18:18

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk