Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

ABD’de Kapsamlı Planın Anahatlarını Belirleyen Kripto Tasarısı Tanıtıldı

Kirsten Gillibrand ve Cynthia Lummis, CFTC'yi bir bekçi köpeği olarak tercih eden ve kripto para birimleri ile alışverişlerden kaynaklanan vergi endişelerini ortadan kaldıran stratejiyi yayınladı.

7 Haziran 2022 12:33

Güncellenme: 7 Haziran 2022 14:18

ABD'deki dijital varlıklar arasında kapsamlı bir dizi düzenlemeyi genişletmek isteyen ABD'li Senatörler Cynthia Lummis  ve Kirsten Gillibrand sonunda Salı günü geniş kapsamlı stratejiyi sundular.


Mevcut tasarı, faturaları, 200 doların altında kalan işlemlerde vergiden muaf hale getirerek küçük ölçekli mal ve hizmet satın alımlarını vergi etkisinden kurtaracak ve potansiyel olarak daha çok bir para birimi gibi davranan kripto para birimlerinin yolunu açacak ve beklendiği gibi, mevzuat Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonuna yeni yetkiler ve idare yetkisi verecek.


Geniş kapsamlı mevzuat, dijital varlıklarla ilgili en önemli soruları çözmeye çalışıyor. Madeni paralar, küçük ölçekli ödemeler üzerindeki vergiler ve düzenleyicilerin yetki alanları için yeni yasalar belirleyecek ve yeni gelişen finans sektörünün olgunlaşmasınının önündeki engellere ve belirsizliklere cevap verecek.


Ancak, Lummis ve Gillibrand'ın çabaları Washington'da gelecek yıldan önce önemli bir sonuç alamayacak bir diyalog için bir başlangıç noktası olarak görülüyor. Senatör Pat Toomey’nin son dönemde stabilcoin kuralları için yaptığı baskı gibi, çoğunlukla kripto para birimi tabağındaki minik lokmaları ısırmaya çalışan önceki birkaç faturaya katılıyor. Hatta bu çalışmaların bir kısmından ödünç alıyor.


Lummis'in sözleriyle, sözde Sorumlu Finansal İnovasyon Yasası "dijital varlık piyasalarını denetlemekle görevli kurumlar için düzenleyici bir açıklık yaratır sabit paralar için güçlü, özel bir düzenleyici çerçeve sağlar ve dijital varlıkları halen yürürlükte olan vergi ve bankacılık yasalarımıza entegre eder.”


Bunlar, Gillibrand'ın hem sektöre hem de düzenleyicilere netlik sağlayacak ve aynı zamanda dijital varlık piyasasının devam eden dönüşümünü hesaba katma esnekliğini sürdürecek bir dönüm noktası faturası olarak tanımladığı şeyin ana özelliklerinden sadece bazıları.


Kripto menkul kıymetleri ve emtialar arasındaki alanıi tanımlayacak ve token ihraççılarının varlığın amacına uygun şekilde ve tüketiciye aktardığı haklara veya yetkilere dayalı olarak neyi piyasaya sürdüklerini önceden bilmelerini sağlayacak.  Tasarıda öngörülen pazara, Bitcoin, Ethereum ve CFTC tarafından denetlenen yardımcı varlıklar olarak tanımlanacak önemli pazar payına sahip düzinelerce diğer kripto para gibi kriptodaki büyük isimlerin çoğu dahil olacaklar.


Milletvekilleri, ajans başkanı Rostin Behnam'ın talep ettiği gibi, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu'na kripto emtialardaki spot piyasalar üzerinde yetki verebilecek. Bu durum şu anda nakit piyasalarına çok fazla erişimi olmayan CFTC için yeni ve önemli bir güç yaratacak gibi görünüyor.


Lummis ve Gillibrand’in çabası ayrıca, özellikle cüzdan sağlayıcılarını, yazılım geliştiricilerini ve diğerlerini belirli vergi raporlama zorunluluklarına takılmaktan korumayı amaçlayarak, bir kripto komisyoncusunun tanımını netleştirmeye çalışan, geçen yıl Cumhuriyetçi Patrick Henry ve diğerlerinden gelen bir yasa tasarısının dilini de benimsiyor.


CFTC tarafından izlenen kripto operasyonları ( bu mevzuata bağlı kalarak) şu anda SEC’i destekleyen modele benzer şekilde, ajansı finanse etmek için ücret ödemeye başlamak zorunda kalacak.


Senatörler ayrıca, düzenleyicilerin kripto firmalarının yeni ürünleri sınırlı bir ölçekte ve sürede test etmesine izin verdiği bir endüstri korumasını da öneriyorlar.

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Jesse Hamilton

Jesse Hamilton, CoinDesk'in Washington merkezli Küresel Politika ve Düzenleme ekibinde yönetici editör yardımcısı. 2022'de CoinDesk'e katılmadan önce, Bloomberg News ve Businessweek'te Wall Street düzenlemelerini de kapsayan on yıldan fazla bir süre çalıştı. Kripto hakkında ne yapılacağına karar vermeye çalışan federal kurumlardakii ilk dedikodular hakkında yazdı. Irak'ta savaş muhabirliği ve gazetelerde polis muhabirliği yaptığı zamanlar da dahil olmak üzere, muhabirlik kariyerinde birçok ulusal ödül kazandı. Jesse, gazetecilik ve tarih okuduğu Western Washington Üniversitesi'nden mezun oldu. Kripto varlığı yok.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
2024 ABD Seçimlerinde Kripto: Cumhuriyetçilerin Yeni Silahı

22 Temmuz 2024 18:10

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk