Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

ABD ve Güney Kore, Do Kwon’un İadesini İstedi

Marko Kovac, Terraform Lab kurucusunun iade davasının, kimlikte sahtecilik suçu davasının ardından gerçekleşeceğini söyledi.

29 Mart 2023 15:31

Güncellenme: 29 Mart 2023 15:52

Adalet Bakanı Marko Kovac Çarşamba günkü basın konferansında, Terraform Lab kurucusu Do Kwon’un hem ABD hem de Güney Kore tarafından iadesinin istendiğini açıkladı.


Kwon geçen hafta Podgorica havaalanında tutuklanmıştı. Kovac, iade duruşmasının ancak kimlikte sahteciliğe ilişkin başka bir davadan sonra gerçekleşeceğini söyledi.


Bir tercüman aracılığıyla konuşan Kovac, "Öncelik, Karadağ'da yürütülen mahkemenindir," dedi. “Kimlik belgelerinde sahtecilik suçundan hüküm giyerlerse, sadece hapis cezalarını çektikten sonra iade edilebilirler.”


Kovac, oradaki suçlamalara yönelik haberleri duymuş olmasına rağmen Singapur’dan resmi bir iade talebi gelmediğini belirtti.


Kwon ve onunla birlikte tutuklanan iş ortağı Han Chang Joon hakkında, kripto piyasalarına şok dalgaları gönderen terraUSD stabil coin'in geçen yılki çöküşünün ardından Güney Kore’nin çıkardığı uluslararası bir tutuklama kararı bulunuyor. Kovac, Kwon ve ortağının Karadağ'a nasıl ve niçin geldiklerine dair bilgisi olmadığını da söyledi.


Kovac son olarak, kripto para veya başka potansiyel kanıtlar bulundurabilecekleri şüpheleri doğrultusunda, ABD ve Güney Kore'nin de Kwon'un dizüstü bilgisayarlarını ve diğer cihazlarını talep ettiğini de sözlerine ekledi.


Daha Fazla Oku

    do kwonTerraform

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Jack Schickler

Jack Schickler, Belçika'nın Brüksel kentinde kripto düzenlemelerine odaklanan bir CoinDesk muhabiri. Daha önce MLex haber sitesi için mali düzenlemeler hakkında yazıları yayımlandı. Avrupa Komisyonu ve Birleşik Krallık Hazinesi'nde konuşma yazarı ve politika analisti olarak görev yaptı. Herhangi bir kripto varlığı yok.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
OKX TR Uygulaması İlk Ayında Yaklaşık 200 Bin Kişi Tarafından İndirildi

29 Mart 2024 18:41

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk