Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

ABD Stabilcoin Yasası Ertelendi, Ancak Taslak Yakında Ortaya Çıkabilir

Stabilcoinleri düzenlemek için çıkarılması planlanan kanun teklifi çalışmaları yavaşladı. Düzenleme muhtemelen eylül ayına sarktı. ABD’li milletvekilleri müzakereler için yakında bir başlangıç metni yayımlayabilir.

26 Temmuz 2022 10:41

Güncellenme: 26 Temmuz 2022 11:56

Görüşmeleri yakından izleyen üç kişiye göre, stabilcoinleri düzenlemeye yönelik, yasama ve yürütmenin birlikte çalıştığıpotansiyel kanun teklifinde müzakereler tıkandı. Yine de yasa üzerinde çalışan milletvekilleri, daha geniş katkılar için bazı taslak metinler yayımlamayı düşünüyor.


Washington'daki yasama çabalarıyla, kanun teklifinin bitiş çizgisine yaklaştıkça tıkanan tartışmalar nedeniyle aniden yavaşladığını görmek yaygın bir durum. Kaynaklar, ABD'nin stabilcoinler için kural koyma çabasının tatil dönüşü, eylül ayına kalabileceğini düşünüyor.


Bu arada komisyon, üyelerin üzerinde çalıştığı yasanın omurgasını içerecek bir belge olan bir tartışma taslağı yayınlamayı düşünüyor. Bu çok daha erken olabilir. 


Dar kapsamlı kanun teklifi, kripto piyasalarının daha spekülatif varlıkların oynaklığına karşı koymak için bağımlı olduğu stabilcoinleri için bir gözetim rejimi kurmayı hedefliyor. Teklifin, banka dışı firmaların yeni sermaye ve likidite standartlarını karşılamaları halinde stabilcoin çıkarabilmelerine izin vermesi bekleniyor. Teklife aşina olan kişiler, teklifin ticari şirketlerin ihraççı olmasını da yasaklayacağını söylüyor. Bunlardan biri, Hazine Bakanlığının teklifi tüketiciyi korumanın başka bir alanına genişletmeye çalışması ile, müzakerelerin yavaşladığını söyledi.


Tether'in USDT'si ve Circle Internet Financial'ın USDC'si gibi stabilcoinler, 1 trilyon ABD doları büyüklüğündeki toplam kripto para piyasasının nispeten küçük bir dilimini temsil ediyor. Ancak yatırımcılar tarafından genellikle bitcoin, ether ve diğer coinlere girip çıkmak için kullanıldıkları için çok yüksek hacimlerde işlem görüyor.


Kaynaklardan birine göre, ADB Hazine Bakanı Janet Yellen de dahil olmak üzere bakanlık yetkilileri de milletvekilleriyle yapılan görüşmelere katıldı. Yönetimin yatırımcıların daha iyi korunması için uyguladığı baskı, hafta sonu görüşmelerde sürtüşmeye neden oldu. Hazine ve Demokratlar, teklifin müşterilerin cüzdanları için alınacak güvenlik önlemleri içermesini, özellikle de coinlerinin cüzdanları barındıran kripto platformlarının varlıklarından ayırılmasını talep etti. 


Daha önce Coinbase (COIN), müşteri fonlarının olası bir iflasta savunmasız kalabileceğini ve diğer kripto firmalarının kendi pratik başarısızlıklarıyla karşı karşıya kaldıklarında müşteri hesaplarını dondurmaya başladığını açıkladı. İdare, tüketicileri tehlikeye atan bu duruma yanıt arıyor.


Her iki partiden milletvekilleri Eylül ayına kadar ortak bir zemin bulabilirlerse, Demokrat Partili  Başkan Maxine Water, komisyonda oylanmadan önce müzakere veya değişiklik yapılması iiçin açık bir oturum düzenlemeyi planlıyor. Komisyonun en üst sıradaki Cumhuriyetçi Üyesi Patrick McHenry ile müzakere ediyor. İkilinin, komisyonun diğer üyelerine geçtiğimiz gün bir brifing verdiği öğrenildi. 


Söz konusu kaynağa göre, Cumhuriyetçiler teklif kapsamının genişletilmesi önerilerini cüzdanlar için devlet temelli standartlar konulması lehine geri çekti. Ancak Hazine yetkilileri, bakanlığın federal koruma olmadan bir teklifi onaylamayacağını açıkça belirtti.


Teklif Meclis'te ayakta kalmayı başarırsa, bir sonraki engel Senato Bankacılık Komitesi başkanı Demokrat Senatör Sherrod Brown olabilir. Kripto endüstrisine son derece güvensiz olduğu bilinen Brown’ın bu yasama çabasıyla ilgili görüşleri henüz net değil.

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Jesse Hamilton

Jesse Hamilton, CoinDesk'in Washington merkezli Küresel Politika ve Düzenleme ekibinde yönetici editör yardımcısı. 2022'de CoinDesk'e katılmadan önce, Bloomberg News ve Businessweek'te Wall Street düzenlemelerini de kapsayan on yıldan fazla bir süre çalıştı. Kripto hakkında ne yapılacağına karar vermeye çalışan federal kurumlardakii ilk dedikodular hakkında yazdı. Irak'ta savaş muhabirliği ve gazetelerde polis muhabirliği yaptığı zamanlar da dahil olmak üzere, muhabirlik kariyerinde birçok ulusal ödül kazandı. Jesse, gazetecilik ve tarih okuduğu Western Washington Üniversitesi'nden mezun oldu. Kripto varlığı yok.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Güne Bakış: Bitcoin Son 24 Saatte Yüzde 5 Arttı

26 Temmuz 2024 17:12

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk