Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Yazarlar

Kevin McCoy: Metaverse Oyun Motorlarıyla Güçlenecek

İlk NFT’yi mint eden dijital artist, günümüzdeki metaverse ortamını Nintendo’nun 1985’de Mario Bros’u piyasaya sürdüğü kırılma anına benzetiyor.

30 Mayıs 2022 16:42

Güncellenme: 25 Ağustos 2022 19:08

Doreen Wang

Doreen CoinDesk'in sosyal medya yapımcısı ve video içerik küratörüdür. NYU'dan gazetecilik derecesi olan Wang, televizyon gazeteciliğine odaklanmıştır.

Twitter'da Takip Et:

@doreenjwang

Satoshi Nakamato’nun, 2014 yılında bitcoini (BTC) bir dijital para birimi haline getirdiği günlerde New York, Brooklyn’de yaşayan Kevin McCoy, bu yaklaşımın sanata da uygulanması konusuna kafayı takmıştı. 


Bir dijital sanatçı olan McCoy, müzelerin ve sanat galerilerinin kendisini dışladığını düşünüyordu. Ayrıca dijital sanat eserlerinin fiziksel ortamlarda sergilenme yapıları da sınırlıydı. 


McCoy, “O günlerde, ben de dahil, dijital sanatçıların yaklaşımı dijital eserden fiziksele uygulanacak bir parça, bir bölüm çıkarıp kullanmaktı. Bir heykel, bir baskılı ürün veya bir robot falan yapmaya çalışıyorduk. Yani sanat piyasasında yer almak için bu tür bir uygulama gerekliydi” diyor. 


McCoy, sekiz yıl sonra bugün bu hikâyeyi bize anlatırken arkasındaki OLED ekranda eşi Jennifer McCoy ile birlikte ürettiği “Quantum Leap: Dark Star” adlı NFT eseri görülüyordu. 


Quantum Leap sekiz tokendan oluşan ve yıldızların yaşam döngüsünü sembolize ederken formların ve renklerin değişimini ön plana çıkaran jeneratif, kod temelli bir NFT serisinden oluşuyor. Bu seri bir blok zinciri üzerinde token haline getirilen ilk sanat eseri olan Quantum’dan ilham almış.


McCoy, “O günlerde token temelli dijital sanat veya blok zinciri kullanarak eser sahipliği oluşturma konusunda kimse hiçbir şey bilmiyordu. Gerçekten büyük bir sorun söz konusuydu” diyor.


Sotheby’s, Quantum’u ilk oluşturulan NFT olarak nitelendirdi ve geçtiğimiz Haziran ayında 1,47 milyon dolara satıldı. McCoy’lar eseri, Frieze sanat festivalinde sergilediler.


McCoy, “NFT’ler dijital bir varlığa sahip olmanın yeni bir biçimini icat ettiler. Ve bu yaklaşım yok olamayacak kadar önemli” diyor.


NFT'ler ve Metaverse

Token temelli mülkiyet konusundaki yaklaşımının NFT’lere dönüştürmesine bire bir şahit olan McCoy, NFT’leri hayatın vazgeçilmez bir unsuru olarak görüyor. “Dünya git gide daha fazla dijitalleştikçe ve sanallaştıkça dijital mülkiyetin rolü de artacak ve bu artış üstsel gerçekleşecek. Böyle bir dünyada yaşayacağız.”


McCoy, önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde yazılımların tokenlar ile çok daha güçlü ve etkin biçimde etkileşime gireceği bir döneme şahit olacağımızı düşünüyor.


“Metaverse oyun motorları tarafından şekillendirilecek. Tokenlarınızı ve cüzdanlarınızı oyun motoru ortamına bağladığınızda ana teknolojik katman tamamlanacak.”


McCoy, metaverse’ün bu halini oyun sektörünün gelişimine benzetiyor. “Bugünkü haliyle metaverse, Nintendo’nun 1985’de Mario Bros’u pazara sürdüğü döneme benziyor. New York’un labirente benzeyen lağımlarında oradan oraya koşturan iki tesisatçı kardeş çığır açtı ve filmi bile yapıldı. Mario Bros’Un orijinal hali kültürel bir dönüm noktasıydı.”



Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

Doreen CoinDesk'in sosyal medya yapımcısı ve video içerik küratörüdür. NYU'dan gazetecilik derecesi olan Wang, televizyon gazeteciliğine odaklanmıştır.

Twitter'da Takip Et:

@doreenjwang

Doreen CoinDesk'in sosyal medya yapımcısı ve video içerik küratörüdür. NYU'dan gazetecilik derecesi olan Wang, televizyon gazeteciliğine odaklanmıştır.

Twitter'da Takip Et:

@doreenjwang

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Kripto Piyasası, İsrail Saldırısına İlişkin Raporların Yayımlanmasının Ardından Toparlanıyor

19 Nisan 2024 10:21

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk