Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Yazarlar

Kriptodaki Düşüşten Nasıl Para Kazanılır?

Heyecan - hayal kırıklığı - yıkım - eğitim - inanç - heyecan döngüsüne hoş geldiniz.

2 Haziran 2022 13:26

Güncellenme: 2 Haziran 2022 13:32

David Z. Morris

David Z. Morris, CoinDesk'in Baş Insights Köşe Yazarıdır. Fortune, Slate ve Aeon için 2013'ten beri kripto hakkında yazıyor. Bitcoin'in sosyal dinamiklerine bir giriş olan "Bitcoin Sihirlidir" kitabının yazarıdır. O, Iowa Üniversitesi'nden Medya Çalışmaları alanında doktora derecesine sahip eski bir akademik teknoloji sosyoloğudur.

Twitter'da Takip Et:

@davidzmorris

Kripto'nun Güneşli zamanları bitti – şimdilik. Ama spot ışıkları kapatıldığında da pek çok şey yapabilirsiniz. 

 

Ana kripto para birimlerinde % 50 'den fazla fiyat düşüşünün ve bazı büyük finansal deneylerin çöküşünün ardından, kripto üzerindeki kamuoyu duyarlılığı şaşırtıcı olmayan bir şekilde 180 derecelik bir dönüş yaptı. Her birkaç yılda bir tekrarlar: Bir kripto fiyat balonu yeni bir spekülatör dalgasını çeker, birçoğu tam olarak anlamadıkları bu teknoloji üzerine kötü bahisler yaptıktan sonra "tokatlanırlar" ve bunun ardından kriptoyla ilgili duyguları tam tersi istikamete sert bir şekilde savrulur. Davey Day Trader'ın Dogecoin'le güzel şeyler yaptığı bir dönemden Massachusetts'teki cerrahların Luna'da bütün birikimlerini kaybettikleri bir noktaya kadar geldik. 

 

Doğru; Meta ve Netflix gibi mavi çip teknoloji hisseleri geçen yıl Dolar bazında BTC kadar değer kaybetti, ancak bunu şimdilik bir kenara bırakalım. Kripto düşüşü şu anda önümüzde ve son derece tanıdık formlarda. Başlangıçta kripto paranın performans - sanat eleştirisi olarak Dogecoin'i yaratan Jackson Palmer, şimdilerde şüpheci açıklamalarda bulunuyor. İşleri güzel giden kripto karşıtı bloğu Web3 'ün kurucusu Molly White, Washington Post tarafından haberlere konu ediliyor. Şüpheci “Crypto Critic's Corner” aniden dünyanın en iyi teknoloji podcast'lerinden biri haline geldi.

 

Bu makale, CoinDesk'in blockchain ve kripto haberlerinde yer alan günün en önemli hikayelerin derlendiği The Node'dan alınmıştır. Haber bülteninin tamamına ulaşmak için buradan abone olabilirsiniz.

 

Büyük ölçüde yapıcı ve keskin eleştirmenlerin tümüne teşekkürler. Bilinçli eleştirel seslerin sağlıklı bir şekilde bulunması, yeni gelişmekte olan herhangi bir ciddi teknoloji sektörü için bir artıdır, eksi değil. Ancak bu geniş ölçekli tepki, kendi kaçamak açıklamaları ve yanlış yorumlamaları da dahil olmak üzere çok daha endişe verici safsatalar üretecektir.

 

Chelsea Manning'in, Salı günü yayımlanan bir röportajda Nym adlı bir proje için yaptığı çalışmaları anlattığı sırada adeta tuhaf bir yengeç yürüyüşü yapıyormuş gibi kripto para kelimesinin etrafından dolanması buna verilebilecek en iyi örneklerden. Manning kendisini "kripto şüphecisi" olarak tanımlarken mahremiyeti korumak için bir Blockchain teknolojisi kullanan projesinin aslında bu sektörün bir parçası olmadığını açıklamaya çalıştı. Ancak Nym'in ağ geliştiricilerini teşvik eden bir tokeni var… ve bakın dostlar, bu bir kripto para birimi! Chelsea Manning bir kripto para biriminin piyasaya girmesine destek veriyor ve bu gerçekten bir sorun değil!

 

Manning mahremiyet ve demokrasinin önde gelen savunucularından. Aslında hepimizin birkaç nedenden dolayı saygı duyması gereken bir kişi. Ancak onun bir kripto girişiminden paralar kazanırken diğer yandan kripto - şüpheciliği rolüne bürünme ihtiyacı hissetmesi çok üzücü. Nym projesinin arkasındaki fikir de aslında tartışmaya açık gibi görünüyor. Vatandaşları devlet gözetiminden korumaya çalışıyorsanız, bir blockchain işe koyulacak en uygun yer olmayabilir. Üzgünüm.

 

Şüpheli bir token pazarlayan meşhur bir mahremiyet savunucusu tarafından kripto üzerinden rezil edilmek nasıl bir his mi? Kelimenin tam manasıyla "çok kötü" Ve bu kibirli şüpheci dalgası yakın zamanda yavaşlayacak gibi de durmuyor. Çünkü bu çatışma belli ki kötü adamını ve abalısını bulmuş. Bu kişi, 68 milyar Dolarlık Luna/terraUSD sabit coin çifti Nisan ayında balon gibi patlayan Do Kwon. Hem kötü adam hem de abalı diyorum çünkü Do Kwon daha geniş çaplı bir piyasa çöküşünü tetiklediği için değil (belki de tetiklemiştir.), aslında kendisi ve yaptığı çalışmalar, çöküşü mümkün kılan çeşitli hataların, doğaçlamacıların, başkalarını etkilemek için modayla kafayı bozmuşların ve şarlatanların en kötü aşırılıklarını somutlaştırdığı için hatırlanacaktır.

 

Bu kişi geçmişte Mt. Gox'tan Mark Karpeles de olabilirdi. QuadrigaCX'ten Gerald Cotten ya da Gox da olabilirdi, ama bu sefer, Kripto kamuoyunda daha önce hiç görmediği bir seviyeye ulaştıktan sonra Do Kwon oldu. Aylarca televizyonda çıkacak. Bencilliğin, rüşvetçiliğin, pervasızlığın ve aptallığın böylesine canlı bir şekilde vücut bulduğu Do Kwon'un bir bütün olarak kripto ile anılır olması, işleri sektör için fark edilebilir derecede kötüleştirecektir. (Ve olan biten her şeye ek olarak, bu konuda ona kesinlikle kızmalısınız.)

 

Zor bir dönem olacak ve kimse ne ölçüde zor olacağını ya da ne kadar uzun süreceğini bilmiyor. Çoğumuz bu şovu daha önce izledik. Varyasyonları olsa da, kriptoda geri çekilme döngüsü şimdiye kadar dört veya beş kez tekrarlandı. Kriptoda her seferinde, ayın çılgınlığından şamar oğlanına geçerken aynı davranışlar ortaya çıkıyor. İyi haber, geri çekilme de kendi fırsatlarını sunuyor.

 

‘Blockchain, kripto değil ': Ayı - piyasası korkusu


Fakat şöyle ki, insanlar yatırımcı parası almaktan keyif almaya devam edecekler. Andreessen Horowitz'in 4,5 milyar dolarlık yeni kripto yatırım fonu gibi gelişmeler göz önüne alındığında, kriptonun çöp olduğu yönündeki kamu duyarlılığına rağmen hala iyi miktarlarda sermayenin teklif ediliyor olduğu görülebilir. İnsanlardan, hala o tatlı kripto parasını isterken kendilerinin gerçek kripto faaliyetlerini önemsizmiş gibi göstermeye çalıştıkları Manning'inkine benzer bir sürü kıvıran iki yüzlü beyanlar duyacaksınız.

 

Manning'in kaçamağı, bu kategorideki tüm zamanların en iyilerine çok yakın bir söylem; “kripto değil, blok zinciri” argümanı. Bu anlamsız bir kavramdır, çünkü ekonomik değere sahip tokenler, en azından şu an için, dağıtımı yapılmış halka açık blok zincirlerinin dizaynına esastır. Ancak retorik olarak, "kripto değil blok zinciri" argümanı kişinin finansal volatilite olmadan blok zinciri teknolojisinin tüm havalı parçalarını istediği anlamına gelir.

 

"Kripto değil blok zinciri" önceki gerilemelerde büyük şirketler içindeki blok zinciri birimleri için özellikle çekici bir çizgi olmuştur. Tesadüfen değil, “kurumsal blok zinciri”nin içi doldurulmamış çerçevesi içinde fiilen iş yürütmenin bir yolu, sıkı bir şekilde kontrol edilen özel ağlardır. Fakat bunun sınırlı bir uzun vadeli geleceği olmasına rağmen halka açık blok zincirlerinin garip dönüştürücü etkilerine uzaktan yakından benzememektedir. Bu, duyguları en ufak bir esintiyle sallanan ve aslında kriptodan hiç anlamayan insanları kandırmak için yapılan retorik bir oyundur.

 

Kışın yaşamak


Bu korkak akrobatları görmezden gelmek, bir kripto kışında büyümenin ilk adımıdır. Bir başka iyi hamle ise ne olduğunu anlamaya çalışmaktır. Terra neden çöktü? SOL neden yüzde 80 azalırken ETH sadece yüzde 58 azaldı? Gerçek nedenler de var ve bunları şimdi öğrenirseniz, kripto ile ilgili hisler olumlu yöne kaydığında ve bir sonraki dürtüsel alıcı dalgası geldiğinde daha hazırlıklı olacaksınız.

 

Duymak istemeyebileceğiniz ancak yapılabilecek diğer basit bir şey ise, “günlük işlemleri durdurmak”tır. Piyasada hala olumsuzluklar var ve kimse piyasanın nerede dibe vuracağını bilmiyor. Kalan sermayenizi güvence altına alın ve başka bir yere odaklanın – özellikle topluluklara katılmaya, ürünleri aktif olarak kullanmaya, beceriler geliştirmeye ve hatta belki bir şeyler inşa etmeye. Günlük al-satlar, yükseliş zamanlarında bile enayi oyunudur; ayı piyasası ise gerçekten profesyonellere bırakılması gereken bir şeydir. Eskiden komik olan kumar bağımlılığınız sizi gerçekten yoksul bıraktığında, Twitter'da kendinize "ezik" demek pek de eğlenceli olmayacaktır.

 

Bu zamanı öğrenmek için harcamak, yalnızca minimum öz saygıya (ayrıca, daha fazla duş almayı düşünün) değil, aynı zamanda gerçek başarıya giden bir yoldur. Birinci seviyedeki bir kripto spekülatörü bile uzay hakkında çok şey öğreniyor ve sektörün büyümekte olduğu bu noktada gelen bir kripto daralması sırasında bile bilginin değeri olacak. Sektörün önde gelen insanları da önümüzdeki aylarda çok daha erişilebilir hale gelecek, böylece gelecekteki bir kariyer hamlesi için gerçekten bazı temeller atabilirsiniz.

 

Ancak kripto düşüşünden etkilenmeden çıkmanın en önemli ipucu aslında çok basit: Buralarda takılmaya devam edin. Kriptonun keskin döngüsel doğası, aslında hem en büyük sıkıntı sebebi ve hem de fırsatıdır, çünkü amatörleri düzenli olarak yıkarken vazgeçmeyenler için yeni giriş noktaları sağlar. İster bir kripto şirketinde Goldman Sachs'tan işini geri istemenin zamanı geldi mi diye merak eden yeni bir çalışan olun, ister bir mola bekleyen hırslı bir yeni oyuncu, yapabileceğiniz en büyük hata gözünüzü toptan ayırmaktır. Hangi yöne zıplayacağını asla bilemezsin.

 

 

 




Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

David Z. Morris, CoinDesk'in Baş Insights Köşe Yazarıdır. Fortune, Slate ve Aeon için 2013'ten beri kripto hakkında yazıyor. Bitcoin'in sosyal dinamiklerine bir giriş olan "Bitcoin Sihirlidir" kitabının yazarıdır. O, Iowa Üniversitesi'nden Medya Çalışmaları alanında doktora derecesine sahip eski bir akademik teknoloji sosyoloğudur.

Twitter'da Takip Et:

@davidzmorris

David Z. Morris, CoinDesk'in Baş Insights Köşe Yazarıdır. Fortune, Slate ve Aeon için 2013'ten beri kripto hakkında yazıyor. Bitcoin'in sosyal dinamiklerine bir giriş olan "Bitcoin Sihirlidir" kitabının yazarıdır. O, Iowa Üniversitesi'nden Medya Çalışmaları alanında doktora derecesine sahip eski bir akademik teknoloji sosyoloğudur.

Twitter'da Takip Et:

@davidzmorris

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Güne Bakış: Makro Boğaları Destekliyor, BTC 69 Bin Dolara Göz Dikiyor

21 Ekim 2024 17:07

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk