Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Yazarlar

Kripto Endüstrisinden Sam Bankman-Fried Kararına Tepkiler

Kripto sektörüyle uzun süredir ilgilenenler, SBF’ye verilen cezanın sektörün geleceği için olumlu olduğu konusunda hemfikir.

6 Kasım 2023 12:17

Güncellenme: 6 Kasım 2023 12:24

Ben Schiller

Ben Schiller, CoinDesk'in özellikler ve görüşlerden sorumlu yönetici editörüdür. Daha önce, BREAKER Magazine'de yazı işleri müdürü ve Fast Company'de kadrolu yazardı. Biraz ETH, BTC ve LINK'e sahip.

Twitter'da Takip Et:

@btschiller

Sam Bankman-Fried’ın yedi dolandırıcılık suçundan mahkum edilmesiyle, uzun süredir devam eden FTX efsanesi sona yaklaşıyor. (Ancak ceza henüz kesinleştirilmedi.)


Şimdi önemli olan soru ise kararın sektörün geleceği açısından ne anlama geldiği. Kriptonun itibarı üzerinde kalıcı bir leke olarak kalacak mı? Yoksa hukuk sistemi ve gazetecilik gibi faktörler kriptonun temize çıkarılabileceğini kanıtlayabilecek mi?


CoinDesk sizler için kriptonun önde gelen isimlerine ulaşmaya devam ediyor.


EY’nin blok zinciri teknolojisi sorumlusu Paul Brody:


“Bu kripto için muhteşem bir an. Hesap verebilirlik ve kötü aktörlerin cezalandırılacağı duygusu oldukça önemli - sadece kötü aktörleri caydırmak için değil, aynı zamanda dürüstlükle faaliyet gösterenlerin güven sağlayabilmeleri için. Bir işletmeye yatırım yapıyorsanız, rekabetin eşit şartlarda olacağını ve dürüstlüğün sizi rekabet açısından dezavantajlı duruma düşüren bir şey olmadığını bilmeniz gerekir.”


CoinDesk'in eski araştırma başkanı ve "Crypto Is Macro Now" bülteninin yazarı Noelle Acheson:


“Verilen karar sektörü inanılmaz rahatlattı. Dava ilerledikçe sonuç öngörülebilir olsa da SBF’nin kripto dolandırıcılığının takip edilebilirliğini boşa çıkarması ve sektörü büyük bir utanca sürüklemesi de mümkündü. Neyse ki böyle bir durum yaşanmadı. Jürinin hızlı bir şekilde oybirliğiyle aldığı karar, dolandırıcılığın hangi sektörde olursa olsun dolandırıcılık olduğunu, kripto hizmet sağlayıcılarının da sorumlu tutulabileceğini ve hatta tutulması gerektiğini vurguladı. SBF döneminin sona ermesi, bir sonraki yatırımcı dalgasına kripto piyasalarının potansiyelini gösterme konusunda yardımcı olacak. Umuyorum ki ekosistemin hak ettiği sermaye altyapısını oluşturmaya devam edebiliriz.”


Kripto İnovasyon Konseyi CEO’su Sheila Warren:


“Aslında bu dava her zaman yalnızca dolandırıcılıkla ilgiliydi ve elde edilen sonuç, jürinin kimin ve neyin yargılandığını anladığını gösteriyor.

Bu dava, uzun süredir var olan kuralların hesap verilebilirliğe giden bir yola çıktığını kanıtlıyor.


Umarım kameralar bundan sonra dolandırıcıya değil, mağdurlara odaklanır.”


ABD Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi başkanı, senatör Sherrod Brown (D-OH):


“Alınan karar, kripto sektöründeki sahtekarlık ve dolandırıcılıkla mücadele eden her için bir zaferdir. Duruşma boyunca FTX gibi kripto şirketlerinin yasaların kendileri için geçerli olmadığını düşündüklerini, müşterilerin parasıyla adeta kumar oynadıklarını ve halka yalan söylediklerini gördük. Amerikalılar her geçen gün kripto sahtekarlıkları ve dolandırıcılıklarına para kaybetmeye devam ediyor. Suistimalleri önlememiz gerekiyor ki kripto endüstrisi kuralları koyanın kendisi olmadığını anlasın.”



Brown Rudnick Dijital Ticaret Grubu’nun kurumsal ortağı Preston Byrne:


“SBF davasının sonucunu ileriye dönük bir mesele olarak görmemek gerek. Olan oldu. SBF, çalışma hayatı boyunca kriptonun etkili oyuncularından biri haline geldi. Bununla birlikte, bunun ABD Savcılığı açısından önemli bir zafer olduğunu göz ardı etmemek gerekir çünkü jürinin karmaşık ve yeni bir teknoloji söz konusu olduğunda bile dolandırıcılığın her şekilde dolandırıcılık olduğunu görmesi büyük bir olaydır.”


Willkie Varlık Yönetimi Departmanı danışmanı Michael Selig:


“Duruşma kararı, belli bir dereceye kadar da olsa nihayet bir çözüm ve kapanış sağlıyor. Ayrıca, düzenleyicilerle kripto endüstrisinin arasını düzeltme fırsatı da sunuyor. Geçtiğimiz birkaç yılda gerçekleşen olaylar sektörün itibarını büyük ölçüde zedeledi, piyasa katılımcıları hakkında sayısız soruşturma açılmasına sebep oldu ve son teknolojik gelişmeleri gölgede bıraktı.


SEC ve CFTC'nin eski yasalara uyma zorunluluğunu agresif bir şekilde diretmeye devam edeceğinden şüphem yok, Kongre'nin de yakın bir zamanda kripto yasalarına yanaşacağını sanmıyorum. Yine de bu davayla birlikte hem kripto endüstrisi hem de düzenleyiciler ortak düşmanlara sahip olduklarını gördü. Endüstrinin ve düzenleyicilerin bazı şeyleri geride bırakıp yeni bir sayfa açarak ortak bir paydada buluşabilmelerini umuyorum.”


Animoca Brands yönetim kurulu başkanı Yat Siu:


“SBF’nin çöküşü, tüm endüstrinin üzerine karanlık bir gölge düşürdü ve bu karar, hepimiz için yeni bir başlangıç olabilir.


Verilen karar, durumun herhangi bir dolandırıcılık vakasından farklı olmadığını açıkça ortaya koydu. Yani endüstriyle alakalı spesifik bir durum değildi.


Bankman-Fried aleyhindeki dava, kötü aktörlerin hangi sektörde olurlarsa olsunlar ceza almaya devam edeceklerini gösteriyor ve bu da insanların güven duygusunu perçinleyecektir.”




Daha Fazla Oku

    FTXSam Bankman Friedkriptodolandırıcılık

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

Ben Schiller, CoinDesk'in özellikler ve görüşlerden sorumlu yönetici editörüdür. Daha önce, BREAKER Magazine'de yazı işleri müdürü ve Fast Company'de kadrolu yazardı. Biraz ETH, BTC ve LINK'e sahip.

Twitter'da Takip Et:

@btschiller

Ben Schiller, CoinDesk'in özellikler ve görüşlerden sorumlu yönetici editörüdür. Daha önce, BREAKER Magazine'de yazı işleri müdürü ve Fast Company'de kadrolu yazardı. Biraz ETH, BTC ve LINK'e sahip.

Twitter'da Takip Et:

@btschiller

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
"Yasanın Asıl Kapsamı SPK’nın Getireceği İkincil Düzenlemeler Sonrasında Görülecek"

19 Temmuz 2024 16:59

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk