Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Yazarlar

Güle Güle Bitcoin Ayısı

Hiçbir yatırımcı veya finansal danışman, Bitcoin dahil, bir varlığın hareketini tam bir kesinlikle tahmin edebilecek sihirli bir küreye sahip değildir. Ancak geçmişteki bitcoin yarılanmaları, potansiyel olarak neler bekleyebileceğimize dair ipuçları sağlayabilir.

29 Nisan 2023 14:14

Güncellenme: 29 Nisan 2023 16:20

Andy Edstrom

Andy Edstrom, CFA, CFP lisanslarına sahip finansal bir danışman ve Swan Bitcoin'de Swan Danışmanlık Hizmetlerinin başkanıdır. "Why Buy Bitcoin" kitabının yazarı ve CoinDesk'in Crypto for Advisors bültenine katkıda bulunan bir yazardır. Andrew tarafından sağlanan bilgiler eğitim ve bilgilendirme amaçlıdır ve finansal tavsiye olarak yorumlanmamalıdır.

Twitter'da Takip Et:

@edstromandrew

2022-2023 bitcoin (BTC) ayı piyasası bir felaketti. Bitcoin'i 2018-2019'daki bitcoin ayı piyasası aracılığıyla da tuttuktan sonra, bunun biraz daha kısa olmasına ve daha az dramatik bir düşüşe sahip olmasına rağmen aynı derecede acı verici olduğu söylenebilir.


Belki de bu zorluğun sebebi bu zamandaki artan finansal riskimdi. Ya da belki de kendimi daha önce olduğu gibi aynı eski endişeleri (yasaklama, kuantum hesaplama, çevresel etkiler) ele alırken bulduğum için, daha iyi bilgilendirilmiş ana akım medyada yer alma konusundaki paramparça umutlarımdı.


Ne olursa olsun, ayının kuyruğunu gördüğüme sevindim. Kesin olmamakla beraber, 13 Mart 2020'de COVID-19 kaynaklı bitcoin likiditeleştirilmesi gibi önemli olumsuz sürprizler dışında, 2022-2023 bitcoin ayı piyasası muhtemelen sona ermiştir. İşte nedeni:


Yarılanma sezonu yakın

Yeni bitcoin işlenme oranını azaltan Bitcoin yarılanması, kabaca dört yılda bir gerçekleşir. Önceki iki yarılanma, büyük bitcoin boğa piyasalarını kolaylaştırdı. Nedeni ise çok bariz. Talebi sabit tutarak, aşağı yönlü bir arz şoku, fiyatta yukarı yönlü bir yeniden ayarlamaya zorlar. Arz ve talep her zaman hükmeder ve arz kesildiğinde fiyat yükselir. Bir yıldan az bir süre sonra yarılanma gerçekleştirilecek.


Artık turist yok

Yarılama kaynaklı boğa koşusu başlaması her zaman momentum kalabalığını çeker. Bu tüccarlar, bitcoin fiyatının yükseldiğini görürler ve birikirler. Bu, sonunda sona eren bir balona neden olur ve zirveyi takip eden aylarda yıpranır. Bitcoin harcanmamış işlem çıktılarının (UTXO) ortalama yaşının da gösterdiği gibi, bugün arınma noktasını geçtik. Turistler gitti ve HODLer'lar kaldı.


Daha fazla kötü haber yeni düşüşlere neden olamaz

Geçen yıl kripto dünyasında pek çok kötü haber vardı ve bu haberler Bitcoin'in fiyatına da yansıdı. Terra, Three Arrows Capital, Celsius Network, BlockFi, Voyager Digital, FTX ve diğerleri dağıldı. Ancak bu yıl Genesis'in iflası ve DCG, Grayscale ve Binance ile ilgili endişeler bitcoin'i yeni dip seviyelerine indirmedi. Satıcıların sonuncusu çoktan yıkılmıştı. (CoinDesk; Genesis ve Grayscale gibi DCG'ye aittir.)


Döngü tekrar ediyor

Bir gün Bitcoin, dört yıllık fiyat döngülerini aşacak. O zamana kadar, bu tekrardan bir "deja vu". 2014-2015 bitcoin ayı piyasasında, fiyat 350$ civarına çekildi ve sonunda 200$'a teslim oldu ve aylarca orada kaldı. 2018-2019 bitcoin ayı piyasasında, fiyat, sonunda 3.200 dolara teslim olana ve aylarca orada kalana kadar yaklaşık 6.000 dolara çekildi. Ve 2022-2023 bitcoin ayı piyasasında, fiyat yaklaşık 28.000 dolara indi ve sonunda 16.000 dolara teslim oldu ve aylarca orada kaldı. Bu durumların her birinde, fiyat, geçmiş eğilimlere sadık kalarak benzer bir zirve, birkaç ay süren bir dizi daha düşük fiyat yüksekleri ve birkaç ay süren %40'ın üzerinde nihai bir kapitülasyon izledi.


Peki gelecek ne gösteriyor? Kısa vadeli fiyat tahminleri yapmıyorum. Ancak, bitcoin'in dört yıllık döngüsü yeniden başlarsa ki ben öyle olmasını bekliyorum, o zaman bazı doğru noktalar olabilir.


Muhtemelen bir daha asla 16 bin dolarlık bitcoin görmeyeceğiz

İki döngü önce, bitcoin fiyatı kapitülasyon öncesi düşük fiyata döndükten sonra asla düşük seviyelere geri dönmedi. Bir döngü önce neredeyse dibi yeniden ziyaret etti, ancak COVID-19 salgını nedeniyle büyük bir piyasa likidasyonu gerektirdi. Bir sonraki bitcoin yarılanmasına bir yıldan az bir süre kaldı. Büyük bir likidasyon olayı olmadığı sürece, Bitcoin'in fiyatı muhtemelen dibe vurmuş olur.


Bitcoin düzenleyici teflonu olmaya devam ediyor

Bitcoin, düzenleyici baskılara karşı nispeten bağışık olduğunu kanıtladı. Bitcoin'in bir menkul kıymet değil, bir güvence olduğu yıllardır açıkça görülüyor. Profesyonel kariyerimde gördüğüm en aktif ve agresif başkan olan mevcut aşırı aktif Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gary Gensler bile, açıkça bir meta (ve ima yoluyla) olan tek bir kripto varlığı olduğunu kabul ediyor. , menkul kıymet değil). Açıkça Bitcoin'i kastediyor. O olsun ya da olmasın, SEC muhtemelen dijital varlıkların büyük çoğunluğunun menkul kıymetler olduğunu ima eden eylemleri sürdürmeye devam edecek. Bu risklerin hiçbiri bitcoin'e bağlı değildir.


Mali müşavirler ve kurumlar, Bitcoin'e ciddi şekilde yetersiz tahsis edilmiştir

Swan Danışmanlık Hizmetleri ile olan ilişkimden finansal danışmanların ve müşterilerinin bitcoin'e önemli ölçüde az tahsis edildiğini doğrulayabilirim. Önceki döngülerde, makul ürünlerin olmaması ve önemli düzenleyici riskler dahil olmak üzere, bu konumlandırma için makul mazeretleri vardı. Daha geniş dijital varlık piyasası için bu sorunlar büyük ölçüde devam ediyor. Ancak bitcoin için büyük ölçüde çözüldü. Bu nedenle, önümüzdeki boğa piyasasında finansal danışmanlar tarafından bitcoin'in büyük ölçüde benimsenmesini bekliyorum.


Peki sırada ne var? Şimdi, finansal danışmanların müşterilerini yatırım stratejilerine bitcoin dahil etmenin faydaları konusunda eğitmeye başlamaları ve portföylerinde bitcoin tahsislerini uygulamalarına yardımcı olmaları için iyi bir zaman. Bitcoin ayı piyasaları, bitcoin biriktirmek için harika zamanlardır. Ancak ayı piyasasının sonu, çeşitlendirilmiş herhangi bir portföye gerçekten değiştirilemez bir varlık eklemek için harika bir zamandır. Sıradaki bitcoin boğa piyasası muhtemelen daha yeni başladı.




Daha Fazla Oku

    BitcoinAyı SezonuBitcoin yarılanması

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

Andy Edstrom, CFA, CFP lisanslarına sahip finansal bir danışman ve Swan Bitcoin'de Swan Danışmanlık Hizmetlerinin başkanıdır. "Why Buy Bitcoin" kitabının yazarı ve CoinDesk'in Crypto for Advisors bültenine katkıda bulunan bir yazardır. Andrew tarafından sağlanan bilgiler eğitim ve bilgilendirme amaçlıdır ve finansal tavsiye olarak yorumlanmamalıdır.

Twitter'da Takip Et:

@edstromandrew

Andy Edstrom, CFA, CFP lisanslarına sahip finansal bir danışman ve Swan Bitcoin'de Swan Danışmanlık Hizmetlerinin başkanıdır. "Why Buy Bitcoin" kitabının yazarı ve CoinDesk'in Crypto for Advisors bültenine katkıda bulunan bir yazardır. Andrew tarafından sağlanan bilgiler eğitim ve bilgilendirme amaçlıdır ve finansal tavsiye olarak yorumlanmamalıdır.

Twitter'da Takip Et:

@edstromandrew

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Güne Bakış: Bitcoin Yarılanması Kapıda, Fiyatlar Yükseliyor

19 Nisan 2024 16:57

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk