Teknoloji
Ethereum Birleşmesi’ne Dair Her Şey: Daha mı Güvenli Olacak?
CoinDesk Türkiye’ye özel konuşan Huobi CFO’su Lily Zhang, proof-of-stake modelinde konsensus için madencilik yerine validatörlerin kullanılmasının daha yüksek güvenlik getireceğini söylüyor.
7 Eylül 2022 15:40
Güncellenme: 8 Eylül 2022 16:02
“ETH'nin ana zinciri, ardışık olarak bağlı bloklardan oluşan tek bir zincirdir. Mevcut işlem işleme kapasitesi, her bir düğümün bu ardışık bağlı bloklardaki her işlemi işlemesi ve doğrulaması ihtiyacı ile sınırlıdır” diye konuşan Zhang, “sharding” mekanizmasına da dikkat çekiyor: “Sharding, ETH'nin ana zincirini bölen ve veri işlemeyi birçok düğüme dağıtan bir mekanizmadır. Bu sayede işlemler aynı anda paralel shard zincirlerinde işlenebilir. Her parça zincirini, Ethereum'u tek şeritten çok şeritli bir otoyola yükselterek, yoğun bir otoyola eklenen yeni bir şerit olarak düşünün.”
“Şu anda, ETH bir saniyede yaklaşık 30 işlemi gerçekleştirebilir ve bu da genellikle gecikmelere ve trafik sıkışıklığına neden olur. ETH 2.0, parça zincirleri aracılığıyla gerçekleştirilebilecek saniyede 100 bin işlemi işleme yeteneği vadediyor” diye konuşan Zhang, yüksek işlem trafiğine rağmen yeni protokolde güvenlikten ödün verilmeyeceğini düşünüyor: “ETH 2.0 ayrıca güvenlik göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır. Çoğu PoS ağının az sayıda validatörü vardır, bu da sistemi daha merkezi hale getirir ve ağ güvenliğinden ödün verir. ETH 2.0, merkeziyetsizlik ve daha yüksek güvenlik elde etmek için minimum 16.384 validatör gerektirir.”
Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun
E-Bültenimize abone olarak kişisel verileri koruma politikamızı onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.
YASAL UYARI
Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.
Kripto Varlık
Sosyal Meyda Trendi
Trendleri İncele