Şirketler
Parex Merkeziyetsiz Ekosistemini Genişletiyor
Merkeziyetsiz ekosistem Parex merkezi borsalarda yaşanan güven krizi devam ederken kendine ait blokzinciri Parex Chain’i Aralık ayı sonunda yayına alacağını duyurdu
1 Aralık 2022 16:59
Güncellenme: 5 Aralık 2022 08:43
Kripto para dünyası, en büyük merkezi kripto para borsalarının bile çok kolay bir şekilde iflas edebileceği gerçeğiyle yüzleşirken, ciddi bir güven krizi ile de karşı karşıya kaldı. Ancak bu durum merkeziyetsiz ekosistemlere olan ilgiyi de arttırdı. Token Terminal verilerine göre merkeziyetsiz kalıcı borsalarda günlük işlem hacmi, Mayıs 2022'deki Terra krizinden bu yana en yüksek günlük işlem hacmi olan 5 milyar dolar seviyesine ulaştı.
Tam da bu günlerde merkeziyetsiz Parex ekosistemi, kendine ait blokzinciri Parex Chain’i Aralık ayı sonunda yayına alacağını açıkladı. Bu gelişmeyle birlikte Parex’in kripto para birimi Parex Coin’in tüm madencilik faaliyetleri de Parex Chain’de gerçekleştirilecek. Şirketten yapılan açıklamada atılan bu adımla birlikte, merkeziyetsiz blokzinciri teknolojisi ile son dönemde merkezi borsalarda yaşanan krizlerin üstesinden gelme potansiyeli taşıyan bir alternatife daha imza atıldığı vurgulanıyor.
Parex Project Türkiye ve MENA İş Geliştirme Büyüme Direktörü B. Ümit Avşar, “Aralık ayı içinde testten sürecini başlatacağımız ve 2023 başlarında genel kullanıma açacağımız Parex Chain, merkeziyetsiz bir yapıda oluşturduğumuz Parex Market’in kendine ait blokzinciri ağı olarak konumlanıyor. Merkeziyetsizlik ve topluluk odaklı özerk organizasyon (DAO) vaatlerini gerçekleştirecek olan Parex Chain’in yayımlanmasından sonra, Parex’in kendine ait kripto para birimi olan ve toplam arzı 77 milyon ile sınırlanan Parex Coin’in tüm madencilik faaliyetleri de bu ağa taşınacak” diyor.
Parex Chain üzerinde yürütülen işlemlerden elde edilen komisyonların tamamının toplulukla paylaşılacağının altı çizen Ümit Avşar, projenin kendine ait para biriminin yakılarak üretildiğini, bu noktada arzın kısıtlı bir biçimde arttığını aktararak; “Kurulduğu günden bu yana topluluk odağından vazgeçmeyen Parex projesi, dört farklı blokzinciri ağında köprüler kurarak çalışıyor. Daha önceden bir ön satış veya talep toplama gibi bir süreç yaşanmadığı için, halihazırda Parex Coin’ler çoğunluğu madencilerden oluşan topluluğun elinde tutuluyor. Merkeziyetsiz özerk organizasyon (DAO) yapısıyla faaliyet gösterecek olan Parex Chain’in kullanıma açılmasıyla, blokzinciri üzerinde gerçekleştirilen madencilik faaliyetinden elde edilecek gelirler topluluk ve madencilerle paylaşılmaya devam edecek” diyor.
Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun
E-Bültenimize abone olarak kişisel verileri koruma politikamızı onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.
YASAL UYARI
Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.
Kripto Varlık
Sosyal Meyda Trendi
Trendleri İncele