Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Şirketler

48.000 Dolar Aşıldı, Peki Sonra?

Kripto varlık platformu ve Web3 şirketi Bitget'in Baş Analisti Ryan Lee, BTC ETF’si ve yaklaşan Bitcoin Yarılanması ışığında Bitcoin'in fiyatındaki mevcut artışa dair bulgularını paylaştı.

13 Şubat 2024 16:33

Güncellenme: 13 Şubat 2024 16:41

12 Şubat'ta Bitcoin (BTC) 48.750 $'a ulaşarak Aralık 2021'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı. 


Bitcoin Spot ETF'lerinin piyasadaki etkisi ve Nisan ayında gerçekleşmesi beklenen Bitcoin Yarılanması, piyasanın yükselişinde önemli bir rol oynuyor. 1 Ocak 2024'ten 10 Ocak'a (Bitcoin ETF onay tarihi) kadar BTC işlem hacimleri 16 milyar dolardan 50 milyar dolara çıktı. Bu yüzde 300'lük bir artış demek oluyor. Bu hareketlilik BTC ETF'sinin onaylanmasının sonuçlarından biri. Ancak, Bitcoin Yarılanmasının etkileri henüz hesaba katılmadı.


Tarihsel olarak Bitcoin Yarılanmaları BTC fiyatlarının yeni zirvelere ulaşmasıyla sonuçlandı. 


İlk yarılanma Kasım 2012'de gerçekleşti. Bir yıl içinde Bitcoin fiyatı 13 $'dan 1.152 $'a (Aralık 2013'te) yükseldi ve yarılanmadan bir yıl bir ay sonra zirveye ulaştı. İkinci yarılanma Temmuz 2016'da gerçekleşti ve Bitcoin fiyatı 664 $'dan 17.760 $'a (Aralık 2017) yükselerek yarılanmadan bir yıl beş ay sonra yeni bir zirveye ulaştı. Üçüncü yarılanma Mayıs 2020'de gerçekleşti ve Bitcoin fiyatı 9.734 $'dan 67.549 $'a (Nisan-Kasım 2021) yükselerek yarılanmadan bir yıl altı ay sonra en son zirvesine ulaştı.


Dördüncü yarılanma Nisan 2024'te gerçekleşecek. 


Bitcoin fiyatının önceki tepe noktasından yükselmesi ve yarılanmadan yaklaşık bir yıl beş ay sonra zirve yapması bekleniyor. Önceki üç yarılanmada da benzer bir eğilim görüldü ve fiyatlar artarak yeni bir BTC fiyatı zirveye ulaştı. Şu an itibariyle, orta ve uzun vadede getiri sağlayabilecek yarılanma dışında Bitcoin ile fiyat korelasyonuna sahip olabilecek yaklaşan bir haber yok. 


BTC fiyatlarının 50.000 $ ile önceki zirvesi arasında değişmesi gibi piyasanın psikolojik seviyelerini de dikkate almak önemli, bu da daha büyük fiyat geri çekilmelerine neden olabilir.


50.000 $ Bitcoin Makro-Faktörleri

 

Bitcoin, Şubat 2024'ün ikinci haftasında yaklaşık %12 oranında yükseldi ve fiyatı maksimum 48.800 $'a ulaşarak 50.000 $'lık sınıra yaklaştı. En son boğa piyasasında, Bitcoin'in fiyatı ana işlem aralığı olan 38.000 ila 48.000 $ arasındaydı ve çok sayıda yatırımcı bu pozisyonda yoğunlaşmıştı. Bitcoin'in fiyatındaki mevcut artış esas olarak şu nedenlerden kaynaklanıyor:


  1. ABD'nin SEC kurumu, dünyanın dört bir yanındaki yatırımcıların yasal uyumluluk kanalları aracılığıyla Bitcoin'e yatırım yapmasına olanak tanıyan Bitcoin ETF'sini resmen onayladı. Bu şüphesiz Bitcoin'e daha fazla ilgi ve sermaye getirecektir.

  2. Bitcoin ETF’sinin kabul edilmesinden sonra kısa vadeli bir düşüş yaşandı. Bunun nedeni, bazı Grayscale sahiplerinin pozisyonlarını değiştirmesi ve bazı paydaşların satış yapmasıydı.

  3. Greyscale satışı sona erdiğinde, genel Bitcoin ETF piyasası günlük net giriş ve çıkışlar görmeye başladı ve bu ritim hala devam ediyor. Örneğin BlackRock, Bitcoin ETF'lerini satmak için kendi satış ağını açtı.

  4. Bitcoin'in dördüncü yarılanması yakında gerçekleşecek ve piyasa bu yarılanmadan sonra Bitcoin fiyatının rekor seviyeye ulaşacağından emin. Aynı zamanda FED bu yıl bir faiz indirimi döngüsü başlatacak ve bu da riskli varlıklar ve gelişmekte olan piyasalar için iyi bir sinyal.

  5. Bitcoin ekosistemi üzerine inşa edilen bir dizi mükemmel proje, ekosistemin daha da gelişmesini teşvik ederek temel varlık BTC'ye olan talebi artırdı. Bu da Bitcoin ekosistemine daha fazla oyuncunun katılmasını sağlayarak küresel çapta bilinirliğini ve benimsenmesini artırıyor.

Daha Fazla Oku

    BitgetBitcoinEthereum

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


CoinDesk Türkiye

CoinDesk, gelişmekte olan kripto ekonomi ve finansal sistemin dönüşümü ile büyüyen küresel topluluk için en etkili ve güvenilir platformdur. 2013 yılında kurulan CoinDesk, kripto varlıklar ve blok zinciri teknolojisi ile ilgilenen milyonlarca müşteriye haber, analizler, podcast yayınları, canlı yayınlanan TV programları, araştırma raporları, canlı etkinlikler ve indeks, veri ve analitiğin birleştiği araçlar sağlamaktadır.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
“Bitcoin 2050 Yılına Kadar 2,9 Milyon Dolara Ulaşabilir” mi?

26 Temmuz 2024 09:58

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk