Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

Yellen'ın “Sorumlu” Kripto İnovasyonu Çağrısı Doğru

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, dijital para birimleri ve varlıkları ile inovasyonu ve onları çevreleyen politikaların düzenlemesiyle ilgili konuştu

13 Mayıs 2022 13:15

Güncellenme: 25 Mayıs 2022 11:02

Pensilvanya Kongre Üyesi Glen Thompson, ABD Hazine Bakanlığı'nın teklifleriyle uyumlu "kripto düzenlemesi" için iyi tasarlanmış, iyi formüle edilmiş bir plan önerdi.

American University’de, yakın zamanda konuşan ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, dijital para birimlerini ve varlıkları, inovasyonu ve onları çevreleyen politikaları düzenlemek için doğru yaklaşım hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

ABD Hazine Bakanı, sektörün sadece beş yıl içinde 14 milyar dolardan 3 trilyon dolara patlama şeklinde yükseldiğini kaydetti. Hatta Bitcoin'in önceki sistemlerin önemli bir eleştirisi olarak aynı dijital varlığın iki kez harcanmasını önlemek için orijinal Bitcoin teknik dokümanının çözümüne de değindi.

Yellen, “Hükümetin rolü, sorumlu inovasyonu sağlamak olmalıdır. Nu inovasyonlar, tüm Amerikalılar için çalışan, ulusal güvenlik çıkarlarımızı ve gezegenimizi koruyan ve ekonomik rekabet gücümüze ve büyümemize katkıda bulunanlardır. Bu tür sorumlu inovasyon, özenli kamu-özel diyaloğunu yansıtmalı ve mali tarihimiz boyunca aldığımız dersleri dikkate almalıdır. Bu tür bir pragmatizm geçmişte bize iyi hizmet etti ve bugün bunun doğru yaklaşım olduğuna inanıyorum” dedi.

Kripto mevzuatı hakkında yakın zamanda Huffington Post’ta yayımlanan bir röportajda, kara para aklamayı önleme (AML) ve müşterinizi tanıyın (KYC) ile tutarlı ilk madeni para teklifleri (ICO) için; inovasyonun gelişmeye devam etmesini sağlayacak yeni kurallara, dile ve daha esnek bir çerçeveye ihtiyacımız olduğunu gözlemledim.

CEO olarak liderliğini yaptığım American Blockchain PAC, Bakan Yellen’in yeniliği teşvik eden bir iklim yaratırken halkı korumak için yasal ve düzenleyici bir yapı geliştiren yönergesini memnuniyetle karşıladı. Aslında, Kongre Üyesi Glenn Thompson iyi formüle edilmiş bir "kripto düzenleme planı" önererek bu süreci önemli ölçüde ilerletti.

"Thompson ilkeleri" dijital emtia borsaları, gönüllü kayıt ve nitelikli dijital emtia saklama sorumluları için bir çerçeve sunuyor. Ayrıca dijital metalar yaratmak için geliştirilmiş bir süreç ile sabit coin varlıklarının ve borçlarının tam bir muhasebesini sağlamayı, sabit coin kullanan müşterileri korumayı ve varlığa dayalı dijital emtia kullanıcılarını kaydetmeyi öneriyor. Bunlar, önceden satılan dijital emtialara uyacak ve bunlara uygulanacak.

Bu öneriler, Bakan Yellen'ın öngördüğü süreci taçlandırıyor. Önerilen gönüllü kaydı örnekleyelim:

"Ticaret mekanları, (Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu) Dijital Emtia Borsası rejimini seçecek veya bireysel devlet para aktarım lisansları altında düzenlenmeye devam edecek. Ticaret mekanları, yalnızca bir düzenleyiciyle karşı karşıya kalarak regülasyon yüklerini azaltmak için CFTC düzenlemesini seçmeye teşvik edilecek. Kaldıraçlı ticaret olanağı sunularak perakende ortamına yeni dijital emtialar için giriş noktası olacak."

Kongre Araştırma Servisi'ne göre, 49 eyalette para aktarıcıları olarak kayıt yapılması gerekiyor. Bunu gerçeğe dönüştürmek için bürokratik labirentlerde çalışmanın ve ardından devam eden zahmetli uyumluluk gereksinimlerinin milyonlarca dolara ve yıllara mal olması.Bu süreç, çoğu girişim için yasaklayıcıdır ve anlamlı bir ek kamu koruması sağlamadan yeniliği azaltır. İşletmelerin "tek noktadan alışverişi" seçmelerine izin vermek, Sekreter Yellen'ın pragmatizm tavsiyesini onurlandırıyor.

Kongre Araştırma Servisi’ne (CRS) göre, 49 eyalette para aktarıcısı olarak kayıt yapılması gerekiyor. Bunu gerçeğe dönüştürmek, bürokratik labirentlerde devam eden zahmetli uyumluluk gereksinimleri ile milyonlarca dolara ve yıllarca çalışmaya mal oluyor. Bu süreç, çoğu girişimi engelliyor ve anlamlı bir ek kamusal koruma sağlamadan yeniliği azaltıyor.İşletmelerin "tek noktadan alışverişi" seçmelerine izin vermek, Bakan Yellen'ın pragmatizm tavsiyesini onurlandırıyor.

Kongre ve finansal hizmetler endüstrisi, kripto para biriminin yalnızca başka bir sıra dışı, popüler yanılgı veya kalabalıkların çılgınlığının sonucu olmadığını anladı. Kripto para birimlerinin biçimlendirildiği blok zinciri, NFT, Web 3 ve metaverse gibi gelişmekte olan birçok önemli teknolojinin temelidir.

Başkan Joe Biden’in "Dijital Varlıkların Sorumlu Gelişimini Sağlama" konulu Kanun Hükmünde Kararnamesi risklerin azaltılması çağrısında bulunur:

"ABD'nin dijital varlıkların ve dijital varlıkların sorumlu bir şekilde geliştirilmesi ve tasarımının ön saflarında kalmasını sağlamada çıkarı olduğunu kabul eder. Uluslararası finansal sistemdeki yeni ödeme biçimlerinin ve sermaye akışlarının temelini oluşturan teknoloji…”

Bakan Yellen'ın övdüğü kamu-özel diyaloğunun ilkeleri şimdiden bir araya getirilmiş oldu. Tüm bu tarafların bakanın konferans salonunda toplanma zamanı geldi. Böyle bir konuşma, Başkan Biden ve Bakan Yellen'ın kamu güvenliği ile olan bağlarını güçlendirecek. Amerika'yı sorumlu kalkınmanın ön saflarında tutacak ve dijital varlıkların ve teknolojinin geleceğini şekillendirecek.

 

 

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Adelle Nazarian

Adelle Nazarian, ABD'deki blok zinciri ve dijital varlıkların mevcut ve gelecekteki yeniliklerini korumak ve kripto varlıklarının büyümesini sınırlayacak mevzuata karşı çıkmak amacıyla oluşturulan Amerikan Blockchain PAC'nin CEO'sudur. Düzenli olarak, toplumun en savunmasız üyelerini yükseltme yeteneği de dahil olmak üzere ekonomilerin, yönetişimin ve kültürün geleceğinde devrim yaratmada kripto ve blok zincirinin önemi hakkında konuşuyor.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Güne Bakış: Bitcoin Enflasyon Kaynaklı Kayıplarından Kurtuluyor

11 Ekim 2024 22:35

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk