Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

Trump'ın NFT Galasındaki Kripto Yanlısı Söylemleri Politikadan Yoksun

Donald Trump, Joe Biden'ı küçümseyen seçmen kitlesiyle ufak bir toplantı gerçekleştirdi.

13 Mayıs 2024 10:06

Güncellenme: 13 Mayıs 2024 10:25

Donald Trump, Beyaz Saray'daki ilk görevi sırasında pek de kripto para hayranı değildi. Hatta bir paylaşımında "temelsiz olduklarını" söylemişti. Ancak daha sonra milyonlarca dolar değerinde NFT sattı ve kendisini kripto kitlelerinin tercih ettiği aday olarak lanse etmeye başladı.


Çarşamba günü Mar-a-Lago'da gerçekleşen partide Demokratlara ve Başkan Joe Biden'a atıfta bulunarak, "Kriptodan yanaysanız Trump'a oy vereceksiniz çünkü onlar bunun sonunu getirmek istiyorlar" dedi. Ayrıca kampanyasının kripto bağışlarını kabul etmeye başlayacağına dair söz verdi.


77 yaşındaki adayın keskin dönüşü, yaklaşık 200 destekçisinden oluşan katılımcılar arasında pek de sürpriz olmadı. Birçoğu, eski Başkan'ın Florida sarayındaki bu devasa etkinliğine katılmak için 10.000 dolarlık Trump Trading Card NFT'leri satın almıştı.


Etkinlikte sorulan soruların çok azı kriptoya dair sorulardı, ancak birkaç şeyi açıklığa kavuşturmak için yeterliydi:


  1. Trump, kripto para birimleri konusunda yetkin değil.

  2. Trump, kripto para satma konusunda yetkin.

  3. Bu iki maddenin de pek bir önemi yok çünkü Trump kendisini kripto para birimlerinin “lideri” ilan etmiş durumda.

Peki bu nereden anlaşılıyor? Merkez bankası dijital para birimleri (CBDC’ler) ve devlete ait blok zincirleri hakkında ne düşündüğü sorulan Trump, “Hepsinin belli bir yeri ve zamanı var” cevabını veriyor. Ancak bu iki konu, kripto savunucuları tarafından genellikle karşı çıkılıyor.


Trump sözlerine şöyle devam ediyor:


“Kriptoya bakınca, birkaç yıl önce insanların burun kıvırdığı ve başarısız olacağını söylediği teknolojinin şu anda rekorlar kırdığını görebiliyoruz. Bunun bir para birimi olduğunu kabullenebiliriz, ben her geçen gün daha da kabulleniyorum.”



Kısacası Trump’ın kriptoya verdiği destek, endüstrinin sandığı kadar büyük bir olay olmayabilir. Ama tabii yine de kendisi, kriptoyu benimseyen ilk büyük parti başkan adayı.


Daha Fazla Oku

    Donald Trumpcbdckripto para

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Danny Nelson

Danny, CoinDesk'in işletme editör yardımcısı konumundadır. Daha önce Tufts Daily için soruşturma yürütüyordu. CoinDesk'te yaptığı vuruşlar şunları içerir (ancak bunlarla sınırlı değildir): federal politika, düzenleme, menkul kıymetler yasası, borsalar,

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
"Yasanın Asıl Kapsamı SPK’nın Getireceği İkincil Düzenlemeler Sonrasında Görülecek"

19 Temmuz 2024 16:59

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk