Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

Trump, Solana ETF’leri ve SOL Yükselişini Mümkün Kılabilir

Piyasa yapıcı GSR, SOL’da BTC’den daha fazla potansiyel gördüğünü söyledi.

27 Haziran 2024 17:31

Güncellenme: 27 Haziran 2024 18:00

Solana (SOL), Biden yönetimi altında kendi ETF'sine kavuşmaya pek de yakın görünmüyor. Ancak piyasa yapıcı firma GSR'ye göre, Donald Trump Beyaz Saray'ı yeniden ele geçirirse birçok gözlemcinin düşündüğünden daha da yakın olabilir. Ayrıca fiyat açısından bitcoin'in (BTC) spot ETF'si piyasaya sürüldüğünde eriştiği çok daha fazla bir yükselişe erişebilir.


CoinDesk ile paylaşılan araştırma notuna göre, ABD başkanlık seçimleri SOL gibi ek kripto ETF'leri için önemli bir atılım sağlayabilir. Trump tekrar başkan olursa, genellikle yıllar süren ve federal olarak düzenlenmiş vadeli işlem sözleşmelerinin tanıtılmasıyla başlayan kripto ETF'lerini başlatmak için oturmuş kurallar sarsılabilir.


Notta, teorik yönetiminin "sayısız spot dijital varlık ETF'sinin" piyasaya sürülmesine izin veren dijital varlık düzenlemeleri uygulaması hakkında "muhtemel olabilir" denildi. Bu gerçekleşirse, BTC ve Ethereum'un ether'inin (ETH) arkasındaki en büyük kripto varlıklarından biri olan SOL, diğerleri arasında bir ilk olabilir.


GSR'nin şirket içi hesaplamalarına göre Solana, ağı yüksek derecede merkeziyetsiz olan, güçlü piyasa talebine sahip nadir kripto varlıklarından biridir. 


GSR, bitcoin'in fiyatının spot ETF lansmanından önceki ve sonraki aylarda iki katından fazla arttığını söyledi. SOL, BTC'nin yaptığı girişlerin sadece %5'ini görürse, fiyatı üç kattan fazla artabilir. 


Hatta %14'lük giriş, Solana'nın fiyatını yaklaşık dokuz kat artırabilir.


Siyasi belirsizlik

GSR Kıdemli Stratejisti Brian Rudick, şunları söylüyor: “Gerçekten ihtiyacımız olan tek şey Donald Trump'ın başkan olması.”


Trump hem seçimi kazanır hem de kampanyasında duyurduğu gibi kriptonun yanında olmayı sürdürürse, SOL'un kısa vadeli bir ETF olma şansına erişebilmesi için gerekli değişiklikleri gerçekleştirebilir.


Tabii bu aslında büyük bir belirsizlik ve birçok risk barındırıyor. Rudick, olası bir SOL ETF’sinin piyasaya sürülmesi durumunda Grayscale Solana Trust’ın (GSOL) etkileneceğine dikkat çekiyor.


GSOL, haberin yazılması sırasında net varlık değerine göre yaklaşık yüzde 750'lik bir primle işlem görüyor.


Rudick, GSOL'un fazla likiditeye sahip olmadığı için bitcoin ETF’sine dönüşümle karşılaştırmanın pek de mantıklı olmadığı konusunda uyardı.


Daha Fazla Oku

    solana etfSOLDonald Trump

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Danny Nelson

Danny, CoinDesk'in işletme editör yardımcısı konumundadır. Daha önce Tufts Daily için soruşturma yürütüyordu. CoinDesk'te yaptığı vuruşlar şunları içerir (ancak bunlarla sınırlı değildir): federal politika, düzenleme, menkul kıymetler yasası, borsalar,

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
ApeCoin, Yuga Labs’in ApeChain'i Piyasaya Sürmesiyle %100 Arttı

21 Ekim 2024 13:53

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk