Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

Tether, Venezuela Yaptırımlarından Kaçınan Cüzdanları Donduracak

ABD'nin petrol ihracatına yönelik yaptırımları yeniden uygulamaya başlamasının ardından Venezuela'da Tether kullanımı arttı.

24 Nisan 2024 10:22

Güncellenme: 24 Nisan 2024 10:44

Stabil para geliştiricisi Tether, Venezuela'daki petrol ihracatına yönelik yaptırımlardan kaçınmak için USDT kullanan cüzdanları donduracağını açıkladı.


Karar, Reuters'ın Venezuela'nın devlet petrol şirketi PDVSA'nın ABD'nin petrol ihracatına yönelik yaptırımları yeniden uygulamaya başlamasının ardından tether kullanımını artırdığını bildirmesinin ardından geldi.


Firma, aralık ayında ABD Hazine Bakanlığı'nın Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC) Özel Olarak Belirlenmiş Vatandaşlar (SDN) listesine bağlı 41 cüzdanı dondurmuştu.


Tether sözcüsünün CoinDesk'e verdiği röportaja göre, "Tether, OFAC SDN listesine saygı duyuyor ve yaptırım adreslerinin düzgün bir şekilde dondurulmasını sağlamak için çalışmaya kararlı."


PDVSA'nın geçen yıl başlayan USDT kullanımı, ABD'nin Venezuela'nın yaklaşan seçimlerine yönelik endişeleri nedeniyle yaptırımları yeniden uygulama kararının ardından hızlandı.


Venezuela, kripto para birimlerini 2018'de denemeye başladı ve ABD yaptırımlarının teşvik ettiği ekonomik istikrarsızlıkla mücadele etmeyi amaçladığı için "petro" adlı bir token geliştirdi. Ancak token bir türlü benimsenmedi ve bu yılın başlarında faaliyetlerini sonlandırdı.


Kripto para birimlerinin kullanılması, PDVSA ve karşı tarafların, ABD tarafından yabancı banka hesaplarında ele geçirilebilecek nakit işlemlerden kaçınmasına olanak tanıyor. Reuters, PDVSA'nın transferlerin izlenmesini zorlaştırmak için tether ile işlem yaparken aracılar kullandığını bildirdi.


OFAC, Kuzey Kore'deki hacker’lar tarafından kullanıldığı iddia edilen bir kripto mixer platformuna yaptırım uyguladıktan sonra, aralık ayında Rus kullanıcıların yaptırımlardan kaçınmasına yardımcı olduğu için kripto borsası CoinList'e 1,2 milyon dolarlık para cezası vererek, sektör üzerindeki hakimiyetini artırmıştı.


Tether, geçtiğimiz yılın ekim ayında İsrail ve Ukrayna'da terörizm ve savaşla bağlantılı 32 kripto adresini dondurdu. Ancak bir yıl önce, yaptırım uygulanan mixer platformu Tornado Cash'e bağlı cüzdanların dondurulmasına karşı bir duruş sergiledi.


Daha Fazla Oku

    tetherusdtpdsvavenezuela

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Oliver Knight

Oliver Knight, Nisan 2022'de CoinDesk'e muhabir olarak katıldı. Knight, CoinDesk'e katılmadan önce üç yıl boyunca Coin Rivet'te Baş Muhabir olarak görev yaptı. Birmingham City Üniversitesi'nden gazetecilik derecesi ile mezun olan Knight, 2014 yılında Bitcoin dünyasına girmeden önce çeşitli spor yayınlarında çalışmaya devam etti. Herhangi bir kripto birikimi yoktur.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
ABD Nisan Ayı İstihdam Verileri Beklenenin Altında Kaldı, BTC Yükseliyor

4 Mayıs 2024 13:04

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk