Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

Tayvan Kripto Endüstrisi Düzenleyicilerden Gayet Memnun

Mali Denetim Komisyonu (FSC) başkanı, kripto piyasasını düzenlemesi için adanın en iyi gözlemcisiyle anlaştıklarını açıkladı.

20 Mart 2023 10:05

Güncellenme: 20 Mart 2023 17:00

Tayvan çok yakında Mali Denetim Komisyonu’nun (FSC) denetleyeceği bir kripto para yasası duyuracak.

Gelişme, küresel bankacılığın istikrarı hakkındaki duruşma sırasında komisyon başkanı Huang Tien-mu tarafından doğrulandı. Bloomberg haberine göre, yasanın düzenleyicisi FSC olacak.

Blok zinciri tabanlı finans şirketi XREX’in kurucu ortağı ve CEO’su Wayne Huang, endüstrinin yalnızca düzenleyicilerin katkılarıyla gelişebileceğini söyleyerek haberi memnuniyetle karşıladı.

Huang, ilk adımlardan birinin endüstri öz denetim organı oluşturmak olacağını söyledi ve ekledi: “Bir sonraki adımımız ise sanal varlık endüstrisinin düzenleyici operasyonlarını belirlemek amacıyla FSC ile iş birliği yapmak.”

Tayvan medyası, Huang’ın NFT’leri hâlâ bir varlık sınıfı olarak görmesi sebebiyle NFT düzenlemeleri için henüz erken olduğunu bildirdi.

Huang, “NFT’lerin genişletilebilirliği ve şekillendirilebilirliği nedeniyle ticari ürünlerden menkul kıymetlere kadar geniş bir alanı temsil edebilirler. Bu nedenle, FSC’nin uygun bir NFT sınıflandırma kılavuzu geliştirebilmesi için daha fazla zamana ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

Şu anda Tayvan’da iki finansal düzenleyici mevcut: Çin Cumhuriyeti Merkez Bankası ve FSC.

Merkez Bankası para politikasını ve döviz piyasasını düzenler. FSC ise bankacılık, menkul kıymetler ve vadeli işlemlerden kara para aklamayla mücadeleye kadar geniş bir yetkiye sahiptir.

Taylan parlamentosunda yer alanlardan bazıları, yeni kurulan Dijital İşler Bakanlığı’nın (MODA) kripto düzenlemelerindeki baş sorumlu olması çağrısında bulunmuşlardı. Ancak diğerleri, bakanlığın düzenlemeler konusunda FSC’ye kıyasla deneyimsiz olduğunu savunmuşlardı.

Tayvan’ı düzenlemeye iten FTX oldu

Daha önceleri Tayvan, yalnızca kara para aklama kontrollerinde varlık sınıfını düzenlemeye yönelik bir yaklaşım sergiliyordu.

Geçtiğimiz eylül ayında yetkililer, adanın AML uyumluluk sistemi altında 24 kripto platformuna onay vermişlerdi.

FTX’in çöküşü ise borsa Tayvan’da büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olduğundan adada önemli bir etki yarattı. Yerel bankalara kıyasla USD mevduatlarında yüksek faiz oluşmasıyla birlikte Tayvan’ın düzenleyicilere olan ihtiyacı aciliyet kazandı.

Yasa çerçevesinin haziran ayına kadar oluşturulması, bu yılın sonlarında ise ilk taslağın hazırlanması bekleniyor.


Daha Fazla Oku

    TayvandüzenleyicilerkriptoFSC

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Sam Reynolds

Sam Reynolds, CoinDesk'in Asya'daki Taipei merkezli piyasalar ekibinde bir muhabirdir. Daha önce Blockworks ve Forkast News için çalıştı. Kripto gazeteciliği kariyerinden önce, IDC'nin araştırma ekibinde teknoloji ve yarı iletken analistiydi ve BBC ve Bloomberg'de yer aldı. Az miktarda BTC ve ETH sahibidir.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Güne Bakış: Bitcoin Layer-2 Coin'leri Öne Çıkıyor

22 Nisan 2024 18:24

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk