Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

“Tahmin Piyasaları, Kripto Girişimlerini Düzenleyici Risklerden Koruyabilir”

Fred Ehrsham'ın risk sermayesi şirketi, Kalshi'nin CFTC'ye karşı açtığı davada mahkemeyle paralel görüşte açıklamalarda bulundu.

2 Şubat 2024 10:47

Güncellenme: 2 Şubat 2024 11:02

Coinbase'in kurucu ortağı Fred Ehrsam liderliğindeki risk sermayesi şirketi Paradigm, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu'na (CFTC) karşı açtığı davada tahmin piyasası platformu Kalshi'yi destekleyen bir konuşma yaptı.


Kalshi, kasım ayında açılan davada mahkemeden CFTC'nin seçimden sonra ABD Kongresi'nin her bir meclisini hangi partinin kontrol edeceğine ilişkin sözleşmeleri listeleme teklifini reddetmesini istemişti. Ancak düzenleyici, New York merkezli Kalshi'nin "kamu yararına aykırı" yasadışı kumar peşinde koştuğu sonucuna vardı.


Kalshi'de yatırımı olmayan Paradigm, dün gerçekleştirilen duruşmada, bu tür sözleşmelerin kripto para birimi girişimleri de dahil olmak üzere işletmelerin risklerini korumalarına yardımcı olurken genel halk için olumlu etkiler yaratabileceğini savundu.


Boğa görünümü

Bitwise Asset Management, aralık ayında yayımladığı raporda, tahmin piyasalarının 100 milyon dolardan fazla stake çekerek kriptonun “lider uygulamalarından” biri olacağını öngörmüştü. Bitwise'ın The Block ve DefiLlama'dan elde ettiği veri analizine göre bu rakam, 2021'in sonlarında ulaşılan zirvenin iki katını temsil ediyor.



VC firması Dragonfly'ın ortaklarından Rob Hadick’in Twitter paylaşımına göre, önde gelen kripto tabanlı tahmin piyasası platformu Polymarket, ocak ayında şimdiye kadarki en büyük işlem hacmini kaydetti.



Riskten korunma

Firma, ABD Columbia Bölgesi Bölge Mahkemesi'ne yaptığı başvuruda, "Paradigm'in bu davayla ilgisi var çünkü tahmin piyasaları, Paradigma'nın yatırım yaptığı kripto ve ilgili teknolojiler için önemli bir rol oynuyor" dedi.


Yapılan açıklamaya göre, Kongre'nin ABD merkezli kripto girişimlerinin sürdürülebilirliğini etkileyecek bir yasa çıkarma olasılığı, Kongre'nin hangi partinin kontrolünde olduğundan doğrudan etkileniyor. Bu nedenle girişimci, satın alımlarını hangi tarafın kontrolü ele geçirdiğine bağlı olarak yapıyor.


Tahmin piyasaları hakkındaki uzun süredir devam eden bir argümanı yineleyen açıklama, "piyasa katılımcıları belirli bir olay sözleşmesinde önemli meblağlar hedge ettiğinde, halk - piyasaya hiç katılmayanlar bile - gerçek zamanlı ve değerli bilgiler elde edebiliyor" diye devam ediyor.


Paradigm, bu tür pazarların "seçim sonuçlarının kamuoyu yoklamalarından daha iyi tahmin edebileceğini" söylüyor.


Daha Fazla Oku

    paradigmtahmin piyasalarıKalshiCFTC

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Kesintilerin İçinden Null Pointer İstisnası: Crowdstrike Teknik Analizi

24 Temmuz 2024 12:46

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk