Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

Singapur Merkez Bankası, DBS, JPMorgan ve Marketnode ile Kripto Kullanacak

DBS, JPMorgan ve Marketnode tarafından yönetilen "Project Guardian"ın ilk aşamasında, Singapur’un merkez bankası MAS toptan finansman piyasalarında merkezi olmayan finans uygulamalarını inceleyecek.

31 Mayıs 2022 14:38

Güncellenme: 31 Mayıs 2022 17:48

Singapur Para Otoritesi (MAS), tokenleştirme ve merkezi olmayan finansta (DeFi) dijital varlıkların kullanım durumlarını araştırmak için finansal ağırlıklar DBS, JPMorgan (JPM) ve Marketnode ile birlikte bir pilot uygulama başlatıyor. 



• Singapur merkez bankası’ndan salı günü yapılan açıklamada, projenin açık, birlikte çalışabilir ağlar kullanarak tokenleştirmenin ve DeFi'nin fizibilitesini araştıracağını, dijital varlıkların mevcut finansal altyapı da dahil olmak üzere platformlar arasında alınıp satılmasını sağlayacağını duyurdu. 



• "Project Guardian"ın ilk aşaması, MAS'ın halka açık blok zinciri tabanlı bir ağda borçlanma ve borç verme işlemlerini gerçekleştirmek için tokenize tahviller ve mevduatlardan oluşan bir likidite havuzu oluşturacak. Böylece, toptan fon piyasalarındaki DeFi uygulamalarını görecek. 



• Hem DBS hem de JPMorgan, dijital varlıkları ve blok zinciri teknolojisini toptan bankacılık operasyonlarına dahil etme konusunda deneyim sahibi.



• Bir yıl önce DBS, bir menkul kıymet token teklifinde (STO) 15 milyon Singapur doları (11,3 milyon ABD doları) dijital tahvil ihraç etti. JPMorgan'ın sabit gelirli piyasalarda alım satım yapmak için token kullanan Onyx Digital Assets Network, 2020'deki lansmanından bu yana 300 milyar doların üzerinde işlemi tamamladı. 



• Büyük bir finans merkezinin merkez bankası ile birlikte geliştirdiği bu proje, ana akım finans kurumları tarafından dijital varlıkların ve blokzincirin benimsenmesi için yeni bir ivme sağlayabilir.

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Jamie Crawley

Jamie, çeşitli mecralarda iki yıl boyunca kripto ve blockchain hakkında geniş kapsamlı yazılar yazdıktan sonra Şubat 2021'de CoinDesk'e muhabir olarak katıldı. Kriptodan uzak olan Jamie, hevesli bir koşucu ve sporla ilgili her şeyin hayranı. Küçük miktarlarda BTC, ETH, ADA ve LTC'ye sahip.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
ETH ETF İhraççıları Fonlarını Önümüzdeki Salı Ticarete Açabilecek

16 Temmuz 2024 11:19

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk