Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

SEC, Spot Bitcoin ETF Kararlarının Tümünü Erteledi

Düzenleyici, karar verme sürecinde gecikmeler yaşandığını açıkladı.

1 Eylül 2023 09:24

Güncellenme: 1 Eylül 2023 09:57

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), BlackRock, WisdomTree, Invesco Galaxy, Wise Origin, VanEck, Bitwise ve Valkyrie Digital Assets dahil olmak üzere tüm spot bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularına yönelik kararları ekim ayına erteledi.


Halihazırda düşüş eğiliminde olan bitcoin (BTC), haberler üzerine yüzde 4,46 oranında düşerek 26 bin dolar civarına geriledi.


SEC, geçen ay Wise Origin (Fidelity), BlackRock ve Invesco Galaxy gibi hem kripto ağırlıklı hem de geleneksel finans firmalarından gelen en son başvuruları incelemeye başladı. Başvuru sahipleri, yatırımcıların bir cüzdan oluşturma veya bitcoin satın alma zorunluluğundan kurtararak, bitcoin alanında daha fazla perakende yatırımına izin verdiğini iddia ettikleri ilk spot bitcoin ETF'sini başlatmayı umuyor.


Yapılan ertelemeler, SEC'in kesin bir karar almadan önce başvurular üzerine daha fazla kamu geri bildirimi almak istediğini gösteriyor.


Güncel Tarihler

Kararların alınması için ertelenmiş tarihler şu şekilde:


  • Bitwise 16 Ekim

  • Wise Origin (Fidelity), Galaxy ve WisdomTree 17 Ekim

  • Valkyrie 19 Ekim

Düzenleyicinin nihai bir karar vermek için başvuruları incelemeye başladığı andan itibaren toplam 240 günü bulunuyor.


Bu ertelemelerde Grayscale’in SEC’e karşı zaferi büyük bir rol oynuyor. SEC, Grayscale'in teklifini reddederken olduğu gibi diğer ETF başvurularını reddederken de benzer argümanlar kullandı. Temyiz mahkemesi, düzenleyiciye başvuruyu bir kez daha gözden geçirmesini emretti.


İlginizi çekebilir:



Daha Fazla Oku

    BitcoinETFborsa yatırım fonuSEC

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Nikhilesh De

Nikhilesh De, CoinDesk'in düzenleyicileri, yasa koyucuları ve kurumları kapsayan küresel politika ve düzenlemelerden sorumlu yönetici editörüdür. BTC'de 50 dolar ve ETH'de 20 dolar'dan fazla varlık sahibi. 2020'de Kriptopara Gazetecileri ve Araştırmacıları Derneği tarafından Yılın Gazetecisi seçildi.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Bitci, Bodrum’da Bitci Summer ile Yeni Yol Haritasını Paylaştı

24 Temmuz 2024 16:55

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk