Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

SEC, Ripple Davasında 1,95 Milyar Dolarlık Para Cezası Talep Ediyor

Ripple Labs, SEC'in önergesine yönelik yanıtını önümüzdeki ay sunacak.

26 Mart 2024 11:27

Güncellenme: 26 Mart 2024 11:30

Mahkeme dosyalarına göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), yargıçtan Ripple Labs'e yaklaşık 2 milyar dolar para cezası vermesini talep etti.


SEC’in talebini sosyal medyada duyuran Ripple Labs'in baş hukuk sorumlusu Stuart Alderoty, mahkeme belgelerinin yeniden düzenlenmiş versiyonlarının 26 Mart'a kadar kamuoyuna açıklanacağını duyurdu.


Komisyon, mahkemeden Ripple Labs'in 876 milyon dolarlık tasfiye, 198 milyon dolarlık peşin hüküm faizi, 876 milyon dolarlık para cezası olmak üzere toplam 1,95 milyar dolar tutarında ödeme yapmasını istiyor.


İkili arasındaki yasal mücadele, Aralık 2020'de SEC'in Ripple Labs ve yöneticilerine hem kurumsal hem de bireysel müşterilere XRP satarak federal menkul kıymetler yasalarını ihlal ettikleri iddiasıyla dava açmasıyla başladı. Geçtiğimiz temmuz ayında, New York Yargıcı Analisa Torres, kurumsal satışların aksine XRP'nin borsalarda ve algoritmalar aracılığıyla satışının ABD yasalarını ihlal etmediğine karar verdi.


Mahkeme dosyasında belirtilene göre SEC, Ripple ile aynı davranışlarda bulunan şirketlerin davayı örnek alacaklarını, bu yüzden de mahkemenin müsamaha gösterilmeyeceğine dair güçlü bir sinyal vermesi gerektiğini düşünüyor.


Komisyonun taleplerini eleştiren Alderoty, şirketin SEC’in önergesine yönelik yanıtını önümüzdeki ay sunacağını bildirdi. Dosyada “davalının en geç 22 Nisan 2024’e kadar yanıt vermesi gerektiği” belirtiliyor.


Daha Fazla Oku

    SECRippleMenkul kıymetlerXRP

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Amitoj Singh

Amitoj Singh, CoinDesk'in Hindistan ile ilgili konulardan sorunlu ve düzenlemeler konusunda uzman muhabiridir. Daha önce CNN, Al Jazeera, Business Insider, Columbia Global Reports için yazmıştır. Daha önce, dünya çapında Hintliler için haber ağı olan NDTV'de (New Delhi Television Ltd.) Baş Sunucu ve Haber Editörüydü ve öncü haber organizasyonunda 12 yıl geçirdi. Amitoj, az miktarda Bitcoin ve Ether'e sahip.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
AB Parlamentosu, Kara Para Aklamayı Önlemeye Yönelik Yasa Paketini Oyladı

27 Nisan 2024 16:12

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk