Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

“SEC, Bitcoin Piyasasını Manipüle Ediyor!”

Milletvekilleri ve kripto destekçileri, SEC'in X (eski adıyla Twitter) hesabının nasıl ele geçirildiği hakkında sorular sormaya devam ediyor.

10 Ocak 2024 10:52

Güncellenme: 10 Ocak 2024 12:12

Yaklaşık yedi yıl önce, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), piyasa manipülasyonunun yatırımcılara sunduğu riski gerekçe göstererek ilk spot bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu reddetti. Takip eden sayısız ret, neredeyse bir rutin haline geldi.


Bu yüzden düzenleyicinin sağlam bir açıklama yapması gerekiyor.


SEC'in resmi X (eski adıyla Twitter) hesabından atılan sahte tweet, gece boyunca hızlı bir artışa neden oldu ancak trader’lar durumu tamamıyla anlayamadan fiyatlar keskin bir şekilde düştü. Paylaşıma göre SEC, olası her BTC ETF başvurusuna yeşil ışık yaktı ve bitcoin spekülatörlerine uzun zamandır beklenen müjdeyi planlanandan bir gün önce verdi.


Ancak $BTC tag’iyle paylaşılan bu gönderinin bir aldatmaca olduğu ortaya çıktı. Birkaç dakika içinde Başkan Gary Gensler, kendi hesabından SEC'in hiçbir şeyi onaylamadığını tweet’ledi. Bitcoin piyasaları buna tepki olarak satışlarına devam etti.


Tüm bu saçmalık, kripto dostu milletvekilleri tarafından soruşturma talep edilmesine yol açtı ve sosyal medya kullanıcıları, SEC’in bir dezenformasyon platformu haline gelmesine büyük tepki gösterdi.


Senatör Cynthia Lummis (R-Wy.), Twitter paylaşımında şunları söyledi: “SEC’in sosyal medyasında yapılanlar gibi sahte duyurular piyasaları manipüle edebilir. Olanlar hakkında ciddi bir şeffaflığa ihtiyacımız var.”


“SEC hakkında en iyi bilgi kaynağı SEC’dir”

Ekim ayının ortalarında, CoinTelegraph’ın asılsız bitcoin ETF onayı duyurusu üzerine düzenleyici şöyle bir açıklamada bulunmuştu: “İnternette okuduklarınıza dikkat edin. SEC hakkında en iyi bilgi kaynağı SEC’dir.”


Böyle bir durumun yaşanması ise SEC’de olup bitenlerin SEC tarafından duyurulmasının bile güven veremeyeceği anlamına geliyor.


Geçtiğimiz hafta, SEC sözcüsü CoinDesk’le görüşmesi sırasında, alınacak herhangi bir kararın önce EDGAR veri tabanında yayımlanacağını bildirmişti. Ancak resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla birlikte bu açıklama gözden kaçtı.


Tepkilerin ötesinde, SEC’in “saldırıya uğramış” hesabı, düzenleyicinin yatırımcıları korumak için kendini koruma görevini ne kadar ciddiye aldığına dair soruları gündeme getiriyor. Twitter hesabının tam olarak nasıl ele geçirildiği henüz belli değil.



Daha Fazla Oku

    SECbitcoin etfbtc

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Danny Nelson

Danny, CoinDesk'in işletme editör yardımcısı konumundadır. Daha önce Tufts Daily için soruşturma yürütüyordu. CoinDesk'te yaptığı vuruşlar şunları içerir (ancak bunlarla sınırlı değildir): federal politika, düzenleme, menkul kıymetler yasası, borsalar,

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Bitci, Bodrum’da Bitci Summer ile Yeni Yol Haritasını Paylaştı

24 Temmuz 2024 16:55

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk