Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

Samourai Wallet’ın Kurucuları Tutuklandı, Kara Para Aklamayla Suçlanıyor

Savcılar, Samourai Wallet'ın 100 milyon doların üzerinde parayı akladığını iddia ediyor.

25 Nisan 2024 09:39

Güncellenme: 25 Nisan 2024 09:44

Federal savcılar, Samurai Wallet'ın kurucuları Keonne Rodriguez ve William Lonergan Hill'i tutukladı.


Dün yayımlanan basın açıklamasına göre ikili, "yasa dışı dark web pazarlarından 100 milyon dolardan fazla kara parayı aklama işlemini kolaylaştıran" bir mixer geliştirmekle, pazarlamakla ve işletmekle suçlanıyor.


Açıklamada, Samourai'nin 2015 ile günümüz arasında yaklaşık 2 milyar dolarlık "yasa dışı işleme" aracılık ettiği de iddia ediliyor. Bu rakamın, fonlar aracılığıyla aklanan bitcoin değerinin bitcoin'in "o anki işlem sırasındaki" fiyatına dayalı olarak ABD dolarına dönüştürülmesiyle hesaplandığı belirtiliyor.


Savcılara göre, 35 yaşındaki Rodriguez ve 65 yaşındaki Hill, mixer hizmetleri için yaklaşık 4,5 milyon dolar ücret topladı. İddianameye göre, farklı özellikler için farklı havuz ücretleri uygulandı.


İkili, kara para aklamak ve lisanssız bir para aktarma işi yürütmek için komplo kurmakla suçlanıyor. Suçlamalar sırasıyla en fazla 20 yıl ve 5 yıl hapis cezası olarak öngörülüyor.


Basın açıklamasına göre, Rodriguez dün sabah tutuklandı, bugün veya yarın Pennsylvania'da yargılanacak. Dün sabah Portekiz'de tutuklanan Samourai Wallet'ın CTO'su Hill ise ABD'ye iade edilecek.



İzlanda merkezli Samourai Wallet’ın web sitesine de el konuldu ve platformun Google Play Store'daki mobil uygulaması için el koyma emri çıkarıldı.


DOJ, yaptığı basın açıklamasında Samourai'nin 2015'ten beri geliştirmekte olduğu, Rodriguez ve Hill'in de tweet'lerinde kullanmaya teşvik ettiği mixer platformunun mobil uygulamasının 100.000'den fazla indirildiğini belirtti.


Daha Fazla Oku

    samourai walletkara para aklamamixer

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Nikhilesh De

Nikhilesh De, CoinDesk'in düzenleyicileri, yasa koyucuları ve kurumları kapsayan küresel politika ve düzenlemelerden sorumlu yönetici editörüdür. BTC'de 50 dolar ve ETH'de 20 dolar'dan fazla varlık sahibi. 2020'de Kriptopara Gazetecileri ve Araştırmacıları Derneği tarafından Yılın Gazetecisi seçildi.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Bitcoin Yeni Bir İmtihanla Karşı Karşıya: Tarım Dışı İstihdam Verileri

3 Mayıs 2024 16:40

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk