Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

New York'ta Madencilik Moratoryumu Yasa Tasarısı Meclise Gönderildi

New York'ta kripto madenciliği operasyonlarına iki yıllık moratoryum koymayı amaçlayan yasa tasarısı hazırlandı

26 Nisan 2022 16:08

Güncellenme: 26 Mayıs 2022 11:20

New York yasa koyucuları, Empire State'teki bazı kripto madenciliği operasyonlarına iki yıllık bir moratoryum koymayı amaçlayan tartışmalı bir yasa tasarısı hazırladı.


New York Meclisi'nin Yol ve Vasıta Komitesi üyeleri, Pazartesi günü öğleden sonra yaptıkları toplantıda tasarıyı değerlendirdi ve nihayetinde tasarının oylanması için Genel Kurula gönderilmesine karar verdi.


Tasarının New York'taki tüm kripto madenciliğini yasaklayacağına dair ortalıkta dolaşan genel yanlış anlamalara rağmen, tasarının kapsamı aslında oldukça sınırlı. Tasarı onaylandığı takdirde, sadece "karbon bazlı yakıt kullanarak elektrik üreten bir tesisin" kullanımını içerecek iş kanıtı madenciliği operasyonları için yeni izinlerin verilmesine karşı iki yıllık bir moratoryum koyacak.


Tasarı ayrıca, New York Eyaleti Çevre Koruma Departmanı'nın, iş kanıtı madenciliğinin New York'un sera gazı emisyon hedefleri üzerindeki muhtemel etkisine dair bir araştırma yapmasını gerektirecek. İklim Liderliği ve Toplumu Koruma Yasası'nın ortaya koyduğu söz konusu hedefler, New York'un sera gazı emisyonunun 2050 yılına kadar %85 oranında azaltılmasını zorunlu kılıyor. 


Tasarı kabul edilirse, New York'un kuzeyinde daha önce kapatılmış bir kömür santralini tekrar kullanıma açan ve bitcoin madenciliği operasyonuna güç sağlamak için doğalgazla çalışacak hale getiren Greenidge Generation gibi madencilik operasyonları için ciddi bir engel teşkil edebilir. Bu konu, hem yasa koyucular hem de çevre grupları arasında büyük tartışmaların kaynağı.


Greenidge Generation'ın mevcut operasyonu -izin başvurusu zaten beklemede olduğu için- tasarıdan etkilenmeyecek olsa da şirket bu operasyonları genişletemeyecek ve Greenidge modelini kopyalamayı uman gelecekteki madencilik operasyonlarına da izin verilmeyecek.


Tasarı, mevcut iş kanıtı madencilik operasyonlarını veya eyaletin bol –ve ucuz– yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmayı planlayanları ise etkilemeyecek. Elektriğin Niagara Nehri ve diğer hidroelektrik kaynakları tarafından üretildiği New York eyaletinin bazı bölgelerinde, kripto madenciler kilovatsaati 1,9 sente kadar düşen ucuz sanayi elektriğinden faydalandılar. Statista'ya göre, ABD'de ortalama maliyet kilovatsaat başına 7,26 sentti.


Geçen yıl eyalet meclisinde elektrik işçileri sendikasının direnciyle karşılaştıktan sonra iptal edilen tasarının daha önceki bir versiyonunda, ilk başta eyaletteki bütün kripto madenciliği için 3 yıllık bir moratoryum ilan edilmesi planlanmıştı.


Bununla birlikte, tasarının bu versiyonu daha dar kapsamlı olmasına rağmen, kripto savunucuları, yasanın geçmesinin New York'ta kripto madenciliğini engelleyen gelecekte düzenlenecek mevzuatın önünü açacağından ve bu kısıtlamaların eyalet genelinde kripto endüstrisine zarar verebileceğinden endişe ediyor.


Blockchain Vakfı'nın New York eyaleti lideri John Olsen, "İki yıllık bir madencilik yasağı, New York'un blockchain endüstrisine, kripto şirketlerine, Web 3 şirketlerine ‘Burada istenmiyorsunuz' şeklinde gerçekten kötü bir mesajı veriyor" diyor.


Konuya yakın kaynaklara göre, Meclis oylaması Perşembe gününe kadar yapılabilir. Orada kabul edilirse, tasarı eyalet senatosuna taşınacak.


Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


CoinDesk Türkiye

CoinDesk, gelişmekte olan kripto ekonomi ve finansal sistemin dönüşümü ile büyüyen küresel topluluk için en etkili ve güvenilir platformdur. 2013 yılında kurulan CoinDesk, kripto varlıklar ve blok zinciri teknolojisi ile ilgilenen milyonlarca müşteriye haber, analizler, podcast yayınları, canlı yayınlanan TV programları, araştırma raporları, canlı etkinlikler ve indeks, veri ve analitiğin birleştiği araçlar sağlamaktadır.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Balinalar Nasıl Hiç Korkmadan Bitcoin Biriktiriyor?

21 Ekim 2024 09:48

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk