Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

New York'ta Düzenleyici, Sanal Para Birimi Değerlendirme Kuralını Hayata Geçirdi

Düzenleme, yalnızca devlet tarafından verilen BitLicense'a sahip şirketleri kapsıyor.

18 Nisan 2023 08:37

Güncellenme: 18 Nisan 2023 10:15

New York Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS), kripto şirketlerinin, denetimleriyle ilgili masraflar bağlamında nasıl değerlendirileceklerine ilişkin yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdi.


NYDFS'nin Pazartesi günü yaptığı açıklamada, düzenlemenin, şirketlerin kapitalizasyon, siber güvenlik koruması ve kara para aklamayı önleme protokollerine yönelik sıkı standartları karşılamasını şart koşacağı kaydedildi.


NYDFS Müfettişi Adrienne Harris, "Ülkede sanal para biriminin ilk ihtiyatlı düzenleyicisi olan New York, sorumlu büyümeyi teşvik ederken güvenlik, sağlamlık ve tüketicinin korunması için gerekli en yüksek standartları getiren bir çerçeve de oluşturdu. İnovatörler, dijital varlıklar için yeni kullanım senaryolarının yanı sıra yeni ürünler oluştururken, bu düzenleme NYDFS'ye sanal para sektörünü günümüzde ve gelecekte düzenlemek için ek araçlar ve kaynaklar sağlıyor." dedi.


Yalnızca, NYDFS'nin New York'ta faaliyet göstermek isteyenlere sağladığı BitLicense lisansına sahip şirketler düzenlemeye tabi. Şu an sadece 22 şirket bu gruba dahil.


New York Eyalet Senatosu yaklaşık bir yıl önce, düzenleyicinin daha geleneksel bankalar ve finansal hizmet firmaları ile kripto sektörünün denetimlerini benzer hale getirme çerçevesinde NYDFS'nin kripto para sektörünü denetlemeye dönük çabalarını destekleyeceğini açıklamıştı.


NYDFS bu kuralı ilk defa geçen Aralık ayında önermişti.

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Nikhilesh De

Nikhilesh De, CoinDesk'in düzenleyicileri, yasa koyucuları ve kurumları kapsayan küresel politika ve düzenlemelerden sorumlu yönetici editörüdür. BTC'de 50 dolar ve ETH'de 20 dolar'dan fazla varlık sahibi. 2020'de Kriptopara Gazetecileri ve Araştırmacıları Derneği tarafından Yılın Gazetecisi seçildi.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
"Yasanın Asıl Kapsamı SPK’nın Getireceği İkincil Düzenlemeler Sonrasında Görülecek"

19 Temmuz 2024 16:59

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk