Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

Milletvekilleri, NFT Platformları AB Kara Para Aklama Revizyonu Tarafından Yakalanması Gerektiğini Söyledi

Sahipsiz cüzdanlar ve merkeziyetsiz finans, geçen hafta kabul edilen iki önemli kripto yasası tarafından büyük ölçüde zarar görmeden bırakıldı ancak solcu milletvekilleri kirli para kurallarını tartışırken başka bir yol arayabilirler.

5 Temmuz 2022 10:40

Güncellenme: 5 Temmuz 2022 10:48

Avrupa Parlamentosu üyeleri pazartesi günü yayınlanan mevzuatta önerilen değişikliklerde NFT platformlarının Avrupa Birliği kara para aklama karşıtı (AML) yasalarına tabi tutulması gerektiğini dile getirdiler.

 

Yeşiller Partisi (Green Party) milletvekilleri ve sosyalist temsilciler, kara para aklama konusunda önerilen bir düzenleme kapsamında kendi kendini yöneten (sahipsiz) kripto cüzdanlarını ve merkeziyetsiz finansı da dahil etmeyi planlıyor gibi görünüyor.

 

Daha geçen hafta, blok geçici olarak Kripto Varlıkları Piyasaları Yönetmeliği (MiCA) olarak bilinen kripto şirketlerini lisanslamak ve işlemlere kimlik kontrolleri uygulamak için tasarlanmış yeni yasalar üzerinde anlaştı. Ancak Avrupa Komisyonu, bankacılık gibi sektörleri de kapsayan daha geniş bir revizyon için ayrıntılı kara para aklama prosedürleri bırakmaya istekliydi.

 

Yeşiller Partisi'nden Ernest Urtasun ve Kira Marie Peter-Hansen tarafından önerilen aklama yasalarında sosyalist Aurore Lalucq ve Csaba Molnár ile birlikte yapılan değişiklik, 22 haziran tarihli belgeye göre, NFT platformları- sanat eserlerinin veya koleksiyonların mülkiyetinin kanıtını temsil eden varlıkların ithalatı, basılması veya ticareti için aracı olarak hareket eden herkes - AB kara para aklama yasası uyarınca "yükümlü varlıklar" haline getirilmesi amaçlanıyor. 

 

Bu, OpenSea'nin beğenilerinin, sistemlerinden akan yasadışı finans riskini değerlendirmek ve bankalar, emlakçılar, sanat tüccarları ve diğer kripto sağlayıcıları gibi diğer varlıkların yaptıklarıyla eşit olarak yeni müşteriler ve şüpheli işlemler üzerinde kimlik kontrolleri yapmak zorunda kalabileceği anlamına geliyor.

 

Urtasun, Peter-Hansen, Lalucq ve Hollandalı milletvekili Paul Tang tarafından yapılan diğer değişikliklerle yasayı, merkeziyetsiz otonom organizasyonları (DAO'lar) ve herhangi bir düzenlenmiş kripto sağlayıcısı tarafından yönetilmeyen "sahipsiz cüzdanları" aklama kontrolleri uygulamak için kullanmaya çalışıyorlar. Bunu MiCA ve Fon Transferi düzenlemesi olarak bilinen paralel bir dizi kural aracılığıyla yapma girişimi, AB üye hükümetlerinin muhalefetinin ardından büyük ölçüde bırakıldı.

 

Sağcı Almanya için Alternatif partisinden Gunnar Beck tarafından önerilen bir başka değişiklik, kripto para birimlerini yasanın etkilerinden korumayı amaçlıyor ve insanların portföylerini çeşitlendirmelerini ve kendilerini Avrupa Merkez Bankası kaynaklı euro enflasyonu risklerinden korumalarını mümkün kıldığını belirtiliyor.

 

AB, Danimarka'nın Danske Bankası ve Malta'nın Pilatus Bankası gibi geleneksel finans sektöründe yaşanan skandalların ardından, borç verenleri kontrol etmek için yeni bir ajans kurmak da dahil olmak üzere kara para aklama çerçevesini elden geçirmek istiyor.

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Jack Schickler

Jack Schickler, Belçika'nın Brüksel kentinde kripto düzenlemelerine odaklanan bir CoinDesk muhabiri. Daha önce MLex haber sitesi için mali düzenlemeler hakkında yazıları yayımlandı. Avrupa Komisyonu ve Birleşik Krallık Hazinesi'nde konuşma yazarı ve politika analisti olarak görev yaptı. Herhangi bir kripto varlığı yok.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Haftaya Bakış: Yıkıcı Değil Kapsayıcı Bir Kripto

7 Ekim 2024 19:25

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk