Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

Miami Belediye Başkanı Francis Suarez: "Hiçbir Şey İçin Zorlamıyorum"

Geçen yıl MiamiCoin girişimine övgüler yağdıran Suarez, ABD'nin Miami şehrine fayda sağlamak için yaratılan özel kripto para biriminin birkaç ay içinde değerinin %95'ini kaybetmesine kötü tokenomiklerin yol açmış olabileceğini söyledi.

31 Mayıs 2022 22:06

Güncellenme: 1 Haziran 2022 13:35

Eylül 2021'de CoinDesk TV'nin “First Mover” programının bir bölümüne çıkan Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, şehre fayda sağlamak için tasarlanmış özel bir kripto para birimi olan MiamiCoin'in (MIA) popüler kripto para birimi Bitcoin'den daha hızlı yaygınlaştığını söyledi.


Suarez bir ay sonra CoinDesk TV'de yaptığı açıklamada, kentin Bitcoin madenciliğinden elde edilen geliri vatandaşlarına dağıtmayı planladığını ve belki de Miami sakinlerinin vergi ödeme ihtiyacını bile ortadan kaldırılabileceğini duyurdu. Ancak Başkan, Bitcoin'in hareketlerini de göz önünde bulundurarak MIA'nın volatil olmayacağını varsaymak için hiçbir neden bulunmadığı konusunda da uyarısını yaptı.


CityCoins tarafından oluşturulan MIA, Bitcoin ağı üzerine kurulmuş olup Stacks protokolü üzerinde çalışıyor. Bu protokol, insanlar Stacks'ın kendi tokeni olan Stacks'ı (STX) mint ettiğinde ve akıllı kontrata gönderdiğinde MIA oluşturuyor.


CoinMarketCap'in verilerine göre MiamiCoin, Eylül 2021'deki tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) olan yaklaşık 5 sent değerinin yaklaşık %95'ini kaybederek o zamandan bu yana çöktü.


CoinDesk, Dünya Ekonomik Forumu'nun İsviçre'nin Davos kentindeki yıllık toplantısında  “Kripto Paranın Geleceği: Miami'den Görünüm” başlıklı geçtiğimiz hafta verilen medya brifinginin ardından MiamiCoin'in akıbeti hakkında Suarez'le konuştu.


CoinDesk: Kripto dünyasının ve özellikle MiamiCoin ile insanlara ne vadettiğinin açık sözlü bir savunucusuydunuz. Kripto piyasasındaki son düşüş hakkında ne düşünüyorsunuz? Herhangi bir endişeniz var mı?


Suarez: Yani insanlar bana Bitcoin için de aynı şeyi soruyor, değerinin %50'sinden fazlasını kaybetmiş olması gerçeği benim bu temel teknoloji hakkındaki duygularımı yine de değiştirmiş değil. Benim MiamiCoin'de ilgimi çeken şey, madencilik gelirinin belirli bir yüzdesinin şehre gideceği fikriydi. Bunun yenilikçi bir fikir olduğunu düşünüyorum. Tokenomiklerin işe yarayıp yaramadığı konusu çok daha karmaşık bir makro mesele. İronik bir şekilde, şehir için kazandığımız veya dijital bir cüzdana koyduğumuz yaklaşık 11 milyon Stacks, staking safhasında aslında tüm şehir sakinlerimize eşit şekilde dağıtılabilecek şekilde, yaklaşık yarım milyon dolar değerinde Bitcoin üretti. Ve buna biz bir proje gözüyle baktık. Yani, bazı CityCoins yetkilileriyle yaptığım az sayıdaki görüşmelerde, ekonominin bu kadar enflasyonist olduğundan dolayı belirli endişelerinin bulunduğunu belirttiler. Çok hızlı bir fiyat düşüşü görüyorsunuz, ki bunu birçok token'da da görmekteyiz. Bu da insanların güvenini kaybetmesine neden oluyor. Bence projeyi tehlikeye atan şey de bu güven kaybı. Projenin tehlikeye girmesini istemiyorlarsa, bunu düzeltmeliler. Sanırım bu mesajı almış olmalılar ki, tokenomikleri düzeltmeye çalışıyorlar. Rakamları bir bağlama sokmak gerekirse, yani, Bitcoin cinsinden, sadece yaklaşık 19 milyon Bitcoin mevcut. MiamiCoin'da bir yıldan kısa bir süre içinde 3,65 milyar adet basıldı. O tokenomik bakımından hatalı olduklarını düşünüyorum. Ve bu onların çözmeleri gereken bir şey.


Reuters'a MiamiCoin ile ilgili bazı aksaklıklar bulunduğunu söylemiştiniz. MiamiCoin'de gördüğümüz bu büyük değer kaybını bu teknik aksaklıklara mı bağlıyorsunuz?


Yani, bunu kesin olarak söyleyemem, ama öyle görünüyor ki, bu tür bir para arzına sahip olduğunuzda, insanlar satın aldıklarından daha fazlasını satıyorlar, genellikle fiyatı düşüren de bu.


MiamiCoin'in güncel değeri şu anda nedir? Fiyatı ne kadar?


Bilmiyorum.


Size göre MiamiCoin için sırada ne var?


Bazı işlevsel faydalarını gördüm. İşlevsel fayda yaratma konusunda bazı konferanslara katıldım. Okuduklarımdan ve gördüklerimden anladığım kadarıyla, CityCoins'in işin ekonominisindeki bazı şeyleri düzelterek fiyatı stabilize etmeye çalıştıklarını düşünüyorum. Az önce bahsettiğim şeyler gerçekleştiğinde biz de bakıp göreceğiz. Mesela kira sabitleme programı çerçevesinde bize verilen 5 milyon doları, kirası %20'den fazla artan insanlara yardım etmek için kullandık. Bir de yarım milyon dolar değerinde Bitcoin yaratan bir dijital cüzdanda 11 milyon dolar var ve bizim niyetimiz bunu dağıtmaktı. Son bir karar vermeden önce her şeyin nasıl sonuçlanacağını görmek istiyoruz.


MiamiCoin'in bir fikir olduğunu söylemiştiniz.


Aynen öyle. Evet.


Diğer eyaletlerde veya şehirlerde de nasıl uygulanabileceği konusunda başka liderler ve belediye başkanlarıyla konuşuyor musunuz?


Bu konuyu CityCoins ile konuşmalısınız. Mining ekipmanına sahip olanlar onlar. Ayrıca daha fazla coin oluşturdular.


Bu şehre özel coin fikrini başka şehirlere de yayma yönünde görüş de belirtiyor veya bu fikri savunuyor musunuz?


Ben hiçbir şey için baskı yapmıyorum. Sadece gerçeklerden bahsediyorum, benim işim bu.

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Sandali Handagama

Sandali Handagama, kripto düzenlemelerine odaklanan bir CoinDesk muhabiridir. Columbia Üniversitesi gazetecilik yüksek lisans programından mezun oldu ve 2020'de Overseas Press Club Foundation'ın iş haberciliği bursunu aldı. The Guardian, The Nation ve Popular Science dahil olmak üzere çeşitli yayınlara katkıda bulundu. Sandali'nin kripto birikimi bulunmuyor ve @iamsandali olarak tweet atıyor

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
"Yasanın Asıl Kapsamı SPK’nın Getireceği İkincil Düzenlemeler Sonrasında Görülecek"

19 Temmuz 2024 16:59

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk