Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

Küba Merkez Bankası Dijital Varlık Hizmet Sağlayıcılarına Lisans Verecek

Küba Merkez Merkez Bankası, lisansların bir yıl geçerli olacağını ve bir yıl daha uzatılabileceğini duyurdu

27 Nisan 2022 09:30

Güncellenme: 26 Mayıs 2022 11:24

Küba Merkez Bankası (BCC) yayımladığı kararla dijital varlık hizmet sağlayıcılarına lisans vereceğini açıkladı


Küba Resmi Gazetesi’nde İspanyolca yayımlanan bir karara göre, söz konusu lisans, hem Kübalı hem de yabancı gerçek kişiler veya tüzel kişiler için geçerli olacak.


Küba Merkez Bankası (BCC), onaylanan lisansların bir yıl geçerli olacağını ve bu tür faaliyetlerin deneysel ve yeni olması da göz önüne alınarak ikinci bir yıl için uzatılabileceğini açıkladı.


Yayımlanan kararda, daha fazla ayrıntı verilmezken sağlayıcıların BCC tarafından onaylanan sanal varlıklarla çalışmasına izin verileceği belirtildi. Sanal varlıkların “BCC’nin diğer kararlarında düzenlenen geleneksel bankacılık ve finansal sistemlerde sıklıkla kullanılan fiat para birimi (itibari para), menkul kıymetler ve diğer finansal varlıkların dijital örneklerini içermediği” belirtildi.


BCC, Ağustos ayında, ticari işlemlerde sanal varlıkların kullanımıyla ilgili ve bu sektördeki hizmet sağlayıcıların lisans almalarını düzenleyen kuralların çerçevesini çizen bir karar yayımlamıştı.


BCC tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklamada ise daha önce açıklanan kararın, bankanın "finansal, takas, tahsilat, ödeme faaliyetleriyle ilgili işlemlerle ilgili işlemler için sanal varlıkların hizmet sağlayıcılarına" lisans vermesine izin verdiğini açıkladı.


Banka, devlet kurumlarının, izin verdiği durumlar dışında, işlemlerde sanal varlıkları kullanmaktan kaçınmasını ise şart koşuyor.


Kararda Küba hükümetinin sanal varlıkların faaliyetleri üzerinden nasıl vergi alacağını ise belirtmedi.


BCC, talep edilen lisansı gerekli belgelerin alındığı tarihten itibaren toplamda doksan iş gününü geçmeyecek bir süre içinde sağlayacağını veya reddedeceğini şart koşarken lisans vermeden BCC önce Kripto Varlıklar Grubuna danışacak.


Açıklamada kararın yayınlandıktan 20 gün sonra yürürlüğe gireceği de açıklandı.


Ek olarak, sağlayıcılar BCC'den önceden izin almadan faaliyetlerini durduramayacak ve muhasebe kayıtlarını Maliye ve Fiyatlar Bakanlığı tarafından onaylanmış Küba Finansal Raporlama Standartlarına göre yayınlanan standartlara göre tutmak zorunda olacaklar.



Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


CoinDesk Türkiye

CoinDesk, gelişmekte olan kripto ekonomi ve finansal sistemin dönüşümü ile büyüyen küresel topluluk için en etkili ve güvenilir platformdur. 2013 yılında kurulan CoinDesk, kripto varlıklar ve blok zinciri teknolojisi ile ilgilenen milyonlarca müşteriye haber, analizler, podcast yayınları, canlı yayınlanan TV programları, araştırma raporları, canlı etkinlikler ve indeks, veri ve analitiğin birleştiği araçlar sağlamaktadır.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Güne Bakış: Bitcoin 60.000 Doları Bir Kez Daha Aştı

4 Ekim 2024 18:39

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk