Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

Kripto Topluluğu: FCA Sonunda Dinlemeye Başladı

İngiliz düzenleyici kurum FCA’nın ilk CryptoSprint'i, dijital varlık bilgilerinin açıklanması, saklama ve diğer düzenleyici yükümlülüklere odaklandı.

30 Mayıs 2022 08:21

Güncellenme: 31 Mayıs 2022 17:43

Dijital varlıkları eleştirdiği bilinen Finansal Yönetim Otoritesi (FCA), bu ayın başlarında düzenlenen ilk CryptoSprint'te farklı bir yol izledi. 

FCA, iki gün boyunca kripto endüstrisinin karşılaştığı zorlukları keşfetmek için farklı disiplinlerden karma bir ekiple çalıştı. Web sitesinden yapılan açıklamada, inovasyonu ve tüketicileri koruyan standartlarla endüstrinin nasıl desteklenip dengelenebileceği konuşuldu. 

CryptoSprint, kripto varlıklarının ihracı, düzenleyici yükümlülükler ve saklama düzenlemeleriyle ilgili bilgilerin ifşa edilmesinin nasıl ele alınacağını araştırdı. Birçok dijital varlık şirketi yöneticisi, CoinDesk'e inovasyona izin veren işbirlikçi bir yaklaşım istediklerini belirtti. FCA'nın CryptoSprint'i, bazı katılımcılarına bunun gerçekten mümkün olduğunu hissettirdi. 

İngiltere merkezli kripto cüzdan sağlayıcısı Zumo'nun uyumluluk yöneticisi Michael Johnson, "FCA'nın bu erken aşamada sektörle ilişki kurma biçiminin harika bir şey olduğunu düşünüyorum, çünkü bu onların dinlediklerinin bir işareti ve umarım gerçekten sektöre uygun düzenlemeleri elde edebiliriz," dedi. 


FCA coşkuyu yineledi 

Bir FCA yetkilisi CoinDesk'e yaptığı açıklamada, "Son iki gün, katılımcıların gelecekteki politikanın nasıl görünebileceği konusunda yakın işbirliği içinde olmasıyla son derece olumlu geçti. Bu sektör gelişirken güven sağlamanın anahtarı tüketicinin korunması ve pazar bütünlüğü” dedi.

Johnson, CoinDesk'e CryptoSprint'te FCA'nın baş yöneticiler, uyumluluk başkanları, akademisyenler ve avukatlar da dahil olmak üzere dijital varlık sektöründeki bir dizi oyuncudan haber aldığını söyledi. Johnson, etkinliği kolaylaştıran FCA personeline ek olarak 600'den fazla başvuru ve 96 katılımcının olduğunu söyledi. 

FCA İcra Kurulu Başkanı Nikhil Rathi; HM Hazine'de bankacılık başkanı David Raw; Yerel bir ticaret örgütü olan Crypto UK üyesi Ian Taylor, FCA'nın veri, bilgi ve istihbarat sorumlusu Jessica Rusu'nun hepsinin etkinlikte olduğunu söyledi. 

Taylor, bu katılımcıların FCA'nın olayı ciddiye aldığını gösterdiğini söyledi. Etkinliğe katılan kripto uzmanları, farklı konularda sunum yapmadan önce sorunları temalar halinde tartışarak sorun bildirimleri düzenlemek zorunda kaldı. FCA çalışanları aktarılan sorunları not alacak şekilde konumlandırıldı.


Küresel yaklaşım 

Toplantıya San Francisco merkezli Kraken borsasından bir temsilci de dahil olmak üzere uluslararası şirketler katıldı. 

Kraken'in Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'dan sorumlu genel müdürü Curtis Ting, “FCA ile iyi biçimlendirilmiş, açık ve samimi politika tartışmalarına katılmak güven vericiydi. CryptoSprint'in, off-shore şirketlerinin Birleşik Krallık düzenlemelerine karşı sorumsuz kalmasının, Birleşik Krallık'ın birinci sınıf bir fintech merkezi olma tutkusuna bir meydan okuma oluşturduğuna dair temel kabulü bizi özellikle cesaretlendirdi" dedi. 

FCA'nın geçici kayıt rejiminde saklama çözümü sağlayan Copper'ın baş işletme görevlisi Sabrina Wilson yaptığı açıklamada, katılımcıların dünya çapında bir regülasyonu koordine etmek için küresel bir çaba konusunda anlaştıklarını söyledi. Bunun dijital varlık sektörünün olgunlaşmasına ve benimseme açısından büyümesine yardımcı olacağının altını çizdi.

CryptoUK'tan Taylor'a göre, CryptoSprint'e katılanların yaklaşık yarısı, düzenleyicinin geçmişte sektörü dinlemediğine inanıyor. Ancak bu, kripto para birimi temsilcilerini artık görmezden gelmeye devam edeceği anlamına gelmiyor. 

Taylor, katılanların geri kalanının FCA'nın hareketinin olumlu olduğuna inandığını belirterek, “Şahsen, sadece geçmiş deneyimlerime bakabilirim. FCA, endüstriyi gerçekten dinlemiyor. Ancak, ana olumlu şey, öğrenmeye istekli olmaları”dedi. 

FCA, tam kaydı olmayan kripto şirketlerinin lisans rejimi yürürlüğe girdikçe faaliyetlerine devam etmelerine izin vermek için geçici bir kayıt rejimi (TRR) kurdu. Kayıt için 100'den fazla şirket başvurdu, ancak şu anda TRR listesinde sadece beş şirket varken, 34'ü tam yetkiye sahip. 

Zumo'dan Johnson, kara para aklama ile mücadele perspektifinden kayıt rejiminin endüstri için zor olduğunu söyledi. Johnson, "Birleşik Krallık'taki müşterileri koruyacaksak, kendi hedeflerine daha tam olarak ulaşabilmeleri için insanları Birleşik Krallık'ta düzenlenmeye nasıl teşvik edebiliriz?" dedi.



Sektör ne istiyor? 

Birleşik Krallık, Nisan ayında yeni bir kripto düzenleme paketi üzerinde çalışacağını ve stablecoin'leri düzenlemeyi planladığını duyurdu. İngiltere, hükümetin vergi kolu olan HM Revenue and Customs'ın kriptoyu nasıl vergilendireceğine dair bir el kitabına zaten sahip. 

Taylor, bir ticaret organına sektörü düzenleme ve yönetme yetkisinin verildiği bir öz-düzenleyici kuruluşa sahip olmanın, sektör katılımcıları arasında “ortak bir anlatı” olduğunu, ancak FCA'nın buna hiç iştahı olmadığını söyledi. Johnson, kademeli düzenlemeye ilgi olduğunu söyledi. Johnson, "Bunu parça parça boyutlu parçalar halinde yaparsanız, endüstrinin bu parçaları gerçekten yönetebileceği ve akıcı bir şekilde hareket etmeye devam edebileceği anlamına gelir" dedi. 

FCA, sürecin politikayı bilgilendirmeye yardımcı olacak bir bilgi toplama çalışması olduğunu açıkça belirtti, ancak Johnson insanların önerdiği önerilerin mutlaka ileriye götürülmeyeceğini söyledi. 

Düzenleyici ayrıca katılamayan adaylar için sanal bir sprint yürütecek. Johnson, FCA'nın önümüzdeki aylarda sektörle düzenli olarak ilişki kurma arzusu gösterdiğini söyledi. Bir FCA sözcüsü CoinDesk'e yaptığı açıklamada, FCA'nın bu yaz CryptoSprint hakkında daha fazla bilgi yayınlayacağını söyledi.






Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
"Yasanın Asıl Kapsamı SPK’nın Getireceği İkincil Düzenlemeler Sonrasında Görülecek"

19 Temmuz 2024 16:59

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk