Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

Justin Sun, Diplomatik Statüsünü Kaybetti

Grenada, Sun'a elçilik unvanı veren partinin iktidardan indirildiği Haziran 2022 seçimlerinden sonra tüm diplomatları geri çağırdı.

31 Mart 2023 08:14

Güncellenme: 31 Mart 2023 09:25

Tron blok zinciri kurucusu Justin Sun’ın Grenada diplomatlığı elinden alındı.


Grenada Broadcasting Network’ün (GBN) haberine göre, geçtiğimiz yıl Haziran ayında, seçimlerden bir süre sonra Sun'a diplomatlık görevi veren Yeni Ulusal Parti'nin Ulusal Demokratik Kongre tarafından devrilmesinin ardından Justin Sun'ın büyükelçilik statüsü elinden alındı.


GBN, yeni yönetimin, iktidara gelişlerinin ilk aylarında aralıklarla tüm büyükelçileri geri çağırdığını Sun’ın statüsünü kaybettiğini kamuoyuna açıklamadığını açıkladı.


Haberde ayrıca Sun'ın kimliğini kaybetmiş olabileceğiyle ilgili sosyal medyada ve basında uzun süredir devam eden tartışmalara değiniliyor.

Grenada hükümeti, Justin Sun’ı 2021 yılında Dünya Ticaret Örgütü elçisi olarak atamıştı.


Sun, elçi ünvanı kazanmasının ardından verdiği röportajlarda ve sosyal medya hesaplarında "Ekselansları" adını kullanarak kimlik bilgilerini açığa vurmuş, Ekim ayında ise diplomatik Twitter hesabı olan (@HEjustinsun) hesabından tweet atmıştı.


Justin Sun, geçtiğimiz hafta ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından dolandırıcılık ve menkul kıymet ihlalleri dolayısıyla dava edilirken, Tron'un yerel token'ı TRX aracılığıyla piyasayı manipüle etmekle ve ünlülerin TRX’in tanıtımını yapmaları için planlama yapmakla suçlandı.


SEC, yayınladığı basın bülteninde Sun, Tron Foundation, Bittorent Foundation ve BitTorrent (Rainberry olarak da biliniyor) hakkında tronix (TRX) ve bitTorrent (BTT) token’larının satışı nedneiyle dava açıldığını belirtiyor. SEC bu varlıkların tescil edilmemiş kripto varlık menkul kıymetler olduğunu belirtiyor. 


Düzenleyici kuruluş, ayrıca, hakkında suçlama yöneltilen yapıların “geniş çaplı bir wash trading yapılanması” oluşturarak piyasa manipülasyon yaptıkları iddiasını da dillendiriyor. 


SEC’e göre geçen yıl Grenada’nın Dünya Ticaret Örgütü’ndeki (WTO) temsilcisi olarak görevlendirilen Sun, wash trading mekanizması ile TRX’in işlem hacminin suni biçimde şişirildiğini söylüyor. İddialara göre Sun, çalışanlarını ve kendi kontrol ettiği iki kripto varlık platformunu kullanarak “600.000’den fazla wash trade TRX” işlemi yaptığı belirtiliyor. 


Mahkemeye sunulan dosyaya göre Sun’ın Tron Foundation’ındaki çalışanlar işlemleri gerçekleştirirken BitTorrent ve Tron vakıfları hesapların kontrolü sağladı ve Rainberry çalışanları da işlem için gerekli fonların transferini gerçekleştirdiler. 


SEC ayrıca TRX ve BTT’nin reklamını gizli biçimde yaptıkları ve aldıkları ödemeleri açıklamadıklarını iddia ettiği Lindsay Lohan, Jake Paul, Soulja Boy, Lil Yachty, Ne-Yo, Akon ve Michele Mason hakkında da dava açacağını belirtiyor. Adı geçen bu ünlü isimlerin çoğu uzlaşma yoluna gitmeyi tercih etmişlerdi.  


Daha Fazla Oku

    Justin SunTronbüyükelçiWTOGrenada

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Güne Bakış: Bitcoin Yeniden 64 Bin Doların Altında

25 Nisan 2024 16:27

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk