Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

Japonya Kabinesi, Gerçekleşmemiş Kripto Kazançları Üzerindeki Kurumlar Vergisinin Kaldırılmasını Onayladı

Başbakan Fumio Kishida hükümeti, ekonomik reformun önemli bir ayağı olarak gördüğü kripto endüstrisinin gelişimini en iyi şekilde nasıl teşvik edebileceğine dair fikirleri değerlendiriyor.

26 Aralık 2023 10:25

Güncellenme: 26 Aralık 2023 11:22

CoinDesk Japonya’nın haberine göre, ülkenin kabinesi iktidardaki Liberal Demokrat partinin, gerçekleşmemiş kripto para kazançlarının vergilendirilmesini sona erdirme önerisini onayladı.


Japonya parlamentosu Diet'te tartışılan teklif doğrultusunda, diğer şirketler tarafından ihraç edilen kripto varlıkların piyasa ve defter değerleri arasındaki fark üzerinden kurumlar vergilendirmesine son verecek. 22 Aralık'ta verilen onay, üçüncü taraflarca ihraç edilen varlıklara ve piyasa değeri üzerinden vergilendirilmeyen sahipler tarafından ihraç edilen varlıklara yönelik muameledeki tutarsızlığı sona erdirecek. CoinDesk Japonya, bu uygulamanın ülkedeki Web3 sektörünün gelişmesini engellediğini ve işletmeleri zorladığını bildiriyor.


Başbakan Fumio Kishida hükümeti, ekonomik reformun önemli bir ayağı olarak gördüğü kripto endüstrisinin gelişimini en iyi şekilde nasıl teşvik edebileceğine dair Japonya Kripto Varlık İş Birliği (JCBA) ve Japonya Blockchain Derneği gibi endüstri derneklerinden gelen fikirleri değerlendiriyor.


JCBA'nın vergi inceleme komitesi başkanı Gaku Saito, CoinDesk Japonya’ya verdiği röportajda Web3 şirketlerinin, faaliyetlerinden kâr elde etmeden önce bile vergiden sorumlu hale geldikleri için denizaşırı ülkelere kaçtığını söylüyor. Belirtilene göre şirketler, gerçekleşmemiş kazançlar üzerinden vergi ödemek zorunda kalıyor, bu da onları varlıklarını satmaya zorluyor ve iş geliştirmeyi engelliyor.


Daha Fazla Oku

    Japonyakriptovergi

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Bitcoin ETF’lerinin 12 Günlük Giriş Serisi Bozuldu

24 Temmuz 2024 16:34

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk