Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

İngiltere’de Piyasa Mevzuatı, Bankacılık Kurallarını Kripto Varlıklara Genişletiyor

İngiltere, stabilcoinleri de ele alan tasarıyı Çarşamba günü erken saatlerde Parlamentoya sundu, ancak milletvekilleri önlemi hafta sonuna kadar almayacak.

21 Temmuz 2022 10:32

Güncellenme: 21 Temmuz 2022 13:38

İngiltere Hazinesi, Parlamento üyelerinin önlemler hakkında tartışmaya başlama planından bir gün önce yeni dijital varlık kaun tasarısını açıkladı.


Mevzuatın çevrimiçi yayınlanan kopyasına göre, bankacılık ve ödeme sistemleri için mevcut kurallar dijital varlıkları kapsayacak şekilde değiştirilecek veya genişletilecek. Önerilen düzenlemeler, ülkenin Avrupa Birliği'nden çıkışının ardından Birleşik Krallık finansal sistemlerini güçlendirmeyi amaçlayan 335 sayfalık bir finansal hizmetler ve piyasalar tasarısının bir parçası.


Tasarıda, kripto para birimleri, “değer veya hakların dijital bir temsili” anlamına gelen “dijital yerleşim varlıkları” (DSA’lar) olarak anılıyor. Kurallar büyük ölçüde, fiyatları ABD doları gibi başka bir varlığa sabitlenen kripto para birimleri ile ödemeler veya ödemeler için kullanılan diğer dijital varlıklar için geçerli olacak. Dosyada belirtilen DSA'ların tanımı, "kriptografik olarak güvenli olmayan" ödemeler için kullanılan dijital varlıkları da içeriyor.


Kurallar, bir dizi önde gelen kripto şirketinin çöktüğü ve yaklaşık 2 trilyon dolarlık sektörü terk ettiği çalkantılı aylarınardından geldi. Düzenleme ayrıca, Birleşik Krallık hükümetinin, bir dizi kabine istifasının düzenleyici planları askıya alma tehdidinden önce ülkeyi bir kripto merkezine dönüştürme sözünü izledi.


Mayıs ayında yayımlanan bir Hazine konsültasyonu, İngiltere ödeme yönetmeliği kapsamında stabilcoin'lerin tanınacağınıima etti. Hazine'de devlet bakanı John Glen, Temmuz ayı başlarında istifa etmeden önce, stabilcoin’lerin ödeme sistemine dahil edilmesinin “Tüketicilerin stabilcoin ödeme hizmetlerini güvenle kullanmalarını sağlayacağını” söyledi.


Yeni yasa tasarısında Çizelge 6'da yer alan DSA düzenlemeleri, merkez bankasının ödeme sistemleri gözetimini belirleyen 2009 tarihli Birleşik Krallık Bankacılık Yasası'nda değişiklikler öneriyor. Ayrıca mevcut Finansal Hizmetler (Bankacılık Reformu) Yasası 2013'ün bir bölümünü DSA'ları içeren ödeme sistemlerini de kapsayacak şekilde genişletmeyi düşünüyor.


Kurallar, dijital varlık ihraççıları, kambiyo platformları, cüzdan sağlayıcıları ve ayrıca "kurallar, standartlar veya erişim veya katılım koşulları belirleyen herhangi bir kişiyi içeren (…) DSA ödeme hizmeti sağlayıcıları" aracılığıyla bankacılık kanununa yapılan değişiklikleri uygulamayı amaçlıyor.


Belgeye göre Hazine, dosyada yer alan düzenlemeleri uygun gördüğü şekilde yapma ve değiştirme yetkisini elinde bulunduruyor. Ayrıca Hazine'nin, Çizelge 6'da belirtilen düzenlemeleri yapmadan önce İngiltere'nin Finansal Yönetim Otoritesine (FCA), İngiltere Bankasına ve diğer geçerli ödeme düzenleyici kurumlarına danışmasını öngörülüyor.


Tasarıda hazineye, “tanınma emri” ile Birleşik Krallık içinde, ülke çağında düzenleyici eylem için bir DSA hizmet sağlayıcısını hedef alabilme yetkisi veriliyor. Hazine bu yetkiyi sağlanan hizmetlerin (veya hizmetlerin sağlanmasındaki aksaklıkların) finansal istikrarı tehdit etmesi ve “işletme veya diğer çıkarlar için ciddi sonuçları olması” durumunda kullanabilecek.


Çarşamba günü meclise sunulan tasarının Perşembe günü ilk tur müzakerelerden geçmesi bekleniyor.






Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Sandali Handagama

Sandali Handagama, kripto düzenlemelerine odaklanan bir CoinDesk muhabiridir. Columbia Üniversitesi gazetecilik yüksek lisans programından mezun oldu ve 2020'de Overseas Press Club Foundation'ın iş haberciliği bursunu aldı. The Guardian, The Nation ve Popular Science dahil olmak üzere çeşitli yayınlara katkıda bulundu. Sandali'nin kripto birikimi bulunmuyor ve @iamsandali olarak tweet atıyor

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
ABD Eylül TÜFE’si Beklenenden Daha Hızlı Artarak Hayal Kırıklığı Yarattı

10 Ekim 2024 19:30

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk