Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

İngiltere Hükümeti, Sahipsiz Cüzdanlardan Veri Toplama Teklifinde Geri Adım Attı

Hükümet, alıcıların kimlik bilgilerini toplamak için tüm fon gönderenlerin özel kripto cüzdanlarının talep edilmesinin mantıklı olmadığını açıkladı.

21 Haziran 2022 09:55

Güncellenme: 21 Haziran 2022 11:52

İngiltere hükümeti, Hazine tarafından yayınlanan bir belgede özel kripto cüzdanlarına fon gönderenlerin tümünün alıcıların kimlik bilgilerini toplamasını gerektiren tartışmalı bir kuralın önerilen modelin uygulanmayacağını söyledi.

 

Alınan geri bildirimlere dayanarak, Hazine’nin sahipsiz veya özel cüzdanlar için bir veri toplama kuralı oluşturmanın mantıklı olmayacağını düşündüğü belirtildi. 

 

Belgeye göre, sahipsiz tüm cüzdan transferleri için hak sahibinin ve gönderen kişinin bilgilerinin toplanması yerine kripto varlık işletmelerinin bu bilgileri yalnızca yasadışı finans riski taşıdığı belirlenen işlemler için toplanması beklenecek.

 

Kara para aklama ve terör finansmanını önlemek için Mali Eylem Görev Gücü (FATF) standartlarında transfer edilen fonların kaynağı ve alıcısının belirlenmesi gerekmektedir. Geçen temmuz ayında yayınlanan danışma belgesinde de Hazine, kuralın transferi kolaylaştırmak için kullanılan teknolojiden bağımsız olarak finansal hizmetler endüstrisinde tutarlı bir şekilde uygulanması gerektiğini dile getirdi. 

 

Temmuz ayında yayınlanan belgede Hazine, kripto varlık firmalarının, kripto varlık transferlerinde gönderen kişinin ve cüzdan sahibinin kişisel bilgilerini transferle birlikte, uygun bir formatta iletilmesini ve alınmasını sağlamak için sistemler kurması gerektiğini söyledi.

 

Önerilen şekilde kural uygulanmış olsaydı, sahipsiz cüzdanlar arasındaki herhangi bir işlemin gönderenin, alıcıdan müşterini tanı verilerinin toplanmasını gerektirirdi. Benzer bir teklif ABD’de, kendi cüzdanlarıyla yapılan akıllı sözleşmeler gibi bazı varlıkların uymasının mümkün olup olmayacağı konusundaki endişeler nedeniyle tepki aldı.

 

İngiltere hükümeti hala kara para aklamayı önlemek için veri toplamayı öneren FATFT’in seyahat kurallarına bir şekilde uyulmasını sağlamak istiyor.

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Nikhilesh De

Nikhilesh De, CoinDesk'in düzenleyicileri, yasa koyucuları ve kurumları kapsayan küresel politika ve düzenlemelerden sorumlu yönetici editörüdür. BTC'de 50 dolar ve ETH'de 20 dolar'dan fazla varlık sahibi. 2020'de Kriptopara Gazetecileri ve Araştırmacıları Derneği tarafından Yılın Gazetecisi seçildi.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Güne Bakış: Çin'e Dair Planlar Hayal Kırıklığına Uğrattı, BTC Düşüşte

8 Ekim 2024 21:52

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk