Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

Hong Kong Merkez Bankası CBDC Konusunda Görüşlere Açık

Kurum; emisyon, diğer ödeme sistemleriyle birlikte çalışabilme, gizlilik ve veri koruma gibi tasarım hususlarını inceliyor.

27 Nisan 2022 16:59

Güncellenme: 26 Mayıs 2022 11:26

Hong Kong Merkez Bankası (The Hong Kong Monetary Authority/HKMA) doğrudan satışı yapılacak bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) ile ilgili temel konular hakkında görüşlere açık olduğunu ilan bir müzakere dokümanı yayımladı.


Şehrin de facto merkez bankasının “e-HKD: Bir politika ve tasarım perspektifi” başlıklı makalesi, dijital Hong Kong doları ile ilgili politika ve tasarım konularına odaklanıyor.


Banka özellikle emisyon mekanizması, diğer ödeme sistemleri ile birlikte çalışabilirlik, gizlilik ve veri koruma konularını inceliyor.


HKMA daha önce CBDC emisyonunun teknik yönlerini incelemiş ve bulgularını geçen yıl Ekim ayında yayımlamıştı. Ortaya çıkan makale, e-HKD dağıtımı için altyapının inşası ile ilgili olarak potansiyel mimarileri ve tasarım seçeneklerini irdeliyor.


Hong Kong ile birlikte, dünya çapındaki neredeyse tüm büyük ekonomilerin merkez bankaları, CBDC'lerin incelenmesi veya geliştirilmesi ile uğraşıyorlar. Bu uğraşının sebebi ise, kendi fiat para birimlerini -özel olarak ihraç edilen dijital para birimlerinin artan kullanımının neden olduğu potansiyel tehditlerden geleceğe yönelik kısmen de olsa korumanın bir yolunu bulmak. 


Çin, ocak ayı itibariyle 260 milyon bireysel kullanıcısı olan dijital yuanı (eCNY) ile başı çekiyor.


Hong Kong, yönetimsel olarak “Tek Ülke, İki Sistem” çerçevesinin bir parçası olarak Çin ana karasına bağlı olsa da kendi finansal ve yargı sistemlerini özerk bir biçimde işletiyor.


Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


CoinDesk Türkiye

CoinDesk, gelişmekte olan kripto ekonomi ve finansal sistemin dönüşümü ile büyüyen küresel topluluk için en etkili ve güvenilir platformdur. 2013 yılında kurulan CoinDesk, kripto varlıklar ve blok zinciri teknolojisi ile ilgilenen milyonlarca müşteriye haber, analizler, podcast yayınları, canlı yayınlanan TV programları, araştırma raporları, canlı etkinlikler ve indeks, veri ve analitiğin birleştiği araçlar sağlamaktadır.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Balinalar Nasıl Hiç Korkmadan Bitcoin Biriktiriyor?

21 Ekim 2024 09:48

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk