Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

Gelecek Milyarda Kadın Etkisi ve Kadını Güçlendirmek

Gelecek milyar hedefine koşarken kadını nasıl güçlendireceğiz?

9 Kasım 2023 10:52

Güncellenme: 9 Kasım 2023 10:54

Binance Blockchain Week İstanbul “Bir sonraki milyar kullanıcıyı kazanma yolunda WEB3’ü güçlendirmek” temasını iki gündür ele alıyoruz. Bir sonraki milyarın yarısını kadınların oluşturması ve her endüstride olduğu gibi kriptoda da kadın erkek eşitliğinin önemi kuşkusuz önem arz ediyor. 


İnovasyon sahnesinin ikinci gününde gelecek yarım milyarı inşaa ederken kadını güçlendirmek konusuyla ilgili Binance TR Growth & Lifecycle Yöneticisi Sena Dereli, Tooken Web3.0, Kurucu Ortağı Orkun Bulut, Crypto Index Series Kurucu Ortağı ve CEO’su Dr. Gökçe Philips, İstanbul Bilgi Üniversitesi Ass.Professor Dr.Çağla Gül Şenkardeş yarım milyarın stratejisini konuştular.
 

Teknolojide Kadın Derneği Başkanı Zehra Öney moderatörlüğünde gerçekleşen bu keyifli sohbetten öne çıkan bazı önemli içgörüler:


Sena Dereli - Binance TR Growth & Lifecycle Yöneticisi:


 

  • Binance’in kullanıcı-odaklı bir kuruluş olduğunun altını çizen Dereli, ürün ve hizmetlerin kullanıcıların ihtiyaç, istek ve beklentilerine göre şekillendiğini söyledi. Toplulukların hem birbirlerini ve Binance’i beslediklerini eklerken kullanıcıya ulaşma noktasında tek yönlü bir akışın yerine interaktif bir yaklaşım izlediklerini vurguladı.
     
  • Binance Türkiye pazarlama ekibinin %80’inin kadın olduğunu paylaşan Dereli, farklı arka planlardan gelen aktörlerin ekosistemi iyileştireceğini, güçlendireceğini belirtti. Bu çeşitlilik kaldıracını endüstride kullanabilmek için ise eğitimin öneminin altını çizerken Binance Women Academy’nin bu misyon ile kurulduğunu söyledi.

Dr. Gökçe Philips – Crypto Index Series Kurucu Ortak ve CEO:


 

  • Son kullanıcılarına kripto hizmet sağlamak isteyen kurumlara veri ve portföy analitiği hizmeti verdiklerini anlatan Philips, kendi kariyer yolculuğundan ve sektöre giriş hikayesinden bahsetti. Sektör içerisinde kendi yerini bulmak için ekosistemdeki farklı aktörlerle tanıştığını ve çok sayıda white paper okuduğunu belirtirken endüstri içerisinde hukuktan ekonomiye pek çok farklı uzmanlığa sahip insana ihtiyaç olduğunu, herkes için bir yer olduğunu da ekledi.
     
  • Dünyanın pek çok yerinde regülasyonlar ile ilgili çalışmalar yapıldığını, ardı ardına açıklamaların geldiğini belirtirken MİCA gibi regülasyonlar ile son kullanıcı olarak erişimimiz olmayan hizmetleri bu regülasyonlar sayesinde kurumların karşılamaya başlayacaklarını açıkladı. Düşük gelirli vatandaşlar için kredi, orta gelirli vatandaşlar için saving formülasyonları ve yüksek gelirli vatandaşlar için kript yatırımları gibi farklı araçların görüleceğini belirtti.

Dr. Çağla Gül Şenkardeş - İstanbul Bilgi Üniversitesi Ass. Professor


 

  • İstanbul Blockchain Women derneği olarak merkeziyetsiz yapıda kapsayıcılık ve çeşitliliği artırmak için ilham vermeyi amaçladıklarını belirtirken rakamlardan çok ortaya çıkan etkinin büyüklüğüne odaklandıklarını belirtti. “Nasıl kapsayıcı üretiriz?” ve “Nasıl kapsayıcı tüketiriz?” sorularına evap aradıklarını ekledi.
     
  • Akademisyen kimliğine değinen Şenkardeş, bu teknolojileri özümseme noktasında gençlerin diğer jenerasyonlardan daha açık olduğunu söylerken bunun sebebinin ise genç jenerasyonların bu merkeziyetsiz yapının sağladığı “özgürlük” nosyonunu yakalamaları olduğunu belirtti.

Orkun Bulut - Tooken Web3.0, Co-founder


 

  • Web3’ün teknoloji perspektifinden değil de sosyolojik açıdan değerlendirilmesi gerektiğini savunan Bulut, “Web3 ne değiştirecek?” sorusundan ziyade “Web3 ile biz ne olacağız?” sorusunu sormamız gerektiğini de ekledi. Üretici/yaratıcı ve sahibin aracı olmadan buluşmasının Web3’ün temelinde yer aldığını vurguladı.
     
  • Web3 teknolojilerini entegre etmeye çalışırken kurumların ve devletlerin hali hazırda bildiklerinin onlara bagaj olduğunu söyleyen Bulut,  bunların unutulup bu yeni teknolojilerin özünün kavranması ve çözüm olarak kullanılması gerektiğini ekledi. Zor bir 2024 beklendiğini söylerken kurumları bu döneme hazırlanmaya davet etti.

Daha Fazla Oku

    BBWİstanbul

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


CoinDesk Türkiye

CoinDesk, gelişmekte olan kripto ekonomi ve finansal sistemin dönüşümü ile büyüyen küresel topluluk için en etkili ve güvenilir platformdur. 2013 yılında kurulan CoinDesk, kripto varlıklar ve blok zinciri teknolojisi ile ilgilenen milyonlarca müşteriye haber, analizler, podcast yayınları, canlı yayınlanan TV programları, araştırma raporları, canlı etkinlikler ve indeks, veri ve analitiğin birleştiği araçlar sağlamaktadır.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Güne Bakış: Bitcoin Son 24 Saatte Yüzde 5 Arttı

26 Temmuz 2024 17:12

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk