Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

Garry Gensler: "Meclis Yasası, Düzenleyicinin Kripto ve Sermaye Piyasası Gözetimini Zayıflatacak"

Gensler, planlanan oylamadan saatler önce FIT21 tasarısına karşı çıktı.

22 Mayıs 2024 13:47

Güncellenme: 22 Mayıs 2024 14:37

SEC Başkanı Gary Gensler yaptığı açıklamada 21. yüzyıl için Finansal İnovasyon ve Teknoloji Yasası'nın yatırımcılara zarar vereceğini, yasanın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun çalışmalarını engelleyeceğini söyledi.


Gensler, "21. yüzyıl için Finansal İnovasyon ve Teknoloji Yasası ('FIT 21') yeni düzenleyici boşluklar yaratacak ve yatırım sözleşmelerinin gözetimine ilişkin onlarca yıllık emsali baltalayarak yatırımcıları ve sermaye piyasalarını ölçülemez bir riske sokacaktır" dedi.


FIT21, Temsilciler Meclisi Tarım Komitesi ve Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi tarafından hazırlanan ortak bir yasa tasarısıdır, SEC ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu'nun (CFTC) kriptoyu ne şekilde denetlediğini açıklığa kavuşturmayı amaçlamaktadır. Tasarının menkul kıymet tanımına uymayan dijital varlıklar için bir "dijital emtia" terimi öne sürer ve bu varlıkları CFTC'nin yetki alanına sokar.


Gensler'a göre FIT21, yatırım sözleşmelerinin nasıl düzenlendiğine dair uzun süredir devam eden emsalleri görmezden geliyor ve komisyonu şirketleri onaylama aşamasında zor bir duruma sokuyor. Aynı zamanda Howey Testindeki Yüksek Mahkeme emsalini görmezden geliyor, yatırımcıları korumayı zorlaştırıyor ve potansiyel olarak yatırımcıların aşırı risk almalarına izin veriyor.


SEC Başkanının açıklamasına göre, "Tasarı, herhangi bir blok zincirine kaydedilen yatırım sözleşmelerini menkul kıymetlerin yasal tanımından ve federal menkul kıymetler yasalarının çoğunun zaman içinde test edilmiş korumalarından mahrum bırakacak. Ayrıca tasarı, bu yatırım sözleşmelerini yasal menkul kıymetler listesinden çıkararak, mahkemelerin defalarca karar verdiği, ancak kripto piyasası katılımcılarının inkar etmeye çalıştığı şeyi, birçok kripto varlığının mevcut yasalar uyarınca menkul kıymet olarak sunulduğunu ve satıldığını ima ediyor."


Aslında tasarı, şirketlerin "dijital emtia" ihraç ettiklerini onaylamaları için bir hüküm içerirken, SEC'e bu varlıkların tasarının dijital emtia tanımına uyup uymadığını değerlendirmesi için 60 gün veriyor. Gensler ise piyasadaki dijital varlıkların sayısı göz önüne alındığında bunun yeterli bir zaman olmadığını söylüyor.


Temsilciler Meclisi'nin tasarıyı bugün içerisinde oylaması bekleniyor, ancak şu anda kesin bir karar yok ve tasarının bu yıl yasalaşması pek de olası değil gibi duruyor.


Daha Fazla Oku

    gary kenslerSECregülasyonkripto

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Nikhilesh De

Nikhilesh De, CoinDesk'in düzenleyicileri, yasa koyucuları ve kurumları kapsayan küresel politika ve düzenlemelerden sorumlu yönetici editörüdür. BTC'de 50 dolar ve ETH'de 20 dolar'dan fazla varlık sahibi. 2020'de Kriptopara Gazetecileri ve Araştırmacıları Derneği tarafından Yılın Gazetecisi seçildi.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Yeni Vergi Paketi TBMM'ye Sunulmaya Hazır, Kripto Vergi Oranı Belirlendi

14 Haziran 2024 18:14

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk