Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

FTX Etkisi Sürüyor, BlockFi de İflas Başvurusu Yaptı

BlockFi, bu yılın başlarında, iflas eden FTX'ten 400 milyon dolarlık bir kredi limiti almıştı.

28 Kasım 2022 19:17

Güncellenme: 28 Kasım 2022 19:25

Kripto kredi kuruluşu BlockFi, FTX'in iflasının sonrasında para çekme işlemlerini durdurmasından günler sonra Pazartesi günü iflas koruma başvurusunda bulundu.


Şirketten yapılan açıklamada, Bölüm 11 iflas koruması başvurusunda bulunulduğunu ve bu süreçte operasyonlara devam edilerek yeniden yapılanmanın ümit edildiği belirtildi.


Basın açıklamasına göre, BlockFi'nin yaklaşık 257 milyon dolar nakit parası mevcut. 


İflas başvuru dilekçesine göre, BlockFi yöneticileri, şirketin 100.000'den fazla alacaklısı olduğunu tahmin ederken şirketin hem varlıklarının hem de yükümlülüklerinin 1 ila 10 milyar dolar arasında olduğunu düşünüyorlar.


Şirketin en büyük alacaklıları arasında, 275 milyon dolar ile FTX ABD'nin kayıtlı işletme adı olan West Realm Shires Inc. ve 30 milyon dolarlık teminatsız alacağı ile Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) yer bulunuyor. Diğer ilk 50 alacaklının isimleri ise açıklanmadı.


FTX'in varlıklarıyla ilgili sis perdesi nedeniyle son dönemde para çekme işlemlerini durduran BlockFi için son bir yıl son derece zor geçerken şirket bu yılın ilk aylarından önce büyük bir müşterisini tasfiye ettiğini açıkladı sonrasında ise FTX’ten 400 milyon dolarlık kredi temin etmeye ihtiyaç duydu. Three Arrows Capital'in iflasının ardından BlockFi CEO'su Zac Prince, büyük bir müşterilerini tasfiye ettiğini açıkladı ancak bu müşterinin Three Arrows Capital olup olmadığını ise teyit etmedi.


BlockFi ve FTX US, Temmuz ayında, FTX US’in, BlockFi'ye 400 milyon dolar kredi sağlayacağı ve bu durumun FTX’in BlockFi’yi satın alma hakkı sağlayacağı şartları içeren bir anlaşma imzalamışlardı.



Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Nikhilesh De

Nikhilesh De, CoinDesk'in düzenleyicileri, yasa koyucuları ve kurumları kapsayan küresel politika ve düzenlemelerden sorumlu yönetici editörüdür. BTC'de 50 dolar ve ETH'de 20 dolar'dan fazla varlık sahibi. 2020'de Kriptopara Gazetecileri ve Araştırmacıları Derneği tarafından Yılın Gazetecisi seçildi.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Aptos, Microsoft, Brevan Howard ve SK Telecom ile DeFi Ortaklığı Kuruyor

18 Nisan 2024 18:18

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk