Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

Fransız Düzenleyiciden Baskı Gören Sorare Ücretsiz Erişimi Genişletiyor

Düzenleyiciler ve kanun yapıcılar para aklama, çocukların korunması ve kumar bağımlılığından endişe ediyor.

18 Kasım 2022 22:53

Güncellenme: 18 Kasım 2022 22:57

NFT fantezi oyun platformu Sorare Fransız kumar sektörü düzenleyici kurumu ANJ’den gelen baskılar sonucunda NFT temelli futbol oyununa dair kuralları değiştireceğini açıkladı.


ANJ, mevcut düzenlemelerin çocukları koruma ve kumar bağımlığını azaltma konusunda yeterince işlev görmediğine dair eleştiriler üzerine Fransız kanunlarında değişime gidilmesi çağrısında bulundu.


Sorare, yapılan anlaşma kapsamında oyuna ücretsiz erişim imkanını artıracağını belirtti. Eğer bu özellik Mart sonuna dek hayata geçirilmezse ANJ yasal gücünü kullanacak ve teoride şirketin gelirinin yüzde 5’ine kadar yaptırım uygulayabilecek.


ANJ, yaptığı açıklamada, “Sorare’nin teklifine yanıt vermek için düzenlemesel bir aksiyon alınması gerekli. Ayıca bir yandan. Toplumu korurken diğer yandan da inovasyonun önünü açmak elzemdir” diyordu.


Bir çeşit fantezi futbol kartı oyunu olan ve Christiano Ronaldo, Kylian Mbappe ve Lionel Messi gibi popüler figürleri de içeren Sorare parayla tahvil edilebilen ödüller sunuyor. Bu sistemin düzenlemelere tabi alanlara olan benzerliği eleştirilere neden oluyor.


Fransız senatör Jerome Durain, Ağustos ayında hükümete bir soru önergesi vererek oyunun “kumara dair her türlü tanıma uygun” olduğunu söylemişti. Durain para aklama veya çocukları ve kumar bağımlılarını koruma konularında daha iyi kontrol mekanizmaları geliştirilmesini talep etti. ANJ de bu kaygılara katılıyormuş gibi görünüyor.


Sorare’den bir sözcü CoinDesk’e verdiği demeçte şirketin yeni düzenlemeler çerçevesindeki değişiklikleri 2023’ün ilk döneminde ve uzun vadede yerine getireceğini belirtti.


Sözcü, “Sorare bu acil ihtiyacı anlıyor ve ANJ de dahil tüm paydaşlarla birlikte çalışarak yeni düzenleme çerçevesinin belirlenmesine destek vermeye kararlı. Sorare, ANJ ile yapıcı değerlendirmeler sonucunda bir sonraki eğlence devi şirket olma yolunda ilerlemeye devam ediyor” diyor. 


Sorare CEO’su Nicolas Julia, bu teknolojinin bazı sorular doğurmasının doğal olduğunu ve sınırları zorladıklarını ifade etmişti. 

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Jack Schickler

Jack Schickler, Belçika'nın Brüksel kentinde kripto düzenlemelerine odaklanan bir CoinDesk muhabiri. Daha önce MLex haber sitesi için mali düzenlemeler hakkında yazıları yayımlandı. Avrupa Komisyonu ve Birleşik Krallık Hazinesi'nde konuşma yazarı ve politika analisti olarak görev yaptı. Herhangi bir kripto varlığı yok.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
"Yasanın Asıl Kapsamı SPK’nın Getireceği İkincil Düzenlemeler Sonrasında Görülecek"

19 Temmuz 2024 16:59

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk