Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

Florida Valisi DeSantis: “Bitcoin Mevcut Rejim için Bir Tehlike”

Florida valisi ve ABD başkan adayı Ron DeSantis, Elon Musk ile katıldığı Twitter Space yayınında kripto para ve merkez bankası dijital paraları hakkında görüşlerini açıkladı.

25 Mayıs 2023 09:48

Güncellenme: 25 Mayıs 2023 10:57

Cumhuriyetçi Parti’nin son dönemdeki lider adaylarından DeSantis kripto savunucusu olduğunu belirtti.


Ron DeSantis; Elon Musk ve girişim sermayedarı David Sacks ile katıldığı ve ABD başkanlığına aday olduğunu açıkladığı Twitter Space yayınında, “Şu açık ve net ki mevcut rejim Bitcoin’e takmış durumda” dedi ve ekledi: “Bu hükümet dört yıl daha devam ederse muhtemelen Bitcoin’in sonunu getirir.” 


Kriptoyu bir toplumsal özgürlük meselesi olarak gördüğünü belirten Ron DeSantis Florida valisi olarak altına imza attığı bir kararda eyalet sınırları içerisinde merkez bankası dijital paralarının kullanımını yasaklamıştı. (Bazı hukukçular bunun yasaya uygun olup olmadığını tartışıyorlar.) 


“İnsanların bu alanda yaptığı her şeyi kontrol etme gibi bir niyetim yok. Bitcoin mevcut hükümet için bir tehdit oluşturuyor ve aşırı regülasyonlarla onu öldürmeyi hedefliyorlar.”


DeSantis, röportaj sırasında CBDC’lerin ABD Kongresi tarafından onaylanması gerektiği ve kendisi başkan seçilirse buna izin vermeyeceğini söyledi. Bu görüşünün temelinde ise CBDC’lerin yanlış ve kötücül kullanım risklerinin yattığını belirtti. 


Görülen o ki ABD politika sahnesinde CBDC’ler yeni sıcak konulardan biri haline gelecek.


Florida Blokchain Business Association’ın başkanı Samuel Armes, CoinDesk’e verdiği bir röportajda DeSantis’e CBDC ile ilgili gelen taleplerin diğer tüm konulardan daha fazla olduğunu belirtmişti. 


Quinnipac Üniversitesi tarafından yapılan bir ankete göre Cumhuriyetçi seçmenler Donald Trump’a yüzde 56’lık bir destek verirlerken ikinci popüler aday olarak yüzde 25’lik bir destekle DeSantis’i görüyorlar. 


Bitcoin konusunu dile getiren ilk Cumhuriyetçi başkan adayı DeSantis değil. Eskiden ilaç sektöründe yatırımları bulunan ve uzun zamandır başkanlığa aday olduğunu söyleyen Vivek Ramaswamy Miami’de düzenlenen Bitcoin 2023’te bir sonraki seçimin “fiat paralara dair bir referandum” olacağını söylemiş ve CBDC’lere karşı olduğunu vurgulamıştı. 


Daha Fazla Oku

    BitcoinDüzenlemelerkripto

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Sam Reynolds

Sam Reynolds, CoinDesk'in Asya'daki Taipei merkezli piyasalar ekibinde bir muhabirdir. Daha önce Blockworks ve Forkast News için çalıştı. Kripto gazeteciliği kariyerinden önce, IDC'nin araştırma ekibinde teknoloji ve yarı iletken analistiydi ve BBC ve Bloomberg'de yer aldı. Az miktarda BTC ve ETH sahibidir.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Meme Coin Trendi Nereye Kadar?

28 Mart 2024 13:59

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk